Ja feia dies que n'hi tenia ganes, al pastís de formatge. Em sembla que ja ho he comentat alguna vegada que, el de formatge, és el meu pastís preferit. Si bé potser seria més raonable parlar de Pastissos de formatge, perquè de receptes n'hi ha tantes i tantes que podem aconseguir fer centenars de pastissos de formatge sense que cap tingui el mateix gust. El meu preferit, o el que faig més a casa, és el pastís de mató amb base de galeta trinxada. Ja el fèiem amb els meus germans quan érem petits i ens encantava. I encara ara ens agrada molt. El veureu publicat aquí. I també en tinc un de mató amb fruites confitades aquí. I un altre amb xocolata barrejada aquí. Així, doncs, queda clar que el pastís de mató m'agrada, i força! El d'avui, com he dit al començament, és un pastís de formatge. Una de les versions que vaig veure al blog de la Conchi, La tata Conxi, i que em va agradar perquè introduïa el iogurt a la recepta i no utilitzava la farina, de manera que la textura del pastís és molt cremosa.
Ingredients:
250 g de formatge cremós
3 iogurts
6 c. de sucre
4 c.de maizena
3 ous
Barregem els ingredients en un bol. Primer, el formatge i els iogurts. Després, els tres ous.
Afegim el sucre i la maizena, i tornem a batre fins que la massa quedi ben homogènia.
Agafarem un motlle de forn i hi abocarem la massa, procurant que quedi ben uniforme. Prèviament, hem posat a preescalfar el forn a 200 ºC, que abaixarem fins a 170 ºC en el moment d'introduir-hi el pastís. El deixarem coure al forn durant 40 minuts.
I ja el tindrem llest! Us recomano, si podeu, que el tingueu una nit a la nevera. L'endemà, guanya molt, fresquet i ben compactat. El podeu acompanyar amb coulís (que és una combinació molt típica i bona, ho sé, però que a mi no m'agrada gaire....) o bé amb una bola de gelat.
El pastel tiene que ser una delicia, se ve muy suave y esponjoso, me encanta el colorcito que ha pillado. Si pudiera me llevaba un trozo, pero por lo menos me llevo la receta:)
ResponEliminaSaludos!!
Tots els de formatge que he fet fins ara ens han agradat, aquest ho provarem!!!
ResponEliminaPetonets
Quina bona pinta!! MMMMM!!!
ResponEliminaQue bo nena!.
ResponEliminaPetons
M'agrada aquesta textura tan suau....es veu ben delicios amiga meva !!!!
ResponEliminaPetonetssss.
hummmmmmmmmmmmmmm que booooooooooooooooooooo
ResponEliminapastís de formatge!!!,......... quin "vici" tan bo.
ResponEliminaProvaré de fer-lo...a mi també em perden els pastissos de formatge! Petons!
ResponEliminaTens raò, hi ha tants de pastissos de formatge i tots molt bons.
ResponEliminaM'agrada veure el tall del teu pastís, venen ganes de ficar-hi una queixalada.
Petons.
Fa temps que no faig un pastís de formatge, aquest teu té una pinta extraordinària, petons !!
ResponEliminaTé una pinta...que ara mateix hi mossegava...! petons
ResponEliminaque bo que es!! i amb una mica de mermelada per sobre encara millor! petons
ResponEliminaMarina, aquest pastís de formatge fa goig! El iogurt m'ha semblat una bona idea, m'agrada. Petons,
ResponEliminaPilar
Segur que hi ha mil variants del pastís de formatge, però el teu fa una bona pinta!!! És genial tenir les teves receptes a mà per, en qualsevol moment, entrar a la cuina i preparar algun plat.
ResponEliminaUna abraçada.
Manel i Cristina
Fa molt bona pinta! Em pots dir quans grams aproximats son de sucre i maicena??
ResponEliminaGràcies :)
Tens les quantitats a l'inici de la recepta, cris.
Elimina