dilluns, 5 de desembre de 2011

Salmó al vapor amb melmelada de ceps i espàrrecs

El salmó amb espàrrecs és una combinació que trobo força bona. Sobretot, si els espàrrecs són cuits al punt just i conserven el seu gust, sense gaire aigua. Per aconseguir que aquests dos ingredients casin del tot el millor és fer-ho al vapor. Amb una vaporera o a la papillot, és a dir, embolicant-ho amb paper apte per a forn i coent-ho poca estona, just perquè el salmó comenci a agafar aquell punt rosadet. Després, un cop al plat, ho amanim amb oli d'oliva verge extra en cru i unes escates de sal de l'Himalaia (la que és rosadeta).


El secret d'aquesta recepta, però, no és ni el salmó ni els espàrrecs, sinó aquesta melmelada de ceps que em va deixar realment marejada, de tan bona que era. Un amic em va regalar un potet d'aquesta delícia, feta amb ceps, ceba, vi i sucre. I la veritat és que no tenia molt clar que el cep endolcit acabés de fer-me el pes. Havia fet peix amb crema de ceps, i peix amb melmelada de ceba, però totes dues coses alhora em semblaven difícils de combinar. Certament, m'equivocava. Un mos de salmó amb un mos d'aquesta melmelada m'ha fet canviar totes les meves expectatives. És impressionant! Si mai teniu ocasió de trobar-ne, no ho dubteu. La que us dic és de Castellterçol. I val la molt pena! Vaja, almenys aquesta la opinió del meu paladar...


7 comentaris:

  1. Prenc nota, m'encanta el salmó i m'entusiasmen els bolets...a de ser deliciós per força.
    Un petó

    ResponElimina
  2. desde luego el punto de la cebolla con el ceps asi en mermelada tiene que ser divino
    peto

    ResponElimina
  3. Buf, aquesta melmelada de ceps l'he de tastar, em tornaria boja! Trobo que has aconseguit un plat molt ben equilibrat i boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Aquet salmó está "super 10",avui m'an regalat uns rovellons i anirán de bé per la teva recepta!!!
    Un petó.

    ResponElimina
  5. mermelada super original !!! i amb el salmó ha de quedar de por ...

    petonets

    ResponElimina
  6. Ja m'agrada aquet vaporet. Molt sà i no hi podia faltar la teva especialitat: la melmelada de ceps. Deliciós

    ResponElimina
  7. Lady Melmelada, ara ens has de fer una recepta de melmelada de ceps, :)

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...