divendres, 20 de gener de 2012

Flam de mel i mató amb liquat de mandarina


Ja fa dies que no publico cap recepta dolça i per això hi torno amb aquest flam, molt fàcil de preparar i un gust que crec que pot agradar a gairebé tothom, excepte qui no sigui de làctics. Només necessitem:

Per a quatre flams:
500 g mató
125 cl. de nata de muntar
8 cullerades de mel
1 làmina de gelatina 8cua de peix
4 mandarines mitjanes

El que farem primer serà posar en remull la gelatina, amb aigua freda. A part, en un bol hi posarem la mel i el mató, i ho batrem una mica. A part, batrem la nata perquè agafi aire. I l'afegirem a la barreja de mató i mel. Finalment, introduïrem la gelatina prèviament escalfada amb una mica de llet,  i remanarem tota la mescla. Ho posarem en terrines petites i a la nevera unes dues hores. Després, just abans de servir, liquarem unes mandarines (si no teniu liquadora també podeu exprimir les mandarines), i ho servirem amb el suc com a sopa, i al centre del plat, el flam. El decorarem amb una mica més de mel.


16 comentaris:

  1. Que apetitoso Marina! y que bonito ha quedado.
    ¿El mató es parecido al requesón? es que donde vivo no hay!
    Un besito

    ResponElimina
  2. Sí! El mató és requesón, Marina! Petonet

    ResponElimina
  3. Molt bo, la mandarina deu lligar molt bé amb el mató i el dolcet de la mel mmmm
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. I no és molt més una panna cotta que un flam? jo es que sense ous no li veig el 'flam' ;-P
    Ep, com diria el nostre pecident... en positiu ehhhhh!! en positiuuuuu!! :)

    ResponElimina
  5. Cris: lliga molt amb la mandarina, sí!

    Òscar: en positiu? Doncs ja ho tinc!!! És un flam apte per a celíacs! ;-) ... ara com ho veus?

    ResponElimina
  6. Una versió del mel i mató de tota la vida molt atractiva i saborosa. M'ha encantat el toc de mandarina!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  7. Pensava, si que és blanc aquest flam, i és clar! no porta pas ou!!
    petonets

    ResponElimina
  8. Marina ¿mató? éxit segur.
    Petonets

    ResponElimina
  9. Com em temptes! Ja saps com m'agrada treballar amb mató

    ResponElimina
  10. Marina, aquest postre va directe als meus favorits i a les meves receptes pendents per fer.
    Sempre m'ha agradat la mel i mató, però aquesta versió m'ha entusiasmat!
    Salut!

    ResponElimina
  11. Que bó!!!aquet postre es menja sol!!!Mira que a vegades ens compliquem la vida....que senzill!!!Petons.

    ResponElimina
  12. m'encanta el mató!!!!! ;P una bona poposta Marina, a vegades no fa falta complicar-nos massa. Petonets

    ResponElimina
  13. Boníssima, fàcil i abellidora, aquesta recepta!! Me l'apunte, no cal dir-ho!!
    Per cert, del "mató" a valència en diem "brull" o "brullo". Salutacions

    ResponElimina
  14. Gràcies a tots pel comentari!

    Francesc, m'ha agradat molt el detall del Brull. A mi m'encanta això d'aprendre noves terminologies!

    Petons

    ResponElimina
  15. Quina pinta més bona!!!!
    Volem més receptes dolces...

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...