divendres, 11 de juliol del 2014

'Pizza libanesa' o una tortilla farcida de formatge provolone


Ja fa temps que tenia ganes de publicar aquesta recepta que, de fàcil que és de preparar, quasi no necessitaria explicació. Vam tastar una cosa semblant amb el Manel un dia que vam sopar a un libanès de Barcelona. Ens agrada molt, aquest tipus de cuina, mediterrània però més especiada que la que tenim aquí, i plena de sabors intensos i salses variades. Hi anem sempre que se'ns ofereix l'ocasió per a fer-ho. Aquell dia vam decidir-nos per fer diversos "platillos" per compartir i, entre ells, vam escollir el que a la carta titulaven com a "pizza libanesa". I ens van servir un plat similar, com he dit, al que veieu aquí. Perquè també estava fet per dues peces de pa, que no eren tortillas sinó pites, però de les fines, i farcides de formatge filós i que jo vaig substituir pel provolone.

Si un dia us hi animeu, aquesta recepta no us decebrà. El formatge es conserva molta estona calent a l'interior. A més, permet múltiples interpretacions, ja que podeu farcir-la no només de formatge, sinó també de verdures com l'albergínia, el pebrot, els xampinyons, el pernil, etc... i molts ingredients més que segur que afegiran complexitat de gustos. Nosaltres, però, ja l'hem fet més d'una vegada i sempre amb formatge i prou, amb un toc d'orenga, ja que com diu el Manel, serà una versió difícil de superar.

Ingredients
Provolone
pa de tortilla
orenga


L'única dificultat que tindrem, si és que de dificultat hem de parlar, és tallar ben fi el provolone. Si el compreu de llesca, com és en aquest cas, l'heu d'afinar a un gruix de 1/2 cm, aproximadament. La resta, serà bufar i fer ampolles. D'entrada, col·loquem una làmina de tortilla en una paella, sense oli ni res. A sobre, hi escampem el provolone i l'orenga. I tapem la llesca amb l'altra llesca de pa de tortilla. Seguim escalfant a la paella, a foc mig. 



Quan ja ha passat una estoneta 2-3 minuts i veiem que el formatge es comença a fondre, girarem les tortillas, és a dir, els donarem la volta, perquè l'altre costat també se'ns torri.



Ho deixem un parell de minuts més i ja ho podrem servir! Ho tallarem en forma de triangles amb l'ajut d'un talla pizzes, perquè ens sigui ben fàcil de compartir a taula, com si fossin tastets o tapes. Per a decorar, hi podeu posar un bitxo, que ens recorda l'origen mexicà de la tortilla. 






15 comentaris:

  1. Qué bueno y qué fácil, este es de los que me gusta cuando viene gente a casa. Buen fin de semana!! Bss.

    ResponElimina
  2. Boníssim Marina, i super fàcil! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Una idea per un sopar ràpid i sense complicacions. Això sí, jo li faria un farcit amb verduretes i molt poc formatge. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. Ostres, quina bona idea!! Els nens a casa devoren el provolone!! M'apunto la recepta. Petons!

    ResponElimina
  5. També soc un fan de la cuina libanesa. Tot sovint hi vaig i acabo posant-me com un porc perque m'agrada tant tot plegat que acabo demanant massa menjar. :)

    ResponElimina
  6. Una buena idea para una cena rapida¡¡
    Bon estiu
    Petons

    ResponElimina
  7. De la forma que lo cuentas parece sencillo y rico seguro que lo está, esos ingredientes me encantan, así que una buena propuesta para un pica-pica o una cena informal.

    B7ssss

    ResponElimina
  8. Fer un bon àpat no pot ser més senzill de vegades, una molt bona idea Marina. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  9. Sóc súper fan dels formatges, i allí on hi hagi aquest ingredient no necessito massa història més, així que aquesta pizza libanesa la provaré i segur que la trobaré deliciosa ;). Feliç cap de setmana parella, un petó!

    ResponElimina
  10. ooh que boo! farcit amb formatge mollt millor! petons

    ResponElimina
  11. M'agrada !!!senzill i bo com a de ser....un sopar de luxe !!!
    Petonetssss.

    ResponElimina
  12. I tant que es fácil de fer, una recepta a tenir en compte, amb molt de formatge.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Quina bona idea per arreglar un sopar original i fàcil, i molt ràpid de preparar. Sembla molt bo!
    Marta

    ResponElimina
  14. Solucions originals per un sopa improvitzat.
    Petons

    ResponElimina
  15. Li prepararé a la Tisge, la meva peque, que és una fan d'aquestes tortitas...en menjaria a tota hora! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...