dijous, 13 d’octubre del 2011

Amanida d'aprofitament

A casa ens agrada cuinar. En general, tenim afició als fogons i intentem, quan podem, fer alguna o altra coseta. Però de vegades, això d'encendre el foc i posar-se a la cuina no és tan fàcil. Segons com, a tots se'ns menja el temps i, més d'una vegada, recorrem als plats freds però nutritius per a fer un àpat bo, bonic i barat.

Aquest és el cas de l'amanida que us proposo avui, a base d'un muntatge circular de diverses verdures, tonyina i unes olivetes bones. Tot tret de la nevera, d'algunes restes que tots i totes podem trobar, de sobte, algun dia de la setmana.

El resultat? una excel·lent aminda sucosa i amb moltes vitamines! Per cert, del tomàquet que va sobrar en vaig fer unes llesques de pa amb tomàquet un xic diferents a les habituals.

Ingredients per a 4 persones:
2 tomàquets madurs tallats
1 pebrot vermell en conserva
1 llauna de tonyina
5 olives farcides d'anxova partides
1 carbassó en rodanxes fet a la planxa
1 ou dur
sal
oli
vinagre de gerds
1 polsim de pebre



I del tomàquet que va sobrar, en vam fer un pa amb tomàquet diferent... amb tomàquets de l'hort, que no tenen res a veure amb aquestes esferes circulars vermelles, totes iguals, que de vegades ens venen com a tomàquets!

6 comentaris:

  1. Un plat amb les tres "b", què més podem demanar? A casa tampoc llancem mai res, les receptes d'aprofitament són fantàstiques i són igual de bones i igual de sanes que les altres.

    ResponElimina
  2. Sí que són bones, Gemma, tens raó! Nosaltres tampoc! De vegades, amb uns relleuets pots fer plats d'estrella (bé, potser no cal exagerar... he he.). Petonets

    ResponElimina
  3. Visca el reciclatge culinari! Quina amanida més estupenda, tu!

    ResponElimina
  4. El tomàquet-bola és un fastic de producte lamentable. I aquesta amanida encara que sigui d'aprofitament fa venir gana :)

    ResponElimina
  5. Aquesta recepta seria una molt bona "tupper-rampoïna". Me l'apunto!

    ResponElimina
  6. Les receptes d´aprofitament són les més generoses que conec. Hi cap de tot!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...