Avui us proposo una recepta de makis, que vindrien a ser similars al sushi, però amb l'alga nori que embolcalla tota la resta d'ingredients. Si he de ser ben i ben franca, el d'avui és una FALS MAKI, perquè en comptes d'arròs glutinós porta arròs basmati que va sobrar a la nevera. Els qui em segui ja sabeu que això de les receptes d'aprofitament em tira molt, oi? I que el tema de les conserves també! Doncs avui, reaprofitament d'arròs i salmó marinat! Som-hi?
Pel salmó marinat:
Una penca de salmó cru
Sal gruixuda
Sucre
el suc d'una llimona
pebre rosa
anet
Pel makis
Alga nori
Arròs basmati ja cuit (restes de nevera)
pebrot vermell cru
wasabi
Començarem amb el salmó. El marinat necessita unes hores, o dies, de repòs. Així que cal tenir una mica de paciència, però val la pena i en teniu per uns quants dies.
El salmó cru
Hi posem l'anet
Ruixem el salmó amb el suc d'una llimona
Hi tirem la sal gruixuda
I després, també hi afegim el sucre i el pebre rosa. Ho deixem reposar, com a mínim, 3 hores.
Passada aquesta estona, netegem el salmó del marinat i el filategem. En guardem les parts que no farem servir a la nevera. I la resta, la fem a tires.
Ara comencem a preparar el maki:
Col·loquem l'alga nori a la base. Damunt hi estirem l'arròs basmati, i al centre hi posem les tires de salmó i de pebrot.
Ho enrotllem i ho tallem a talls rodons.
Muntem el plat acompanyant els makis amb una mica de wasabi.
Hola Marina, yo no soy de lagas hija, nunca las he probado, en cambio luce muy bien tu plato, seguro esta muy rico, un beso
ResponEliminaSon ricas, anímate!
Eliminano soy mucho de makis o suschi,pero te han quedado muy bien y mas con el salmon marinado casero
ResponEliminapeto
Gràcies Miquel!
Eliminauna combinacion buenisima
ResponElimina:-)))
EliminaQuin aprofitament tan meravellòs! Petons
ResponEliminaGràcies! M'encanta aprofitar-ho tot... he he
EliminaMe gusta el paso a paso,bien gráfico.La carne cruda no me gusta nada,pero me quedo con la idea,que siempre me sobra arroz.
ResponEliminaGràcies Sílvia! prova-ho, doncs! Molt fàcil
EliminaEl salmó marinat el deixava més estona, però sembla que quedi igual de bé! Tampoc no hi poso llimona!! Les fotos són molt clares i molt maques.
ResponEliminaPots deixar-lo més estona, suposo que jo aquest cop tenia pressa per menjar-m'ho... hi hi hi . Gràcies guapes.
Eliminajo mai hi poso arròs glutinos, hi poso arros normal i crec que em surt força be!! ejeje m'encanten els makis , farcits del que sigui! genial! petons
ResponEliminaJo normalment sí, però així queden bons iguals, l'arròs més "suelto", això sí! Petonets
EliminaPodran ser makis falsos pero tienen buena pinta!! muy buena explicación de como marinar el salmóm!
ResponEliminaUn beso
Rosel
Gràcies!
EliminaMarina, Mai els he cuinat, tot i que m'agraden i els he menjat.
ResponEliminaEl meu fill els fa molt similars als teus i veritablement estan boníssims.
una abraçada
Prova-ho, Lolines!
EliminaMolt bons makis, m'agrada el toc del pebrot!! Petons
ResponEliminaHo fa més cruixent, sí.
EliminaMolt bon aprofitament, rés de llançar aliments si estàn bons.
ResponEliminaEls makis t'han quedat igualment macos.
Petons.
Res de llençar, tu ho has dit! he he
EliminaFa tres setmanes més menys vaig comprar tot el quit per fer makis, però encara no m'he atrevit a fer-los. Els vieg massa complicats!
ResponEliminaPerò tu has superat el repte de sobres e! T?han quedat perfectes, millor que els japonesos autentics ;)
Una abraçada!
Atreveix-te, ja veuràs que no és tan difícil com et sembla. Perquè l'alga enganxa molt bé de seguida.
EliminaMarina, yo no como de esto, pero mi hijo se vuelve loco y los hago casi cada semana, la verdad que es fácil y rico y otra manera diferente de comer pescado. Petons
ResponEliminaDoncs ja tens una altra recepta pel teu fill ;-)
EliminaM'apunto la super recepta. M'ha encantat. Gràcies Marina. Salutacions!
ResponEliminaA mi el sushi m'agrada força, però a casa no gaire, així que mai n'he fet. Aquesta recepta t'ha quedat genial, i millor encara si és de reaprofitament!!
ResponEliminaMarina, t'atreveixes amb tot. I a més et queda perfecte.
ResponEliminaNani
A casa mengem molt sushi i makis, son forofos!!!! aquest el trobo super original. Petonet Marina!
ResponEliminaUn maki molt original, jo en sóc adicte total, es que están tan bons.
ResponEliminaUna abraçada