dimecres, 2 de novembre del 2011

Confitura de castanyes. Reciclant la castanyada...

Sembla que la castanyada ens ha acompanyat a tots i totes plegades aquests darrers dies. I amb tot luxe! Panellets amb tota mena de formes i sabors, moniatos sencers i reversionats, i castanyes. Els blocs han fet molt de goig, aquesta darrera setmana. Almenys, jo hi he descobert propostes molt sugerents.

Ara, però, torna la normalitat... i a la lleixa de la cuina hi queden un munt de castanyes que no van arribar a ser cremades sobre el carbó  roent. És per aquest motiu, potser, que ahir vaig decidir fer-ne confitura. Ja l'havia tastat a Còrsega i a Grècia. En aquest país hel·lènic, moltes vegades acompanyen el iogurt amb la confitura de castanyes o bé de figues.

Ingredients:
200 g de castanyes crues
175 g de sucre
1 c. de cafè de vainillina
1 got d'aigua



Amb iogurt grec, la melmelada de castanyes...


Per fer la confitura, vaig seguir els passos següents: primer, fer un tall de través a les castanyes i bullir-les 10 minuts. Les vaig colar, guardant el suc de la cocció, i les vaig pelar. Les vaig tornar a incorporar a l'olla i van bullir amb l'aigua de la cocció durant 30 minuts. A continuació, vaig afegir el sucre i la vainillina i van bullir 30 minuts més. Finalment, un toc de tourmix, i cinc minuts finals de cocció.

Mentre, vaig esterilitzar uns pots de vidre fent-los bullir 10 minuts amb aigua bullent. A continuació, els vaig omplir de la confitura i els vaig tapar. Els vaig posar al bany maria 15 minuts perquè quedessin segellats. I ara ja en tinc per a repetir.

14 comentaris:

  1. Nyam...!!! Escolta, si no els hi passes el túrmix queden senceretes? És que estic buscant una recepta barata, fàcil i ràpida per fer marrón glacé (falsificat, evidentment).

    ResponElimina
  2. Sí, queden senceres. Només s'estoven per dins, però conserven la forma, segur!

    ResponElimina
  3. Visca! Doncs a veure si aquesta setmana les faig! ;)

    ResponElimina
  4. Perfecte! Aquí tens conillets d'Índies que les voldrem provar! ;-)

    ResponElimina
  5. una buena idea hacer confitura y seguro que esta muy bueno asi con yogur griego y mas preparaciones.
    peto

    ResponElimina
  6. ui! mai no m'havia imaginat una confitura de castanyes. però se'm desperte alguns dubtes: no canvies l'aigua després de bullir les castanyes amb la pell? el bol és dels que fas tu? i el més important: quin iogurt és aquest que queda espès com un puré o una maionesa?

    ResponElimina
  7. Hola Manel! Responc a les teves preguntes. No canvio l'aigua després de bullir amb la pell perquè la confitura està fet a partir d'una recepta escrita. I ho indicava així. Però després d'haver-les bullit, sense pell i durant mitja hora, sí que vaig posar -la neta en afegir el sucre. El iogurt és grec. El vam comprar a les fires. És cert que semblava més un petit suïsse (ara dit Danonino) que no pas un iogurt, però és molt àcid i bo!

    ResponElimina
  8. Per cert, el bol de fang que es veu sí que l'he fet jo!

    ResponElimina
  9. No coneixia aquesta recepta per fer confitura de castanya. Em sembla ideal per aprofitar les castanyes que han sobrat i poder gaudir de castanyes tot l'any.

    ResponElimina
  10. Quina delícia de confitura, amb el que m'agraden a mi les castanyes!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. Osties que bó!! Es clar que sí, castanyes en confitura!! Jo també soc dels sorpresos però crec que aquesta ha de ser la manera que m'agradin les castanyes!!! :))

    ResponElimina
  12. Gemma, jo la vaig conèixer quan vaig estar a Grècia. No sé ben bé perquè, si a Grècia no crec que hi hagi molta castanya... bé, ara sí que n'hi ha però de l'altra... jeje. Ja em diràs què tal!

    Sandra, a mi també m'encanten les castanyes. Aquesta és casolana, però la marca Bonne Maman també també produeix aquesta varietat.

    Òscar, sí que és bo, boníssim! Si el proper dia ens trobem te'n porto un pot. En vaig fer força de petits, per poder repartir a amics i familiars.

    Petons

    ResponElimina
  13. UOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!! Ah doncs si pot ser que portisun millor que millor hehehehe

    ResponElimina
  14. Més fàcil (que no millor) si les passes pel turmix ABANS d'afegir el sucre. Gràcies per la recepta!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...