A vegades vols fer un obsequi a algú i no saps ben bé com enginar-te-les per a tenir temps de tenir-lo a punt en dues hores. Parlo de fer un obsequi comestible, i dolç. Això és el que em va passar quan, fa uns dies, m'havia de trobar amb una amiga que cada any em fa el favor quan s'ha de fer la declaració de la renda. Ella és gestora i sempre m'ajuda a fer bé tot el munt de paperassa d'hisenda. I com agraïment, sempre li porto alguna coseta dolça. Aquesta vegada, uns espirals amb fruits secs que feia per primera vegada i que fins i tot a mi em van sorprendre, perquè queden molt bons i són molt ràpids. Som-hi.
Ingredients:
Pasta brisa
mel
ametlla picada
matafaluga
canyella
Primer, trinxem les ametlles amb una picadora. Jo vaig fer servir ametlla crua, però també ho podeu fer amb ametlla torrada, si us hi agrada més.
Després, estirem la pasta brisa amb un corró i l'untem amb mel, ben repartida.
Després, hi empolsinem la canyella i la matafaluga en gra.
Finalment, també hi afegim l'ametlla picada. Després, partim la pasta en dues meitats i n'enrotllem, primer una, i després l'altra, de llarg.
Ara, tallem la pasta en rodanxes, així:
Ho aixafem una mica i ho posem a la safata per anar al forn.
Ho coem al forn durant uns 15 mnuts a 170 ºC i...
ja ho tindrem llest!
Fàcil, ràpid i amb molt bona pinta. Perfecte!
ResponEliminaUna recepta boníssima i feta en un plis plas!! jo en vaig fer un de similars amb melmelada de maduixes i pistatxos i eren ben bons. Provaré aquesta proposta teva que segur que també ho estan ;). Un petó!
ResponEliminaQue bo! La mel donarà un toc ben especial! Molt bona recepta Marina! Una abraçada guapa!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Són un detall perfecte. Casolà, original, fet amb carinyu... i boníssim! Una combinació d'ingredients que m'enacanta :)
ResponEliminaMarta
Què fàcil i què bo....
ResponEliminaSencillamente Deliciosos¡¡¡, besos
ResponEliminaFantàsticament delicioses!!! Queden apuntadissimes!!! WOW!!!
ResponEliminaQuin plat més senzill i més bo !! Em jugo un pésol que no en va quedar ni d'un després de portar-los a la taula.
ResponEliminaPetons!
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Bones de veritat, Marina. Aquestes espirals són molt fàcils i resultones. Jo les he provades amb pasta de full i canyella. Es fan en un moment i quedes com una reina, no? Petons.
ResponEliminaFàcils aquestes espirals!!!!!!!!!. Segur que no et va quedar cap?......
ResponEliminaSoluciona una visita d'emergència.
Si no t'importa les copio.
Petons
La pasta de full m'encanta per això, et treu d'un compromís en un moment.
ResponEliminaAmb aquest farcit, segur que van quedar molt bons.
És pasta brisa, Gemma!
EliminaFàcil i ràpid i pels ingredients bonissim, petons !!
ResponEliminaFàcil i rapida, el resultat deu de ser boníssim !!!!
ResponEliminaPetons
gràcies per compartir aquesta bona idea! me l'apunto!
ResponEliminaTan fàcil i tan bo.
ResponEliminaPetons maca.
Buena idea rapida y buena de sabor.
ResponEliminaPeto
És tan versàtil la pasta de full, amb qualsevol farcit queda perfecta.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
ostres... acabo de veure que estan fetes amb brisa ;-)
EliminaDoncs sí, Dolça! és pasta brisa! he he he
EliminaDoncs deu quedar ben contenta al veure el teu regal! Una autèntica delícia! Petons
ResponEliminaNOia, quin èxit! més fàcil i ràpid impossible...jo també vull ser gestora teva! Ara cal que ho provis a fer amb pasta fullada..je, je,je.
ResponEliminaalaaa mira que l'he fet vegades i de diferents farcits pero amb fruits secs no!! m'agrada la idea! petons
ResponEliminaEstic segura que la teua amiga t'ajudarà també l'any que ve! :-) Marta
ResponEliminaUn mos ben dolç que la paperassa d'hisenda bé s'ho mereix per fer-la més fàcil.
ResponEliminaPetons.
Aquest tipus de galetes m'encanten i sempre em vénen de gust! Uns rotlles molt i molt bons! PEtons!
ResponElimina