Si m'heu anat seguint, de ben segur que ja sabreu que sóc molt fan de les crêppes. Dolces o salades, aquestes delícies es mengen gairebé sense dents. Les crêppes admeten gairebé qualsevol tipus de farciment, tal i com queda demostrat amb aquestes receptes que ja he publicat en aquest blog: crêppes de salmó fumat i salsa tàrtara, crêppe de farina de cigrons amb espàrrecs i romesco, crêppe de mató i magrana, crêppe Suzette, crêppe de sobrassada i formatge de Maó, crêppes salades.
Aquesta vegada, us proposo una crêppe refrescant i llaminera, feta amb un meló que es diu MELÓ GROC, i que encara no havia tastat mai però que vaig pensar que seria molt adient per a unes postres perquè vaig llegir que, precisament, va molt bé per això Té la forma allargada típica dels melons tropicals i de pell de granota, tot i que el groc té una pell llisa de color groc molt viu, i una polpa més blanca i ensucrada. És molt aromàtic quan és madur. Per això és tan recomanable per a les postres llamineres.
Ingredients per a la massa de crêppes:
farina, llet, ou, oli, sal
Ingredients per al farcit:
Meló groc
1/2 llimona
xocolata per fondre
fideuets de xocolata (per a decorar)
Comencem, preparant la massa de les crêppes, perquè després l'haurem de deixar reposar una mica. Posem tots els ingredients en un bol i remenem enèrgicament.
Passada la mitja hora de repòs, ja tenim a punt la massa per a fer les crêppes. La podem coure a la crepera, si en teniu, o bé en una paella, procurant untar la base amb una mica d'oli o mantega, abans d'abocar-hi la massa crua, perquè no se'ns enganxi.
Un cop tenim la crêppe cuita, que aquest cop farem sola, sense farcir mentre la coem, la reservarem a banda, fins que es refredi.
Mentrestant, agafarem el meló i el partirem en forma de boles. És molt útil l'utensili destinat per aquest ús. Un cop tenim les boles formades, les ruixarem amb el suc de la llimona, el meló hi queda molt bo. Finalment, començarem a farcir la crêppe.
Un cop tenim la crêppe farcida de meló, posarem a desfer la xocolata fondant al bany maria o al microones, vigilant que no se'ns cremi. Quan ja sigui fosa, la col·locarem per sobre de la crêppe, anàrquicament, fent sanefes.
Finalment, hi afegirem també uns quants fideus de xocolata per a decorar. I ja estarà a punt per menjar!
Marina, qué chulada de crep!! Me falta el palito de madera, se que va genial a ver si lo compro. Bss.
ResponEliminaFa poc que et segueixo, però les creps m'agraden i molt, a més de versàtils com molt be dius i et treuen d'un apat en un plis.
ResponEliminaAquesta de meló havia d'estar ben bona
Muas
Quina pinta més tremenda, ha d'estar boníssim si o si!! un petó!
ResponEliminaQue bones Marina a casa tbe soms fans de les creps, es dels pocs dolços que es mengen els meus fills!
ResponEliminaEn Marc és fan de la xoco, el meló i les creppes...o sigui que els hi hauré de preparar...Mmmmm! Petons!
ResponEliminaTenen una pinta boníssima! I les boletes de meló sempre queden tan bé a tot arreu!!
ResponEliminaUna abraçada,
Quina pinta més bona :) I amb meló no se m'hagués acudit i ha de ser ben bona, ja la provaré,
ResponEliminaPetons
Una molt bona proposta ...dulceta i refrescant...m'agrada !!!
ResponEliminaPetonetssss.
Aquestes deuen ser unes crêppes molt refrescants amb el meló.
ResponEliminaPetons.
Buena idea estos creps con melon, es una buena combinacion y veraniega¡¡
ResponEliminapeto
Toma ya! una crepe d'estiu divina! Un petó Marina
ResponElimina"Les recpetes que m'agraden"
La frescor del meló i la cremositat de la xocolata..... Irresistible. Petons.
ResponEliminaTens un recull de crepes per llepar-se'n els dits! Tampoc no he vist mai el meló groc, que curiós sembla... Has ideat unes postres fantàstiques i lleugeres, que va bé per afrontar la calor. Molt bones!
ResponEliminaMarta
Unes crêppes molt refrescants. Petonets!
ResponElimina