Aquesta d'avui és una melmelada fresqueta, amb una acidesa amorosida per la vainilla, i endolcida amb sucre. Per a fer-la només cal que tingueu una mica de temps i ganes de posar-vos al foc 'patint' una mica de calor... he he. Aquí ho tenim:
Ingredients:
3-4 llimones
Sucre (la meitat del pes de les llimones)
1 c. de cafè de vainilla natural en pols Sitael
Un cop tenim les llimones a punt, les tallem a quarts, els traiem els pinyols que hi pugui haver a l'interior (si se n'escapa algun no passa res) i triturem les llimones amb pell inclosa amb el vas americà o una picadora.
A continuació, pesem el purè de llimona i comptem la meitat del seu pes de sucre. Ho posem tot dins d'una cassola i comencem a coure a foc lent i sense parar de remenar. Mentrestant, també posem una altra olla a bullir amb aigua, on introduïrem els pots de vidre que volem esterilitzar (15 minuts bullint dins l'olla). Seguidament, tornem a la confitura de llimona i també hi afegim una cullereta de cafè de vainilla natural (que podem trobar en pols)o bé el contingut d'una baina. No us recomano fer servir la vainillina ja que aquesta modifica el gust i endolceix en excés.
Retirem els pots de l'aigua amb l'ajuda d'unes pinces i els deixem assecar en un paper absorvent, del revés. Continuem remenant la melmelada. En total, s'haurà cuit durant uns 3/4 d'hora. I després, quan ja el sucre hagi gelificat, apaguem el foc i l'introduïm dins els pots. Després, tapem i tornem a posar els pots dins aigua bullint de nou, durant 10 minuts, perquè es faci el buit. O bé la consumim un cop sigui freda. La conserva ben tapada ens pot aguantar fins a un any ben bo.
Ohh que original!! Una mermelada fantàstica, ja la provaré. Petons
ResponEliminaJa em diràs el què! Petons, guapa.
EliminaMmm! Mare meva quina bona pinta que té i quines super fotografies que ens has presentat. Magnífic Marina! M'encanta. Gràcies per compartir-ho amb nosaltres. Una abraçada. :)
ResponEliminaGràcies a tu per l'entusiasme! Ja m'has animat el dia! he he. Petons
EliminaNyaaaaaam!! M'encanta la combinació! Tinc pendent la melmelada de llimona de fa temps, apuntada!
ResponEliminaPetons
Sandra
Anima't, Sandra! Amb iogurt queda deliciosa. Petonets!
EliminaQuina pinta més bona fa aquesta melmelada!!! A més, m'has donat una idea que li encantarà a la meua sogra. En un xalet té un llimoner que fa unes llimones boníssimes i poc agres. Segur que en farà, de melmelada de llimona.
ResponEliminaSalutacions
Carai, doncs aprofita-ho! Amb llimones del propi hort ja pot venir la crisi... he he. Petons!
EliminaQue combinacion mas rica! Te ha quedado de lo mas apetecible y sugerente! Me encanta!
ResponEliminaGràcies Rosendo!
EliminaMarina, l'has fet d'un color preciós. Jo la faig menys espessa i els dos pots que surten de tant en tant no necessito ni esterilitzar: marxen en res.
ResponEliminaUna abraçada amb molta calor...
Nani
És bona i refrescant, oi? De la meva només en va sobreviure un pot... he he. Petonet!
Eliminales melmelades és una de les coses que encara li deixo a la mare.. les seves són boníssimes, però hauré de començar a provar. Aquesta t'ha qeudat molt bé, ets una campeona de cuinar amb la calor! petons!
ResponEliminaHa ha ha! Ai quina calor! Però per endolcir-nos ens atrevim a patir! oi? Petonets!
EliminaMe encantan las mermeladas caseras y esta tiene una pinta estupenda!!!
ResponEliminaM'agraden molt les melmelades casolanes.
ResponEliminaLa de llimona, guai.....
Petons
Nosaltres la fem sola i amb menta, amb vainilla no l'hem feta, però no ho descarto, és una bona idea. El procediment el fem una mica diferent, però el què conta és el resultat, felicitats! Fer melmelada no és difícil, és una mica entretinguda!
ResponEliminaAvui mateix la faig.. tinc unes llimones que fan una oloreta....
ResponEliminaBon dia! Per quants pots en tindre amb aquestes quantitats? Gracies
ResponEliminaHola, Núria! Per un pot de 250 ml o per dos, de 125. La vols fer? Petons!
Elimina