dimarts, 5 de maig del 2015

Faves i pèsols amb tempeh


Quan ja d'entrada comptes amb un bon ingredient, no cal esmerçar-s'hi gaire cuinant per aconseguir un plat gustós i d'aquells que et fan repetir. Aquesta vegada, gràcies als pèsols i faves que uns bons amics ens van regalar, no va ser difícil aconseguir-ho amb èxit. l'última collita!, ens van dir. 

Aquesta vegada, us presento un plat que, a més de les faves i els pèsols, collits del dia abans, també porta Tempeh, un derivat de la soja. Per a tots aquells que no n'hagueu sentit parlar encara, aquí podreu trobar-ne més informació. Us animo que, si més no un cop, us atreviu a tastar-lo, ja que pot ser que fins i tot el trobeu molt i molt bo! 

Ingredients:
Faves
pèsols
ceba morada
alls
menta fresca
sal 
oli picant
tempeh


El que fem primer, i de fet serà el més laboriós de la recepta, és desgranar el llegum, tan els pèsols com les faves. De les faves, en farem dos cossis; un de faves més grosses, i l'altre, de faves baby (molt petites) per a fer una recepta que ja us explicaré un altre dia.



Ara, pelem i tallem la ceba i els alls.


Comencem la cocció, primer, amb la ceba i els alls, en una cassola baixa i amb un raig d'oli d'oliva. Ho salem una mica. A continuació, quan la ceba comenci a evaporar l'aigua i a estovar-se, hi afegim les faves, encara crues. Després, fem el mateix amb els pèsols. Remenem una mica i ho rectifiquem de sal. Hi afegim també una branqueta de menta fresca.


Seguim remenant i quan observem que les faves i els pèsols ja han canviat de color i s'han estovat, hi afegim el tempeh, tallat a daus. Ho remenem altre cop, ho ruixem una mica amb oli picant i ho seguim coent una mica més, amb la cassola tapada. Si cal, hi afegirem una mica d'aigua perquè no se'ns enganxi.


Un cop passats uns cinc minuts, ja podrem apagar el foc i ho servirem calent. Aquesta recepta pot servir com a plat únic. Bon profit!









5 comentaris:

  1. No se m'havia ocorregut fer-ho amb tempeh, molt bon idea!
    Boníssim i com sempre molt ben il·lustrat

    ResponElimina
  2. un plat de temporada per llepar-se els dits

    ResponElimina
  3. Justament tinc faves i pèsols ecològics recent collits. Em demanava cóm fer-los i tu m'has solucionat el problema. :) Només em falta el tempeh, però aquí al davant tinc un naturista i segur que en trobo! :D
    Kisses and petonets!!

    ResponElimina
  4. Jo sóc una d'aquestes que no he provat mai el tempeh, encara! m'agrada molt la combinació que has fet, segur que ha quedat un plat boníssim!! un petó!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...