M'havia sobrat pasta filo de quan vaig fer les pastetes de cabell d'àngel amb panses i ahir vaig acabar-lo, fent uns farcellets amb espinacs frescos i formatge roquefort. La recepta no té massa secret, tot i que qui hagi treballat amb aquest tipus de pasta sabrà que se l'ha de tractar delicadament.
El primer pas va ser estendre la pasta i fer-ne quadrats. Seguidament, en vaig muntar dos de junts, de quadradets de filo, ja que amb una sola capa ja havia comprovat altres vegades que no suporta el pes del farcit. A continuació ho vaig untar amb mantega pomada amb l'ajut d'un pinzell. Prèviament, havia matxacat uns espinacs frescos al morter i havia trossejat una porció de formatge roquefort. Aleshores, ben barrejat, vaig fer la boleta d'espinacs i roquefort i cap dins!
A continuació, caldria doblegar els extrems de la pasta filo i enrotllar-la. I, finalment, segellar-la amb una mica més de mantega. Abans de posar-ho al forn ho vaig pintar amb ou perquè quedés aquest color brillant que ha acabat així...
Ah! Per cert, espinacs de l'hort de casa...
Conec una noia que mataria per aquest plat! Pinta molt bé, aquest aperitiu súper saludable.
ResponEliminaUauuuuu!
ResponEliminaA través del comentari que vas deixar al "Diari de la Bona Vida", hem descobert el teu Bloc sobre tapes. Espectacular! A partir d'ara ja tens uns seguidors més. Enhorabona.
Manel & Cristina
Quina sorpresa! Encantada de saludar-vos! i gràcies per seguir-me.;-)
ResponEliminaAquests farcellets m'han encantat! trobo que saps treure-li profit als retalls de la nevera eh!
ResponEliminaPetons :)
Pel Xavi ideal, jo amb el roquefort no puc!! jejeje Ara fa temps que no compro pasta filo, perquè l'última vegada encara vivia amb mons pares i els vaig acabar saturant de receptes! jajaja
ResponEliminaPetonets
Sandra
muy buenos y la combinacion queso roquefort y espinacas casan perfectamente y el toque crujiente d ela filo me encanta
ResponEliminapeto
Qué ricos esos farçellets!!. me encanta la mezcla roquefort-espinacas y como dice miguel, con la pasta filo tiene que quedar un bocado de luxe!!. Petons
ResponEliminaM`encanta la pasta filo amb dolç, salat. És tant versàtil, oi?La combinació d´aquests farcellets és exquisida.
ResponEliminaPD: Estoy en ello...qualsevol dia d´aquest et truco pel sucre...
Ok, Cristina!! Ja m'avisaràs, no hi ha pressa. Petonet!
ResponEliminaJo també he fet aquests dies uns farcellets de pasta fil·lo. Aviat els penjarem a la web. De la pasta que em va sobrar en vaig fer per postres de formatge amb codonyat i varen ser deliciosos també.
ResponEliminaQuè bona la teva opció!