diumenge, 13 d’agost del 2017

Ceviche de bacallà





De ceviches n'hi ha molts, en versions diferents, fets amb peixos o mariscs, sobretot, i més originals o menys. En tot cas, el ceviche que avui us proposo és una versió més, i més sui generis - ho reconec - del ceviche més clàssic, on s'utilitza el cilantre fresc. En el meu cas, veureu que l'he substituït per ceviche en gra, i hi he afegit pebre de Jamaica, la nova adquisició en espècie que hem fet a casa. D'altra banda, el peix que aquí será protagonista és el bacallà, poc comú en els ceviches. Espero que us agradi.

Ingredients:
Bacallà
2 llimes
1 llimona
bitxo
ceba de figueres
sal
pebre de jamaica
blat de moro gegant torrat
cilantre en gra




El que fem primer és tallar el bacallà a trossos, procurant no deixar-hi cap espina. Seguidament, escorrem la llimona i les llimes i les incorporem en un bol amb el peix. El deixem macerar durant una mitja hora a la nevera.



A continuació, tallem la ceba en juliana ben fina, l'afegim al peix, i també hi incorporem el cilantre en gra, el pebre de jamaica i també el bitxo sec (jo he fet servir caiena). Ho afegim al peix macerat i remenem. Rectifiquem de sal, tenint en compte que el peix és bacallà i ja acostuma a anar fort de sal. 

Ja pràcticament ho tenim a punt.


Ho reservem  altre cop a la nevera perquè sigui ben fresc i el servim, acompanyat del tradicional i comú blat de moro gros que s'utilitza al Perú. Si en trobeu de gran molt millor, s'assembla més al que ells fan servir. I n'hi ha en dues textures, cruixent i dolç. No us espereu massa, el ceviche és bo menjat al moment! I gaudiu del que s'anomena "leche de tigre", que no és altra cosa que el conjunt que resulta dels sucs que deixen anar tots aquests ingredients que hi hem posat, un cop han macerat. Podeu servir-ho com entrant o com a plat principal. Bon profit!


Altres ceviches del blog: Ceviche de llobarro

1 comentari:

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...