Aquesta vegada, es tracta d'una recepta molt i molt fàcil que ens permet recuperar, un xic, aquelles receptes d'abans que, amb pocs però bons ingredients, feien les delícies de les acostumades famílies nombroses. Val a dir que, aleshores, molts dels productes eren d'aprofitament, ja que s'obtenien directament de l'hort que gairebé tothom tenia al costat de casa. El peix potser no era tan fàcil d'aconseguir, i per això aquesta recepta també seria ben bona amb un bon bacallà dessalat.
Ingredients:
4 talls de lluç
2 naps tendres
1 got de brou de peix
2 dents d'all
1 branca de julivert fresc
1 got d'aigua
1 cullerada de farina per espessir
oli, sal
1 branca de romaní amb flor
El procediment és ben senzill. D'entrada, posem a enrossir el lluç en una cassola de fang, untada amb oli. Volta i volta. Després, hi afegim el got de brou de peix, que podem fer amb el cap i cua del mateix lluç. A part, en una mà de morter, piquem l'all i el julivert. A continuació, hi aboquem un got d'aigua i una cullerada de farina, i ho remenem bé perquè no ens quedin grumolls. Afegim tot aquest preparat a la cassola i també hi incorporem els naps, tallats a daus. Així, substituïm les més habituals patates. Ho deixem fer xup-xup durant uns 20 minuts. 5 minuts abans de finalitzar incorporem la branca de fomaní perquè aromatitzi. I llest per servir!
Avui hem dinat una cassoleta semblant a aquesta, quina delícia!
ResponEliminaPetons
Sandra
Una manera de menjar peix molt aromàtica...
ResponEliminaPocs cops cuino amb naps,que són uns oblidats personals. A les escudelles i para de comptar. Està clar que no els aprofito tot el que es podria.
ResponEliminathat is nice... fish . i love to try that.
ResponEliminaThaks! Pleasure...
ResponEliminaStarbase, tens raó. Pel caldo i prou... però té múltiples possibilitats! Ja l'has provat arrebossat? És boníssim! L'escaldes, el passe per ou batut i per farina de galeta, a la paella amb oli i a menjar! Rotllo patates braves però diferent... he he.
Petons