Bon dilluns! Aquesta d'avui és una altra recepta elaborada amb productes de La Tavella. En aquest cas, amb els tomàquets que em van portar dins la cistella. No és una recepta gens difícil de fer i el resultat, us ho asseguro, té l'èxit assegurat. La curiositat d'aquesta melmelada, a més d'incorporar el pebre, és que està elaborada amb sucre muscovado.
Els sucre muscovado és un sucre de canya pur i integral, ric per la seva
melassa natural formada d'elements altament nutritius: vitamines i minerals,
però també fructosa i glucosa bio-assimilables per l'organisme humà. És una preciosa
font d'energia. La varietat Muscovado és apropiada per a postres i
rebosteria.de regalèssia, vainilla, mel o fruits secs. La seva història a Europa es remonta a l'època en què els holandesos van arribar a l’Illa Maurici,
la terra predilecta d'aquesta fabulosa canya de sucre. En aquesta llegendària
illa, la cultura de la canya i la fabricació del sucre obeeixen a tradicions
d'un savoir-faire únic al món. Primer es premsa la canya en molins de pedra
volcànica per extreure el seu suc. Després es procedeix a la clarificació del
suc en recipients de decantació. L'evaporació de l'aigua del suc depurat
s'efectua a grans cossis de coure per permetre així la seva cristal·lització que
es realitza de forma lenta, passant el suc per una sèrie de pastadores i
centrifugadores. El xarop resultant d'aquesta operació, en altres temps exposat
al sol sobre una plataforma de fusta, es col·loca en un assecador airejat.
I si seguim amb la recepta, ens caldran els següents ingredients:
12-13 tomàquets de La Tavella
100 g de sucre muscovado
1/2 c. de pebre negre mòlt
Acompanyament: formatge brie o altres
D'entrada, tallem els tomàquets per la meitat i els ratllem.
Hi afegim el pebre negre mòlt:
Després, posem el tomàquet en un cassó i també hi incorporem el sucre muscovado. De seguida se'ns tornarà de color marró fosc i la melassa començarà a fer el seu procés. Quan la melmelada comenci a gelificar (al cap de 1/2 hora - 3/4) parem el foc i posem la melmelada en pots de conserva o en un bol, si és per a consumir al moment.
I per a presentar-ho podem, per exemple, acompanyar aquesta melmelada amb un formatge brie.
Doncs la teva melmelada em sembla fantàstica i un altre forma d'atrapar l'estiu!
ResponEliminaQue bona amb el brie!
Bona, bona! Gràcies Abril!
EliminaQuin sucre! No n'havia sentit a parlar mai d'aquest. La melmelada t'haurà quedat exquisita... petons
ResponEliminaÉs com un caramel aqeust sucre, Roser! Prova'l i veuràs!
EliminaOh, quina pinta! El gust de regalèssia del sucre hi deu donar un punt fantàstic!
ResponEliminaMarta
Sí! Gràcies Marta!
EliminaCómo me recuerdan a mis últimos tomates del huerto!!. me encanta la mermelada de tomate y con el azúcar moscovado le ha quedado un color precioso. Buena combinación con el queso!!. Besos
ResponEliminaMolt interessant! Aniré a comprar sucre d'aquest i provaré a elaborar-hi receptes.
ResponEliminaOk, ja em diràs Nurieta! petons
EliminaOstres, ostres! Si es que només veure-ho se m'ha fet la boca aigua... Bufff, quina super pinta que té. A veure si aquesta setmana en tinc un momentet i ho poso a la pràctica, jiji!
ResponEliminaPetonets de dilluns!
Ha ha ha! M'encanta el teu entusiasme, Joel. Em sembla que ja t'ho havia dit! ;-)
Eliminatengo azucar moscovado y realmente da un toque diferente y bien aromatico.Te ha quedado una tapa fantastica¡¡
ResponEliminapeto
Tens raó! Petons
EliminaOn haig d'anar per "jalar-me" aquests talls de formatge amb aquesta delicia de tomàquet?? Aquesta tapa mai falla...
ResponEliminaHa ha ha! Que bona que ets, Elena! Doncs no ho sé, potser podem fer un correu postal? :-) Petonets
Eliminaquin color més maco! no sembla pas de tomàquet. petonets
ResponEliminaÉs veritat, aquest sucre li canvia el color del tot!
Eliminaquines fotos! xulissim! i el gust ha de ser bonissim!!!
ResponEliminaGràcies Núria!
EliminaQue bona amb el brie!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Gràcies Glòria!
Eliminaque melmelada més gustosa
ResponEliminaBrie? Tomàquet? Sucre moscovat? Quan em convides? jejeje Genial! El que més gràcia em fa és imaginar-me com deu ser la convinació pebre-sucre-tomàquet... Segur que és ben curiosa! :D
ResponEliminaHa ha ha! Al final haurem de quedar un dia, tu i jo. Em sembla que tindríem conversa per estona!! Petonets, guapa
EliminaHola Marina, esta receta me la quedo que nunca hice mermelada de tomate y se ve muy buena, besos
ResponEliminaProva-ho! És molt bona!
EliminaMarina, mira que hago mermelada de tomate, pero no se me ocurrió nunca poner pimienta, te lo copio. Besos.
ResponEliminaEl pebre li potencia el gust, ja veuràs!
EliminaMira que és bona la melmelada de tomàquet, i amb els que ens van enviar de la Tavella ja deu ser la bomba! Boníssima :)
ResponEliminaPetons
Sandra
I tant, boníssima Sandra! Ja us he enviat la recepta del 15! Petonets
EliminaNo recordo haver provat el sucre moscovado.Ja m´hi fixaré bé. Amb les teves receptes m´he de posar a dieta...;-D
ResponEliminaArrisca't, val la pena! A botigues de dietètica segur que en trobes... he he
EliminaQue bona la mermelada de tomàquet i combinada amb aquest formatget ha de ser.....mmmmmmmmmm!!! Felicitats!
ResponEliminaGràcies Neus!
EliminaQue oscurito que queda con este azucar... Bss
ResponEliminaSí, sí, quedar ben bona!
EliminaCaram, Marina, quina estupenda melmelada i que+ina presentació més bonica
ResponEliminaGràcies Lolines! La flor és un regalet! ;-)
EliminaQué bona queda amb el formatge aquesta melmelada i el seu toc de pebre.
ResponEliminaPetons.
Gràcies Anna!
EliminaUna combinació molt arriscada però segur que molt bona!!
ResponEliminaNo coneixiem aquest sucre!!
ptns!!
Proveu-lo, i ja em direu! Té molt gust, i és aromàtic!
EliminaCon azúcar moscovado,ha de tener un sabor bien peculiar,que ricoooo!!!!!!Y que lindo color tiene MArina.
ResponEliminaDoncs sí! Petons
Eliminajo quasi sempre li poso sucre integral a les mermelades, li donen un toc més caramelitzat!! quina bona presencia! em ve molt de gust tastar-ne un trosset! petons
ResponEliminaAixó es molt interesat...no mu puc perdre...aquesta melmelada te que ser la bomba !!!
ResponEliminaPetonets.
Filla!!! que aquesta no la había vist!!! La propera vegada avisa!!! que porto el vi!!!ja ja!!! Muaks
ResponEliminaHa ha ha! Ok, fet!!! petons, guapa.
EliminaGenial combinació! Anem directes a la botiga a buscar el sucre :)
ResponElimina