divendres, 24 de gener del 2014

Pastís de coco i un tres en ratlla


Del plat de gambes amb verdures amb salsa de coco me'n va sobrar mig pot, de llet de coco. Amb ella vaig fer aquest pastís de coco,  ingredient que només havia fet servir en altres ocasions per fer pastissos cremosos o mousses, com vau poder veure amb la mousse de coco i pinya.

Aquest d'avui és ben diferent, de pastís, però queda deliciós i va tenir èxit entre els de casa. Els 'tastadors' (Manel, Aleix i pares del Manel) el van valorar molt positivament, així m'ho van fer saber, i jo cal que els digui que aquesta no serà l'última vegada que el faci, per qui en vulgui la propera vegada. A més, si us fixeu bé en el resultat, aquest és un pastís amb el que hi podreu jugar.

La recepta va sorgir a partir d'un pa de pessic de coco que vaig trobar al blog de l'Alfons Receptes de Sant Hilari, que us recomano visitar. Va publicar-la just el dia que jo em volia posar a fer el pastís o sigui que les seva referències em van anar de conya. Vaig modificar alguns ingredients i la fórmula, tot i que vaig respectar les quantitats dels que vaig utilitzar

Ingredients:
4 ous
250 ml de llet de coco
50 g de coco ratllat
150 g de farina fluixa
130 g de sucre llustre
60 g de mantega
1/2 sobre de llevat
xocolata blanca i negra (per acompanyar, opcional)


El que fem primer és separar els rovells de les clares, que muntarem amb la meitat del sucre a punt de neu i que reservarem a la nevera. Mentrestant, en un altre bol blanquejarem els rovells amb l'altra meitat del sucre. Batrem bé i enèrgicament amb una batedora de barilles. Hi afegirem la mantega pomada i tornarem a remenar. També hi incorporarem la farina, tamisada, per evitar els grumolls. Remenarem altre cop amb energia.


Traurem les clares muntades de la nevera i, ara amb l'ajut d'una llengua, les incorporarem a la massa dels rovells i farina, remeant en compte perquè no se'ns desestructuri. També hi afegirem el coco ratllat. Finalment, abocarem la massa crua en un motlle de silicona per anar al forn, que ja tindrem preescalfat a uns 180 ºC.


Courem el pastís durant uns 35-40 minuts, en funció de si us agrada més o menys cuit. A mi, com que m'agrada aquest punt d'humitat que el pastís conserva si no és massa cuit, m'agrada més escassejar de temps que no pas passar-me, però vosaltres mateixos. 

El traiem del forn, el deixem refredar, el desemotllem i l'empolsinem amb sucre llustre. Per fer aquesta operació cal que el pastís estigui fred perquè el sucre no se us fongui.


Per compartir-lo, dividiu el pastís en porcions quadrades.


I, per acompanyar-lo, hi col·loquem una presa de xocolata a sobre cadascuna de les porcions. La xocolata hi queda molt bé, combinada amb el coco. Podeu posar-n'hi de dues menes, de blanca i de negra, i que cadascú trïi! Per a fer-ho una mica més divertit, he convertit aquests trossos de pastís en un divertit joc de tres en ratlla. Què us sembla? Si és que amb tot podem crear...!

Aquest pastís pot ser un bon esmorzar, que us aguantarà ben bé tres dies fora de la nevera. Comprovat!






Bon cap de setmana!




27 comentaris:

  1. Marina, quin pastís mes bó!! Ademas te permite jugar con los niños (o los grandes) muy buena idea. Bess.

    ResponElimina
  2. me encanta el coco y si lo acompañamos de chocolate ya ni te cuento, una presentacion muy graciosa, me encnata! bicos

    ResponElimina
  3. Ha de quedar una coca deliciosa, ideal per esmorzar amb el cafè amb llet... i combinada amb la xocolata, encara millor ;)

    ResponElimina
  4. ja,ja vamos a jugar y encima comemos.Bona coca¡¡
    Peto

    ResponElimina
  5. Genial per compartir un bon moment amb els menuts de casa!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  6. La presentació queda molt divertida, i el coco el fa molt original, fa molt bona pinta!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Que bo Marina! Jo em disposava ara a fer-me un café per passar el matí, però potser serà un millor matí acompanyat d'aquest pastís tan apetitós, no et sembla?
    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Per menjar-te el pastís has de guanyar la partida, o tothom té premi? Una presentació molt divertida Marina. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  9. M'agrada molt la presentació. A veure quan em poso a fer més pastissos, que tenint la família de pastissers m'hi hauria de posar més sovint :-)

    ResponElimina
  10. Qué divertit, un tres en ratlla ben dolç, encara que perdis aquí hi guanyes.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Els bescuits amb llet de coco són una autèntica delícia!!! així que aquest tres en ratlla no duraria prou per poder-hi jugar!! Feliç cap de setmana, un petó!

    ResponElimina
  12. Marina m'encanten totes les coses que portin coco, i auqest patís amb la tableta de xocolata em sembla una gran idea i a més, un divertiment....jo em menjaria les blanques..jejeje
    Petons i bon cap de semana....!!!!

    ResponElimina
  13. m'encanta tot el que dur coco!! fantastica recepta ! petons

    ResponElimina
  14. La recepta, amb la meva estimada llet de coco, genial....però la presentació, tipus tres en ratlla, encara em sembla millor! Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  15. Marina, has aprofitat molt bé la llet de coco-
    Que bo aquest pastis

    ResponElimina
  16. no m'imagino millor manera d'aprofitar una llauna de coco...!!
    que s'ha de fer per jugar-hi una partideta?!!!
    una abraçada
    Alfons

    ResponElimina
  17. Què bonica i original la presentació!!! El cóc, per suposat, deu ser deliciós....
    Petons, Marina! Bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
  18. Marina, crec que ara mateix vaig a obrir el forn i a fer algun pastis per berenar . T'ha quedat genial i el tres en ratlle m'encanta.
    Petons

    ResponElimina
  19. Ains, qué delicia de bizcocho, la verdad es que el coco de nunca me tira mucho, pero es que con esa pinta no me negaría a probarlo! Una presentación preciosa! Un besito

    ResponElimina
  20. Un esmorzar o un berenar perfecte, amb rajola de xocolata inclosa. Combinar la xocolata amb el coco és un èxit segur. I la textura del bescuit es veu esponjosa i lleugerament humida. Perfecte. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  21. que pinta!!!! como para comerse unos cuantos.... besos

    ResponElimina
  22. tal com ens tens acostumats - una presentació molt original i no dic res de lo bo que deu ser!

    ResponElimina
  23. Jo també tinc el pa de pessic de coco de l'Alfons a receptes pendents! Aquesta idea de jugar m'encanta, t'asseguro que el provaré!

    ResponElimina
  24. Quin resultat tant bonic i que booo! A casa segur que volaria en un moment!

    Petons guapa!

    ResponElimina
  25. M'havia perdut aquesta entrada!! molt original i bona!!

    ResponElimina
  26. Una molt bona proposta !!!per un berenar entre la family....m'encanten aquestes sorpreses et fan quedar com una reina !!!!graciesssss

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...