De nou, vaig tornar a visitar les instal·lacions de l'Espai Cuina'm. Us en vaig parlar aquí. Ja hi he anat diverses vegades, sempre per participar al taller Let's cook in English, que trobo molt interessant, sobretot, perquè et permet fer dues coses alhora que a mi m'agraden molt: cuinar i aprendre idiomes. Hi vam ser dissabte passat. La Txell és la profe que condueix aquests tallers per adults, fa que les classes siguin molt amenes i ens convida sempre a participar en l'elaboració. I ja sabeu que, a mi, m'encanta tocar matèria quan participo en un taller de cuina. També em va fer il·lusió retrobar-me amb l'Àgata, sempre és un plaer parlar amb aquesta amiga bloguera de Receptes amb vida.
Aquest cop, vam cuinar tres receptes molt fàcils de preparar i que acostumen agradar a tothom: Unes koftas, uns pans naan i també unes pastanagues especiades al forn. Us les explico, és clar, en anglès!
Recipe Homemade naan breads
Ingredients:
1 tsp dried active veast
1 tsp sugar
200 g plain flour
pinch black onions seeds
1/4 tsp salt
1/2 baking powder
2 tbsp vegetable oil
2 tsp plain yoghurt
2 tbsp milk
Preparation method:
In a small bowl, mix de yeast with one tablespoon of warm water. Stir in the sugar and leave it in a warm place for five minutes until the yeast is covered with froth. Meanwile, mix togeter the flour, onion seeds, salt and baking powder. Stir in the oil, yoghurt and milk, then stir in the activated yeast mixtura. To knead the dough, clench your hand into a fist, wet your knuckles with a little kneading until you have a soft, pliable dough. It should take about ten minutes. Place the dough in a mixing bowl, cover it with cling film and leave it in a warm place to rise for 30 minutes. Divide the dough into four balls and place on a floured surface or board. Roll each into an oval shape. Don't roll them out too thinly or they'll turn out like crisps. heat a pan and cook the naans a few minutes on each side until they puff. Alternatively, place them on a greased baking tray and put them in the centre of the oven for 10-15 minutes. They are ready when they have puffed up a little. They should be soft and crumbly, not chewy. Serve fresch from the oven.
Recipe Lamb koftas
Ingredients:
500 g lamb mince
1 tsp ground cumin
2 tsp ground coriander
2 fat garlic cloves, crushed
1 tbsp chopped mint
oil for brushing
Method:
Mix together all the ingredients until well blended. Divide into 8 balls, then roll each ball on a board with a cupped hand to turn them into ovals. Thread onto 4 metals skewers and brush with oil. To cook on a griddle: geat the pan until you can feel a good head rising and cook for 3-4 mins each side. Don't turn until they are well sealed or the meat will stick to the grill or pan. season if you want, and set aside. Serve the koftas with yoghuty and spiced flat breads.
Recipe Roasted cumin-lime carrots
Ingredients:
1 pound baby carrots with fresh green tips
1 tbsp olive oil
Juice and fresh grated zest of 1 lime
1 tsp honey
1/2 tsp fine sea salt
1/2 tsp ground cumin
1/4 tsp coriander
1/4 tsp smoked paprika
2 greens onions, thinly sliced
small handful fresh minut leaves, chopped
Method:
Heat oven to 180 ºC. Trim the tops off the carrots (you can use them in salads if you enjoy their flavor). Toss them on a baking sheet with the olive oil, lime juice and zest, honey, salt and spices. Roast about 20 minutes, depending on size, until the carrots are just tender and beginning ot color. Tranfer to a plate and sprinkle with the green onions and minut begore tossing together and serving.
L'última activitat que vam fer, com sempre, la més agraïda. El tast, acompanyat d'una copa de vi.
1
Allà on vas et fan arremangar...! aquest Espai està molt bé, ho tenen molt ben organitzat! Vau fer unes receptes força bones!!! petó i bona setmana!
ResponEliminaGràcies Marina, ens encanta que una bloguera com tu sigui ja una alumna fidel al 'ESPAI CUINA'M!!! Molts petons!!!
ResponEliminaQuin tallet més xulo! I quins plats més bons que vau preparar!
ResponEliminaPetons Marina!
Tot té molt bona pinta! A mi m'encanten les koftes, encara que la meva recepta és una mica diferent, probaré la teva a veure que tal. Que bé que us ho vareu passar, sembla molt xulo aquest taller, una a abraçada guapa!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Que platos con buena pinta has preparado!! Me gusta aprender recetas nuevas.
ResponEliminaUn besote
Marina, que pasada!! Y qué buena pinta tienen estos platos. Felicidades y besos.
ResponEliminamenuda pasada de platos los q habeis preparado. me encantan
ResponEliminaMolt internacional et veig jo a tu!! jajajaja Quina idea més bona això del "Let's cook in english"! I si totes les receptes que feu tenen aquest nivell segur que acabareu fent màsters!!
ResponEliminaM'ho menjaria tot però si he de triar... el quedo amb el pa naan que em torna boja!
Kisses
Ja et vaig dir quan vas publicar la ressenya del primer que vas anar que em fa una enveja....això de l'anglès és una de les meves assignatures pendents...escolto pel·lis i sèries en versió original...però em falta conversa...o sigui que combinar això amb la cuina seria fantàstic....a veure quan n'hi ha alguna a Girona! Petons!
ResponEliminaUn taller molt interessant, ja m'agradaria a mi estar més a prop i anar a l'Espai Cuina'm!! no sé pas, però, si hagués estat capaç de seguir-ho tot, però almenys ho hagués intentat! les tres receptes se'ns dubte s'ho valien, un petó!
ResponEliminaNo he probado este plato y has hecho picar a mi curiosidad. Será cuestión de sacar el inglés a practicar ;-) y ponerse con esta receta.
ResponElimina¡Me encanta como cuentas las cosas!
B7sss
que bo tot Marina!! aquests tallers son la pera!! m'encanta! ptons
ResponEliminaSimply delicious! Quina activitat tan divertida i profitosa, quina sort poder-hi assistir! Petons.
ResponEliminaEspero no tenir que fer el comentari en anglès, encara que no estaría gens malament.
ResponEliminaUna manera divertida d'aprendre un idioma, cuinant i unes receptes molt bones.
Petons.
Segur que va ser un taller molt complet, tan per les receptes, com per la gent, com per poder millorar el nivell d'anglès.
ResponEliminaTinc pendent una visita a l'Espai Cuina'm des de fa mooooolt temps!
Caramba Marina, ya me hubiera gustado poder picotear a mi un poquillo!! que rico todo reina :)
ResponEliminaBesinesss
Everything looks great! Sembla una activitat molt divertida
ResponEliminaMarta
Buenas recetas y ademas se aprende idiomas, que es super importante¡
ResponEliminapeto
que bien te lo pasas! da gusto verte y los platos de lo mas apetecibles, bicos
ResponEliminaCuinar i aprendre anglès, tot alhora. Si a més fas aquests bons plats, no es pot demanar més.
ResponEliminaPetons