dilluns, 27 de març del 2017

Pizza de pernil salat, ous de guatlla i xampinyons

Els sopars de divendres, a casa, són sopars de pizza. Ja és una tradició que, quan arriba aquest dia de la setmana, nosaltres tenim clar (i la nostra filla petita també) que a la cuina farem treballar el forn. És cert que en alguna ocasió hem optat per comrpar la pizza ja feta, però ben poques vegades. Ens movem més entre el... comprar la massa crua i farcir-la o no comprar massa i fer-la nosaltres a casa. Com que l'Arlet sembla que segueix els nostres passos i li encanta embrutar-se les mans de farina i altres ingredients sucosos, sovint fem massa de pizza casolana, com divendres passat. Els ingredients que hem triat aquest cop ja us els explico després.

Ingredients:
Farina de força
Aigua tèbia
Sal
oli
10 g de llevat de forner

Una bona farina és la clau de l'èxit.  A partir d'aquí, podeu fer una pizza al vostre gust: amb massa fina i cruixent, amb massa gruixuda i esponjosa, amb més o menys sal... nosaltres, aquesta vegada, vam optar per una massa esponjosa, tot i que en general som més fans de l'altra, la fina i cruixent. Per això hi hem posat llevat de forner. Sinó, no n'hi cal, a la massa.





L'Arlet, com sempre, a primera fila remenant tots els ingredients i fent-se, aquest cop, la seva petita boleta de massa per fer una mini pizza. Llàstima que no vaig pensar en fotografiar-la  perquè li va quedar moníssima....!


Vam farcir la pizza de tomàquet, formatge mozzarel·la, orenga, i cap al forn a alta temperatura, i a mitja cocció hi vam afegir els ous de guatlla i el pernil salat. Vam coure una estona més. I ja la vam tenir llesta! Bon profit!





4 comentaris:

  1. Es ho bo de fer la pizza a casa que la fas totalment al teu gust i sap que hi posses.
    Fina i cruixent o amb més molla està bona de totes les maneres.
    Qué gran està ja l'Arlet, passa el temps molt ràpid.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Fent la pizza a casa la fas al teu gusta amb tot el que hi posis. Si la canalla gaudeix fent cosetes encara tens més ganes de preparar-ne.
    Petons per les dues cuineres

    ResponElimina
  3. Una tradició molt maca la de fer pizzas els divendres. I con ja teniu un petita cuinera, que segueix a la mama, per això surt mès bona.
    Petons.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...