Bon dilluns! Avui us presento un revoltim molt fàcil de fer, tot i que entretingut perquè si el voleu fer des del principi fins al final us caldrà esperar... plantar les llavors, veure-les créixer i... quan hagin germinat, fer el revoltim o la truita! Us explico, en concert, el revoltim de germinats de rave, tot i que en podeu fer de qualsevol altra llavor, pràcticament (de llenties, de soja, de sèsam, d'all...). Us recomano comprar les llavors de producció ecològica en alguna cooperativa. En venen per plantar a terra però també les podeu utilitzar a la cuina. És una activitat molt fàcil de realitzar i que us donarà sorpreses!
Ingredients:
llavors de rave
1 ou
sal i oli
Aquestes són llavors de rave, tenen la mida d'un gra d'arròs petit.
Planteu les llavors al test i les deixeu créixer, regant-les i donant-los el sol necessari, a l'exterior, durant una o una setmana i o dues.
Les llavors, al cap de dues setmanes.
Un cop passat aquest temps en talleu les tiges del germinat de rave. Les arrels les discriminem. En una paella amb oli, les saltegeu.
Un cop les teniu una mica rosses, ho notareu perquè esquitxen una mica, com el julivert, hi afegim l'ou i remeneu amb energia, fins que aquest sigui cuit.
Quan ho tingueu tot ben remenat ja ho podeu servir al plat i menjar! Serà més bona feta al moment de menjar. Bon profit!
m'agraden molt els germinats, normalment els poso a les amanides i mai m'he atrevit a fer-ne jo a casa! el teu plat m'agrada molt, és dels meus! petons i bona setmana!
ResponEliminaGràcies i igualment!
Eliminam'agrada aquesta paraula: revoltim.. m'agrada la combinació, m'agrada la foto.... resum: m'agrada tot d'aquesta entrada
ResponEliminaQue bé, Alfons! Anima't a fer-ne, no és difícil. Petons
EliminaJo quines fotos més xules, les dues últimes de presentació són molt maques.
ResponEliminaA més, demostrant que amb pocs i senzills ingredients també es fan grans plats.
Petons!
Gràcies Víctor! Que passis una bona setmana.
EliminaMarina, m'encanta la teva recepta. Amb els germinats no tenc sort, quan n'he plantat no m'han crescut, seguint les instruccions del sobre, que són ben diferents a les que anomenes tu. Ho hauré de provar a la teva manera. Hi poses terra?
ResponEliminaEnhorabona pel plat!
Doncs sí, jo ho planto amb terra, Caterina, perquè així poden absorvir tots els minerals. Però també ho pots provar amb cotó fluix, que funciona! el secret és que sempre estigui ben humit. Depèn de llavor, triga més o menys en créixer, però no és difícil, de veritat! T'animo a tornar-ho a intentar. petons
EliminaHo tornaré aprovar, jo ho feia en un petit bol, humitejant-les sovint però sense terra ni cotó ni res i en un lloc fosc sense gens de claror. Js em diràs. M'has fet ganes de tornar-ho a intentar, je et contaré. Besades
EliminaAh, doncs necessita sol, humitat i escalforeta. Per això el cotó fluix també va bé, perquè fa d'esponja. ja em diràs! petonets
EliminaNoia això si que és del hort a la taula! I les llavors de rave, semblen llenties!. Una bona recepta i a més els germinats son molt nutritius. Petons i que passis un bon dia.
ResponEliminaIgualment, Mercè!
EliminaEm sembla molt bona idea això dels germinats (encara que jo no tinc molta traça amb les plantes) i el revoltim és un plat ideal.
ResponEliminaMuacs
prova-ho, no és difícil!
EliminaOhhh 100% cultivat a casa té que ser una meravella! Que bo! petons
ResponEliminaAnima't!
EliminaEls germinats de rave m'encanten, tenen un punt picant molt divertit.
ResponEliminaI amb ous remenats (no sabia que es deia revoltim!) han de quedar molt gustosos.
Sí, són ben bons!
EliminaMarina molt bona idea l'aprofitaré.
ResponEliminaUn peto
Ja em diràs el què! Petons
EliminaEm sembla que ho faré Marina, perquè m'ha encantat i ha de quedar boníssim!! I a més quan les coses les cultives tu mateix sembla que encara són més bones, oi?
ResponEliminaUna abraçada guapa i bona setmana!!
Molt bé, Cristina! Ja em diràs què tal!
EliminaMai he fet un revoltim amb germinats però segur que ha de ser boníssim!! I a més a més plantant els teus propis germinats t'assegures que són fresquíssims!
ResponEliminaLa pinta la fa d'estar super bo!!! bona setmana!
ResponEliminaehmmmm, d'això, tornant al tema he de dir que mai he tastat el germinat de rave i estic encuriosit. En general m'agraden molt els germinats tot i que poques vegades els 'cuino' al foc :)
ResponEliminaDel test al plat!!! Això si que es controlar l'aliment des de l'origen!!! Jo vaig intentar cultivar algunes hortalisses al jardí, però van desaparèixer en massa!!! Potser ho provo a l'interior, amb algun germinat! Una abraçada Marina!
ResponEliminaQue ets una crak !!! mira que bona pensada la teva, i no tenim excusa de no tenir hortet, molt i molt bone idea.
ResponEliminaPetonets.
Me has dado una idea genial, mi padre siempre tiene plantel de verduras de muchas clases. Cuando le diga que le cojo las semillas pondrá el grito en el cielo, no puede entender que no las dejemos crecer, je, je. Seguro que estaba riquísimo, además me parece muy sano. Besitos, Marina.
ResponEliminaNo les he tastat mai, però els revoltims m'agraden.
ResponEliminaPetons.
M'encanten els germinats....una idea original...i segur que bonissima!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaSenzill i deliciós!
ResponEliminaQuin plat més delicat Marina!!! ara estic reparant les plantes aromàtiques i el proper podrien ser aquests germinats... quin goig que fan, i sembla fàcil de fer.. M´encanta. Petons,
ResponEliminariquuisimo!!!! bien sencillo de hacer y sobretodo sabrosisimo.
ResponEliminasaludos
Molt sa i senzill !!! bona idea Marina.
ResponEliminaChus
Que bo Marina! M'encanten aquests plats tant senzills i que mai fallen! Bueno em quedo una estoneta més per aquí ;)
ResponEliminaEls germinats m'agraden molt però sempre els comprem, no tenim espai a casa per plantar-ne, el que no els he tastat mai cuinats, sempre en cru. M'ho apunto.
ResponEliminaPetons.
Ha d'estar boníssim Marina! M'agraden molt els revoltims, però no se m'hagués acudit mai fer-ne de germinats!
ResponEliminaalmenys és més sa i lleuger que els que acostumem a menjar habitualment!
ptns!!
Quina bona idea això dels germinats!!! A veure si m'hi pose un dia d'aquests!! El que passa és que potser hauré de plantar-ne uns quants cossiols perquè jo sóc molt menjador i necessitaria una ració més gran... ;D
ResponElimina