divendres, 10 de juliol del 2015

Pastís de mousse de cava del Celler Vell


Aquest d'avui és un pastís refrescant, que ens convida a ser menjat en aquests mesos de calor, i que he pogut elaborar gràcies a la col·laboració del blog amb el Celler Vell, una empresa dedicada exclusivament a l'elaboració de cava artesanal que manté la tradició familiar de principis del segle XX. La propietat del Celler Vell es troba a Sant Sardurní d'Anoia, a la comarca del Penedès, com bé sabeu. 

L'any 1954 Pere Estruch i Casanovas va fundar l'empresa i els seus fills continuen la tasca que ell va iniciar, enriquida amb l'experiència de més de quatre dècades. les característiques del sòl, combinades amb el microclima de la zona, propicien veremes uniformes que permeten obtenir un vi de base afruitat ideal per a l'elaboració del cava. 

El Celler Vell desenvolupa el mètode tradicional, tenint en compte: 
La selecció manual del millor raïm de les vinyes
L'aclariment una per una de les ampolles en el pupitre.
El desgorjat manual de cada ampolla. 

Aquest procés i un envelliment a les caves de més de dos anys determinen la qualitat del celler. El Celler Vell aposta per les noves tecnologies i des del 2008 permet comprar els seus caves on-line a través del seu lloc web. Es poden rebre les ampolles a casa, còmodament. 

En Pau Cuevas, responsable de l'empresa del Celler Vell, em va fer arribar aquestes tres ampolles.


I amb l'Extra Brut, vaig elaborar el pastís que us explico a continuació:

Ingredients per la base del pastís:
1/2 paquet de galetes maria
100 g de mantega pomada

Ingredients per la mousse de cava:
200 ml de cava Extra Brut Celler Vell
400 ml de nata per muntar +35% m.g.
1 sobre de "cuajada" en pols
2 clares d'ou
100 g de sucre llustre

Primer, deixem preparada la base del pastís. Trinxem les galetes amb la mantega amb l'ajut d'una picadora i ho repartim a la base d'un motlle. No cal que sigui apte per al forn perquè, de fet, aquest pastís no caldrà que es cogui, ja que es qualla en fred.


Ara, preparem els ingredients per la mousse de cava:


El que fem primer és dissoldre el cava amb la "cuajda" en pols i l'escalfem en un cassó. Deixem refredar la barreja. A continuació, triturem el sucre per a convertir-lo en sucre llustre. Si ja el comprem a punt, ens estalviem aquest pas. Seguidament, agafem una batedora de barilles, en aquest cas és la Kmix però podeu fer servir una batedora que us monti bé la nata. I comencem a batre, primer a velocitat baixa i, a poc a poc, a més velocitat. 


Afegim el sucre llustre. Més tard, les dues clares. I, finalment, la barreja de cava. Quan ho tinguem ben batut, abocarem la barreja en el motlle on teníem la base de galeta ja feta. 



Ho deixarem refredar a la nevera durant un parell d'hores i ja el tindrem a punt! Ho podem servir amb unes estrelletes de glaça de colors per a fer més festiu el pastís. 










     


2 comentaris:

  1. Quan he llegit mousse i cava...ja he caigut "rendida" com deia la meva àvia...trobo que amb aquesta calor...aquest pastís és una idea genial...I aquest cava pinta molt i molt bé! Petonarros!!!

    ResponElimina
  2. Qui es pot resistir a una mousse de cava? Jo m'apunto la recepta! Ideal per aquests dies de calor! Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...