Ja feia dies que tenia aquesta recepta guardada al calaix de receptes pendents. L'havia vist en una de les revistes Cuina que rebem a casa cada mes perquè hi estem subscrits i que, en aquella ocasió, anava plena de variades i bones receptes. Justament vaig decidir posar-la en pràctica quan, la setmana passada, el Manel va arribar a casa amb un peix que havia comprar i que jo encara no havia tastat mai, la bròtola, també dita mòllera de fang i mòllera pigada o pigallada, fura, molla o mamona (sí, ja ho veig que aquest últim nom és una mica descarat ;-)), però no hi ha res com la riquesa lingüística! he he he.
La peixatera li havia dit, em va explicar ell, que era un peix molt bo, de carn molt fina i més suau que el lluç. Un peix, vaig pensar, ideal per a macerar amb gustos més potents, que conferissin una personalitat pròpia a aquella menja.
Casualment, aquesta setmana vam comprar gingebre fresc, que ja vaig fer servir a la recepta que us vaig explicar aquí, I de vinagre d'arròs, als prestatges de casa, sempre n'hi tenim perquè sovint ens agrada cuinar a l'estil oriental. Ja no dic res de la salsa de soja, que en tenim tres de diferents... Així que ho tenia tot per dur a terme amb èxit aquesta recepta que us explico.
Ingredients pel marinat:
Peix (pot ser bacallà, salmó, etc, o bròtola, en aquest cas)
3 c. de vinagre d'arròs
3 c. de salsa de soja
1 c. de sucre
1 c. de gingebre fresc ratllat
Verdures o amanida per acompanyar el peix
Ingredients per la salsa:
2 c. de vinagre d'arròs
3 c. de salsa de soja
el suc de mitja llimona
1 c. de sucre
El que fem primer és netejar el peix i tallar-lo a trossos d'uns dos dits cada troç. Aquí us presento la bròtola a tots els qui, com jo, tampoc no la coneixieu.
A continuació, preparem el marinat. Barregem tots els ingredients dins un bol i hi fiquem el peix.
Remenem una mica i ho deixem reposar 30 minuts a la nevera. Un cop passat aquest temps, col·loquem el peix, només el peix sense el marinat, en una safata de forn i ho enfornem durant 10 minuts a 170 ºC.
Cru i cuit
Ara que ja el tenim cuit el tenim quasi a punt. Abans, però, preprarem una salsa amb la soja, el vinagre d'arròs, el sucre i la llimona.
Aquesta salsa és la que barrejarem amb la salsa del marinat que ja teníem abans i regarem el peix amb la barreja de líquids.
Ara, ja podem servir la bròtola, acompanyada de carbassa cuita, bròquil, amanida... o allò que vulgueu! Bon profit!
La brotola la he visto pero no la he probado nunca, tu receta totalmente oriental, debía estar muy rico!! La compraré a ver que tal está. Bss.
ResponEliminaQue bo! ptons
ResponEliminaAquest peix per aquí baix no l'he vist mai...
ResponEliminaMarinat d'aquesta maneraha d'estar molt bo!
PTNTS
Dolça
que maravilla de plato se ve de lo mas apetecible, bicos
ResponEliminaAquest peix l’he vist, però no l’he comprat mai. Amb aquesta preparació te d’estar molt bo.
ResponEliminaPetons
Mai he vist brótola però aquesta marinada a casa ens agrada molt per donar una mica de sabor a un peix congelat per exemple.
ResponEliminaBon dimarts!
Palmira
Quin marinat mes bo per aquesta molla...no conexia els altres noms...va molt be apendre tantes coses.
ResponEliminaPetons.
q maravilla de plato y q sencillo parece ser de hacer!!! apuntado si o si.
ResponEliminaEs un peix molt suau, fa molt que no en menjo ara.
ResponEliminaL'has donat un toc oriental molt bo.
Petons.
Una marinat bonísssim, el unt de gingebre a mi també m'agrada molt, amb salmó queda stupendu!!!
ResponEliminaNi lo he visto ni lo he probado.Pero tomo nota por si lo pillo algun dia.Buen marinado y buen resultado final.
ResponEliminapeto
Jo tampoc coneixia aquest peix, ni tampoc tots els seus noms :)
ResponEliminaMarinat així ha de quedar boníssim i molt gustós, tinc debilitat pel gingebre :)
Noia! es nota que a Palamós hi ha bona pesca i una bona subhasta de peix...M¨apunto al club d´'ignorants.
ResponElimina