El Nadal és una festa que ens recorda que els àpats familiars i el bon menjar ja truquen a la porta. Sovint, creiem que menjar bé vol dir menjar car. Però, moltes vegades, la solució barata, ecològica i sostenible és molt a prop nostre. Només cal posar-hi una mica d’imaginació i tot és possible! Ahir vam començar un curs d'idees per a decorar l'arbre, la taula i la casa per Nadal. Quins regals fer als nostres familiars i amics i com demostrar-los que no sempre el que és més car és el més bonic.
Mentre fèiem decoracions diverses, que ja explicaré un altre dia, també vam degustar unes divertides piruletes fetes d'emmental. El més curiós del cas és que aquestes es mengen totes! Fins i tot el pal!
Fer-les és ben fàcil. Només cal que disposeu uns spaghetti sobre una safata per anar al forn. En un dels extrems hi poseu una boleta d'emmental o parmesà (el formatge que més us agradi). Ho coeu 2 minuts a 200 ºC i ho retireu. Mentre el formatge encara és calent podeu decorar la piruleta amb orenga, curri, pebre vermell, comí, farigola... o allò que se us acudeixi i que combini bé amb el formatge. I per a presentar-les, podeu fer-ho en un got llarg ple de llenties o un altre llegum o cereal petit (arròs, pinyonets, etc) perquè les piruletes se'ns aguantin. Ens la podrem menjar tota, formatge i spaghetti, que així torradet també és molt bo!!
I amb parmesà també han de ser boníssimes!! :)
ResponEliminaAquesta idea la vaig veure fa temps i la tinc pendent!, t'han quedat molt boniques, i això de l'espagueti és nou!, molt bona idea. Tens tota la raó, a vegades és més la imaginació que els diners, amb la cuina i amb tot. Una abraçada!
ResponEliminaNo les he fet mai i mira que som formatgers! aquest any cauran! i fer-les amb l'espagueti és genial! s'aprofita tot!
ResponEliminaOstres, un cop les vaig fer amb spaguettis perquè no tenia pals de broqueta... però no ens els vam menjar! jajaja som un cas!
ResponEliminaQueden fantàstiques!
Petonets
Sandra
Hola Marina,
ResponEliminaEn penso fer aquest Nadal!!!!
Què original oi?
quin bon aperitiu Marina!!!! a més de fàcil ha d'estar boníssim. Petonets
ResponEliminaTeresa! Si sou formatgers segur que us agraden! Són molt aromàtiques, amb les espècies.
ResponEliminaSandra, doncs si proves els spagheti també són bons, així torradets! I si no, es deixen.
Núria, doncs ja em diràs què tal!
Judith, són fàcils i boníssimes. Ja em diràs el què, si les proves!
Gràcies a tots/es!
Ummmm aquestes si que és cert que no en deixarem ni els pals, molt bona idea
ResponEliminaPetons
M'encanten amb tantes espècies, és un aperitiu fàcil y que sempre triomfa!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Molt original, floreta, el spaguetti el tindrem que tastar.
ResponElimina