Ja fa temps que tenia ganes de publicar aquesta recepta que, de fàcil que és de preparar, quasi no necessitaria explicació. Vam tastar una cosa semblant amb el Manel un dia que vam sopar a un libanès de Barcelona. Ens agrada molt, aquest tipus de cuina, mediterrània però més especiada que la que tenim aquí, i plena de sabors intensos i salses variades. Hi anem sempre que se'ns ofereix l'ocasió per a fer-ho. Aquell dia vam decidir-nos per fer diversos "platillos" per compartir i, entre ells, vam escollir el que a la carta titulaven com a "pizza libanesa". I ens van servir un plat similar, com he dit, al que veieu aquí. Perquè també estava fet per dues peces de pa, que no eren tortillas sinó pites, però de les fines, i farcides de formatge filós i que jo vaig substituir pel provolone.
Si un dia us hi animeu, aquesta recepta no us decebrà. El formatge es conserva molta estona calent a l'interior. A més, permet múltiples interpretacions, ja que podeu farcir-la no només de formatge, sinó també de verdures com l'albergínia, el pebrot, els xampinyons, el pernil, etc... i molts ingredients més que segur que afegiran complexitat de gustos. Nosaltres, però, ja l'hem fet més d'una vegada i sempre amb formatge i prou, amb un toc d'orenga, ja que com diu el Manel, serà una versió difícil de superar.
Ingredients:
Provolone
pa de tortilla
orenga
L'única dificultat que tindrem, si és que de dificultat hem de parlar, és tallar ben fi el provolone. Si el compreu de llesca, com és en aquest cas, l'heu d'afinar a un gruix de 1/2 cm, aproximadament. La resta, serà bufar i fer ampolles. D'entrada, col·loquem una làmina de tortilla en una paella, sense oli ni res. A sobre, hi escampem el provolone i l'orenga. I tapem la llesca amb l'altra llesca de pa de tortilla. Seguim escalfant a la paella, a foc mig.
Quan ja ha passat una estoneta 2-3 minuts i veiem que el formatge es comença a fondre, girarem les tortillas, és a dir, els donarem la volta, perquè l'altre costat també se'ns torri.
Ho deixem un parell de minuts més i ja ho podrem servir! Ho tallarem en forma de triangles amb l'ajut d'un talla pizzes, perquè ens sigui ben fàcil de compartir a taula, com si fossin tastets o tapes. Per a decorar, hi podeu posar un bitxo, que ens recorda l'origen mexicà de la tortilla.
Qué bueno y qué fácil, este es de los que me gusta cuando viene gente a casa. Buen fin de semana!! Bss.
ResponEliminaBoníssim Marina, i super fàcil! bon cap de setmana!
ResponEliminaUna idea per un sopar ràpid i sense complicacions. Això sí, jo li faria un farcit amb verduretes i molt poc formatge. Bon cap de setmana.
ResponEliminaOstres, quina bona idea!! Els nens a casa devoren el provolone!! M'apunto la recepta. Petons!
ResponEliminaTambé soc un fan de la cuina libanesa. Tot sovint hi vaig i acabo posant-me com un porc perque m'agrada tant tot plegat que acabo demanant massa menjar. :)
ResponEliminaUna buena idea para una cena rapida¡¡
ResponEliminaBon estiu
Petons
De la forma que lo cuentas parece sencillo y rico seguro que lo está, esos ingredientes me encantan, así que una buena propuesta para un pica-pica o una cena informal.
ResponEliminaB7ssss
Fer un bon àpat no pot ser més senzill de vegades, una molt bona idea Marina. Petons,
ResponEliminaPilar
Sóc súper fan dels formatges, i allí on hi hagi aquest ingredient no necessito massa història més, així que aquesta pizza libanesa la provaré i segur que la trobaré deliciosa ;). Feliç cap de setmana parella, un petó!
ResponEliminaooh que boo! farcit amb formatge mollt millor! petons
ResponEliminaM'agrada !!!senzill i bo com a de ser....un sopar de luxe !!!
ResponEliminaPetonetssss.
I tant que es fácil de fer, una recepta a tenir en compte, amb molt de formatge.
ResponEliminaPetons.
Quina bona idea per arreglar un sopar original i fàcil, i molt ràpid de preparar. Sembla molt bo!
ResponEliminaMarta
Solucions originals per un sopa improvitzat.
ResponEliminaPetons
Li prepararé a la Tisge, la meva peque, que és una fan d'aquestes tortitas...en menjaria a tota hora! Petons!
ResponElimina