dimarts, 15 de setembre del 2015

Cua de lluç al forn amb acompanyament d'escabetx


No podia titular aquest lluç com a lluç en escabetx perquè no ho és, però tampoc no podia titular-lo com a lluç al forn perquè tampoc no defineix prou bé com està fet i què porta. Així que he optat per a fer servir la fórmula fàcil de fer aparèixer en el nom tant el mot "forn" com el mot "escabetx", i ja entendreu perquè si és que seguiu llegint més abaix.

Aquesta cua de lluç va ser un dels dinars a casa d'aquesta setmana. Una rodanxa la vam guardar per l'Arlet, a qui ja agrada molt aquest peix, i la resta de cua és la que veieu a la foto. Porta ingredients molt propis de l'escabetx, com els alls, el vinagre, el pebre i d'altres espècies i herbes aromàtiques, fins i tot un cítric tan clàssic com la taronja. El que fa que sigui diferent de l'escabetx, però, és que en la seva cocció, aquest lluç no ha passat pel foc, almenys no pels fogons, sinó que està cuit directament al forn. Porta més d'una herba i més d'una espècie, ja que sabeu que en sóc molt aficionada. També s'acompanya de verdures. Si voleu saber què porta perquè teniu ganes de tastar-lo, tot seguit us en faig un resum.

Ingredients:
Cua de lluç escatada
romaní
farigola
1 taronja
3-4 grans d'all
2 claus d'olor
1 c. de llavors de matafaluga
pebre negre i sal
1 pastanaga
1/4 de pebrot verd
1/4 de pebrot vermell
bròquil
1/4 de fonoll fresc
1/2 ceba tendra
1/2 got de vi blanc
1 bol petit de vinagre de xerès
3-4 c. d'oli d'oliva verge extra


El que farem serà untar amb oli el fons d'una safata de forn i anirem introduïnt els ingredients; primer, les verdures: els pebrots verd i vermell, el fonoll, les flors de bròquil, la pastanaga, la ceba i la pell de mitja taronja.  


Ho salem una mica i, ara, hi afegim el lluç i hi disposem els alls, les herbes, les espècies (clau d'olor i matafaluga) i els líquids: vi blanc, vinagre, el suc de taronja i l'oli. 


Ara, ja només falta salpebrar el peix i el fiquem al forn ,prèviament escalfat, a 140 ºC durant 1 hora i mitja o dues, depenent de si el lluç és molt gros o no. La gràcia de la cocció d'aquest peix és que es confiti, que cogui a poc a poc perquè tots els ingredients deixin anar el seu suc. Un cop passat aquest temps, traiem el lluç i ja el podem servir, acompanyat d'un bol d`arròs per tirar-hi suc de l'escabetx per sobre, o bé d'una bona amanida. 









4 comentaris:

  1. Un escabetx al forn, doncs ha d'estar bo fet així i menys oliós que fregit.
    Petons.

    ResponElimina
  2. m'encanta el peix fet d'aqeusta manera! molt bona opció! petons

    ResponElimina
  3. Romani, farigola, taronja, quina combinació per lescabetx i lolureta.

    ResponElimina
  4. Fa una pinta genial!!! I està bé això de fer invents en les coccions!!! Petonarros!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...