dimecres, 7 de desembre del 2011

Pastís Tatin dolç de carbassa amb pinyons


Ingredients:
1/2 kg de carbassa
1 làmina de pasta brick
125 g de sucre morè
1 branqueta de canyella
suc de 1/2 llimona
50 g de mantega
Pinyons (opcional)

Per preparar el pastís Tatín, caldrà que peleu la carbassa i que la talleu a làmines fines. Mentrestant, unteu una safata circular per anar al forn amb un xic de mantega. A continuació, disposeu les làmines de carbassa dins la safata, com si dibuixéssiu una flor i en fossin els pètals. Quan hagueu posat la primera capa de carbassa, empolseu-hi per sobre un xic de sucre morè i uns daus petits de mantega. Feu la segona capa i repetiu l'operació. Finalment, poseu-hi al damunt la branca de canyella trencada en 3 parts, que un cop cuit el pastí retirareu. Ruixeuho amb el suc de llimona.

A continuació, poseu-ho al forn durant 30 minuts a 200 ºC. Un cop passats els 30 minuts de cocció de la carbassa dins la safata retireu-la del forn i poseu-hi, al damunt, la làmina de pasta brick. Si voleu, podrieu substituir-la per pasta de full, que també hi queda prou bé. Retalleu-la seguint la forma circular de la safata, pressioneu-la amb la ma i punxeu-la amb una forquilla.

Torneu a posar el pastís al forn durant 20 minuts més. Quan es comenci a torrar la pasta, ja podreu treure el pastís del forn i, amb molt de compte, girar-lo a l'inrevés amb l'ajuda d'un plat per servir. I ja teniu la tetín a punt! Per a presentar-ho, podeu torrar uns quants pinyons i acompanyar-ho amb una mousse de mascarpone o de gelat per sobre. Per cert, la Tatin és millor servir-la tèvia. 


5 comentaris:

  1. Quina pinta tan bona aquest tatín, ha d'estar deliciós. I amb pinyons i gelat, bona combinació.
    Petons

    ResponElimina
  2. hummm! quina tatin més original i bona. com quedaria acompanyada d'una mousse de mató i menta? ;-)

    ResponElimina
  3. Ummmmm!!!qué bo, el probaré de fer, el de poma es molt bó pero aquet a de ser superior.
    UN petonet.

    ResponElimina
  4. això ho he de provar!!!quina pinta!!! :p

    sandra

    http://salioli.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Surt molt bona, promise! Ja em diràs, Sandra. Per cert, encara no t'havia vist per aquí, oi? Ara vinc a fer-te una visita. Petons

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...