dimarts, 8 de novembre del 2011

"Coca" o llit de vegetals

Una coca de vegetals no és el mateix que una coca vegetal. Aquesta última pot ser d'escalivada, d'espàrrecs, de carbassó, de xampinyons, de pèsols, de bròquil, de tomàquet, de ceba, d'albergínia, i mil verdures més. Però totes elles se sustenten sobre un llit de pa, torrat o no, de llavors, blanc o moreno, gratinat o simplement sucat. 

La coca de vegetals, en canvi, està feta exclusivament d'hortalisses. Així doncs, tal i com ho comenta el Manel (Cuinar és generós) no en podríem dir coca. De fet, però, sigui "coca" (de pa, en l'anterior proposta) o llit, la proposta inclou l'albergínia, tallada de llarg a llarg i passada per la planxa amb un xic de sal, com a base del plat. Al damunt, en aquest cas, hi he col·locat unes tires de pebrot vermell escalivat, ceba caramelitzada amb oli i sal a la paella, unes làmines de carbassó a la planxa, xampinyons laminats i passats per la paella, olives verdes sense pinyol i mozzarela de búfala amb flor d'orenga.

Tot plegat, gratinat al forn durant cinc minuts. I ja tenim un sopar lleuger, bo i complet. És clar, sempre ho podem acompanyar d'una bona torrada fregada amb all i regada amb oli, a part d'aquesta coca de vegetals.

13 comentaris:

  1. Una molt bona coca, i acompanyada de la torrada Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  2. Mira, m'agraden les dues versions de coca, de vegetals i vegetal! I aquesta fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  3. NYAM! Aquesta coca fa molt pels meus dinars en solitari jeje, me l'apunto!

    ResponElimina
  4. las dos versiones me encantan pero asi toda vegetal creo que mas,bonisima
    peto

    ResponElimina
  5. Sí que va quedar bona. El millor de tot és que s'hi poden afegir ingredients: un tall de pernil, carxofes (de cara a l'hivern), espàrrecs, anxoves... un munt d'infinitats segons la gana que tinguem i el què trobem a la nevera! ;-) Gràcies a tots!

    ResponElimina
  6. ui, m 'agrada aquesta coca, jo també me'n faig i n'he publicat alguna, tens raó que les possibilitats són infinites. ara bé, em veig amb cor de discutir-te el concepte, si m'ho permets.
    ...
    no dius res? doncs ho faré: segons el nostre diccionari, coca és una massa de farina i de diversos ingredients, de forma generalment ovalada i plana, cuita al forn. és a dir, l'ingredient bàsic és la massa de farina, la resta d'ingredients són variables i accessoris. per tant, m'atreviria a dir que només podem anomenat coca de vegetals (com la coca de forner o la coca de recapta) quan és una base de massa de farina amb ingredients vegetals a sobre.
    si no té massa farinosa, parlant amb propietat no en podríem dir coca. ara bé, com que la disposició i el concepte poden ser similars i les paraules serveixen bàsicament per entendre'ns, crec que podem parlar de coca vegetal, perquè no és una coca (farina) de vegetals, sinó que és un conjunt totalment vegetal. no trobes?
    (i perdona la broma

    ResponElimina
  7. Estic d'acord amb tu, Manel, que el concepte "coca" no s'ajusta al plat, completament vegetal. Però no sabia quina paraula podia susstituir aquest concepte... potser "llit de vegetals"? Sí, estaria millor... Gràcies per la teva aportació! Petons

    ResponElimina
  8. Ja se li pot dir coca o llit, que de les dues maneres és una autèntica delícia!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Ostres, es pugui dir coca o no, a mi em sembla sensacional!

    ResponElimina
  10. Coca no és, però encara menys com alguns restaurants en dirien 'milhojas de verduras'

    Milhojas? Pero perque a cualsevol cosa apilada ara li diuen milhojas????

    En fí, boníssim el llitet en tot cas :)

    ResponElimina
  11. JAJAJA!! És veritat,, i de vegades el "milhojas" està posat amb calçador...! Que vagin comptant fins a mil, doncs... jo em quedo amb el llit on es descansa millor.. jeje. Gràcies per l'apunt! Petons

    ResponElimina
  12. Dons mentre el Manel i tu discutiu del nom jo m'he l'emporto ;-) porta moltes verdures i aixó m'encanta!!!!!
    Petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...