diumenge, 3 de setembre del 2017

Pastís Selva Negra

Aquest és el pastís que vaig fer per celebrar l'aniversari de la meva amiga Clara. De versions del pastís Selva negra en trobareu moltíssimes i aquesta d'avui és la que jo us explico. En aquest pastís, hi ha tres elaboracions diferents, tres passos, diríem. El primer, el de la massa, una genovesa de cacau. El segon, el farcit i cobertura amb nata i trufa. I el tercer, l'elaboració de les virutes de xocolata que fan característic aquest pastís. Som-hi:

Per la genovesa de cacau:
180 g de farina
10 ous
60 g de mantega
200 g de sucre
90 g de cacau pur en pols

Batem bé els ingredients amb la màquina, si en tenim, i sinó, a mà. Procurem fer, primer, el batut d'ous amb sucre. Després, hi afegim la farina tamisada, i el cacau, i finalment, la mantega.


Aquest pastís selva negra tidnrà tres capes, per tant, l'hem de partir en tres parts, transversalment. Per la cobertura i farcits, agafarem nata per muntar ( de més del 35% m.g.) i la batrem, juntament amb uns 50 g de sucre llustre. La separarem en tres parts. Dues parts seran per la cobertura i un dels farcits. L'altre, el barrejarem amb una mica de colacao i serà per la "falsa trufa". A sobre, el cobrirem tot amb nata. 

Mentrestant, hem preparat les virutes de xocolata, fonent xocolata fondant negre i escampant-la fent una cap ben fina, a la part del cul d'una safata. L'hem deixat refredar al a nevera i, després, amb l'ajut d'un talla formatges, hem fet les virutes. Així:


Deixem refredar les virutes dins un tàper al congelador i, mentrestant, anem farcints les capes, afegint també una mica de xarop de cireres entre capa i capa. O sigui, a la base, la massa genovesa. A sobre, xarop i nata, a sobre, una altra capa de pa de pessic, a sobre, xarop i trufa, i finalment, l'última capa del pastís i tapem laterals i sobre amb nata. 


I, ara, ho empolsinem amb una mica de cacau als laterals i sobre i hi anem disposant les virutes grosses que teniem reservades al congelador. Ho rematem amb unes cireres confitades. I ja ho tenim!



Llàstima de no haver fet la foto del tall. Però imagineu-vos un interior molt esponjós, separat per dos farcits: un blanc de nata i un altre de trufa. I un pa de pessic fosc del cacau. I ben bo!

 

 

 

3 comentaris:

  1. Marina, quina bona pinta!!! No la he hecho nunca, probaré esta tuya!! Bss.

    ResponElimina
  2. Siii!! m´imagino el tall i la meva boca plena d'aquest pastís! jeje.

    ResponElimina
  3. MMmmm....quin pastís més bo! La teva amiga va tenir un molt bon aniversari amb ell!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...