dimarts, 25 d’octubre del 2011

Bròquil gratinat amb pernil dolç

Aquesta recepta intenta aportar una mica d'alegria a totes aquelles persones (sobretot nens i nens) a qui els costa provar la verdura. Aquesta vegada, he fet un bròquil bullit, com tradicionalment coc el bròquil (molt poca estona perquè no perdi ni vitamines ni minerals).

Però l'hem disfressat una miqueta. Amb una mica de ceba sofregida, uns tallets de pernil dolç, una beixamel suau i clàssica aromatitzada amb pebre blanc i, finalment, un gratinat de formatge ratllat per sobre. El resultat,  bo per a tothom i amb una aportació extra de vitamina C!(aquesta hortalissa és molt rica en aquesta vitamina).

Un plat que resol un sopar d'un dia qualsevol i, sobretot, el d'un dia gris i plujós com el d'ahir, en què la vitamina C encara és més important per evitar un bon constipat!



7 comentaris:

  1. Una manera perfecta per aconseguir que tothom mengi verdura! Fins i tot els més reacis tastarien un plast d'aquest bròquil tan gustós ;)

    ResponElimina
  2. bròquil, quin oblidat! bé, ara s'ha posat de moda a l'alta cuina per fer com un fals caviar, aprofitant només les puntes de les flors lleugerament escaldades. reconec que jo també ho he fet, perquè a vegades caic en les 'pijades' en lloc de fer plats, sans, senzills i gustosos com aquest.

    ResponElimina
  3. Gemma, de vegades m'ha funcionat per quan he tingut convidats que venien amb els seus nens. A més, soluciona un sopar ràpid de seguida.

    Manel, això del fals caviar és un gran invent. Només ho vaig veure una vegada a Can Jubany. I les perles també es noten a la crema de verdura, que en aquest cas, sembla com si hi posessis sèmola. Més d'una vegada m'ho han comentat.

    Gràcies pels comentaris!

    ResponElimina
  4. y no solo va bien para que lo coman los niños,sino a mi me gusta mas asi como la has preparado tan bien camuflada que solo hervida que me cuesta mucho comermela.
    Buen plato sano y muy nutritivo
    petons

    ResponElimina
  5. El bròquil m’agrada molt encara que nomes sigui bullit i amb un raig de un bon oli, però així disfressat, un plat de festa major.
    Petons

    ResponElimina
  6. En el dia d'avui és la segona recepta que llegeixo amb bròquil. Es veu que és la temporada! Ho he d'afegir al meu apunt de "temps de....". I de pas, fer-ho. Ara que el bròquil a mi......

    ResponElimina
  7. Miquel, a mi també m'agrada amb beixamel, i molt! Però Núria, també m'encanta bullit i així amb un raig d'oli com dius... i Marga, no t'agrada el bròquil? Mira de fer-lo d'altres maneres. L'última vegada que el vaig servir a un anti verdura li vaig servir en forma de crema, barrejant-ho amb altres hortalisses com el carbassó, la pastanaga, les patates, el porro... i la veritat és que li va encantar! Ni ho sabia que hi havia bròquil... ara amb el fred, boníssim!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...