dijous, 3 de novembre del 2011

Cigrons acompanyats



Els llegums tenen un no sé què que m'atrau. Són molt versàtils i tant poden funcionar en una amanida com en un estofat o fins i tot per a fer d'acompanyant. M'agraden tot l'any  però sobretot quan comença el fred. Enguany, aquest fred no acaba d'arribar però, malgrat tot, s'intueix la tardor a les fulles i a la disminució de les hores de sol

Tot això ho dic per un antull irresistible que vaig tenir fa un parell de dies de menjar cigrons. Però no amb verdura crua, com quan fa calor, sinó fer-les estofadetes. Com que no sóc massa de carns vermelles, vaig optar per la versió vegeteriana de l'estofat. Cal tenir present que els llegums, a més de boníssims, porten un gran contingut de proteïna vegetal que, si bé no substitueix ni la carn ni el peix, la complementa. Tot i que de vegades els coc aquesta, aquests que hi ha a la foto són comprats al Mercat de Sabadell, on hi ha unes senyores molt simpàtiques que en venen i que sempre els mantenen calentons.

El desig que us deia va seduir-me del tot, després d'haver passat un dia excel·lent a la zona de la Garrotxa, on aquests dies els roures i altres arbustos comencen a deixar caure les fulles i a donar-los uns colors grocs i ataronjats sorprenents. En fi, qui sap si van ser aquests colors groguencs els que em van fer pensar en els cigrons...! Per cert, acompanyats de bledes, ceba sofregida, pinyons i panses.
El Bassegoda (La Garrotxa)

4 comentaris:

  1. La teva recepta m´ha fet pensar que hauria de fer més llegum...i penso que com l´has preparat és una forma boníssima de menjar-la...petonets!

    ResponElimina
  2. que bé que s'està acompanyat (siguis cigró o bé una fava)!!

    ResponElimina
  3. Ma José, sí que són bons els llegums, sí!

    Manel, en companyia sempre i, sobretot, a taula!

    Petons

    ResponElimina
  4. Un plat de cigrons boníssim, i més desprès de gaudir d’una vista magnifica des de el cim del Bassegoda
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...