divendres, 9 de març del 2012

Restaurant Sikkim, cuina de l'Índia a Barcelona

Fa només uns dies vam anar a sopar al Sikkim, un restaurant de cuina d'una petita regió de l'Índia que avui us volia recomanar, per si aquest cap de setmana us escapeu a Barcelona, o bé si ja hi viviu (a Barcelona, s'entén) i us fa gràcia provar coses bones i noves. La veritat és que ja no hi havia pensat més que havia fet fotos quan hi vam sopar, perquè no em van quedar massa bé, però ahir la Roser m'hi va fer pensar, perquè publicava unes fantàstiques empanadilles japoneses. Això del menjar japonès també m'ha fet pensar que d'aquí a uns dies hauré de parlar de les jornades de carn a les que alguns gastroblocaires vam assistir ahir, on vam provar una deliciosa carn japonesa exquisida, i d'altres carns irlandeses, americanes i gallegues... però això, ja us ho he dit, això serà un altre dia.


Aquesta vegada, els plats que vam escollir al Sikkim van ser un gran encert, no perquè tinguéssim una bola màgica que ens digués quins plats havíem de demanar, sinó perquè la responsable del local, una cuinera de la regió a qui no vam preguntar el nom (llàstima) ens va fer molt bones recomanacions. En el camí gastronòmic que ens va proposar hi havia uns entrants:

De dalt a baix i d'esquerra a dreta: cigrons negres de la regió de Sikkim / carn trinxada amb curri i pèsols / verduretes saltejades amb comí / 'trinxat' d'albergínia amb formatge cremós

Vam seguir amb el plat estrella d'aquesta mena de cuina i també, és clar, del restaurant. Els momos. En vam fer d'espinacs, de bolets i de carn. Tots tres boníssims, sobretot els de bolets, pel meu gust.


Momos farcits d'espinacs, de bolets i de carn

I vam seguir amb uns segons plats, que són prou abundants com per a demanar-ne una sola ració i compartir-la. També vam fer postres: un batut de mango i un te masala.

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: salses que acompanyaven els plats (picant i sense) / batut de mango amb pastetes de pa/ arròs basmati amb ou i bolets negres / pa fregit  de l'Índia.

Sikkim és un petit regne de la regió de l'Himalaia que, des del 1975 constitueix un estat associat a l'Índia. Gangtok n'és la capital i la ciutat més gran. És l'estat menys poblat de l'Índia, i el segon més petit en superfície després de Goa. Està situat entre el Nepal a l'oest, la Regió Autònoma del Tibet, la Xina al nord, Bhutan a l'est i l'estat de Bengala Occidental, al sud. Ocupa una posició estratègica a la ruta entre la Xina i l'Índia. Està immers en la cadena de l'Himalaia, que forma serralades amb valls profundes que arriben als 300 m sobre el nivell del mar, amb un clima tropical molt humit i cobertes de bosc dens monsònic.

Sikkim restaurant: Molt recomanable i tranquil. Hi vam anar en cap de setmana i hi vam estar còmodes, sense sorolls excessius. La decoració no és molt espectacular, però sí que poderm observar una sèrie de fotografies de la regió i la seva gent a les parets. El millor a l'hora de menjar potser és escollir, com vam fer, diversos platets per compartir. Així provareu més varietat de receptes, que valen molt la pena. Em va sobtar que no ens portessin peix perquè a mi m'agrada molt. Però és clar, en aquestes regions muntanyoses del Sikkim encara no s'hi pesca...  ;-)

11 comentaris:

  1. Aquestes recomenacions sempre van bé. Es un tipus de cuina que m'agrada, encara que alguns dels seus plats em son desconeguts.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs val la pena, Ana! T'ho expliquen tot molt bé. Ja em diràs el què si hi vas. Bon cap de setmana guapa!

      Elimina
  2. Quina bona recomenació!! m'encanta provar menjar d'altres cultures, aquestes empanadilles, sobretot la de bolets, han de ser un vici, millor que les meves que per això són especialistes!!! restaurant apuntat. ara mateix el busco!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que la recomanació t'hagi servit, Roser! Encara que a l'enllaç posi establiment tancant no és cert, és ben obert! Bon cap de setmana

      Elimina
  3. Respostes
    1. Gràcies Núria! Jo també n'aprenc dels teus, cuina per poder fer a casa! Petons

      Elimina
  4. tomo nota ,siempre es bueno ir a un sitio y saber lo que te vas a encontrar.
    muchas garcias Marina por compartirlo
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  5. M'apunto la recomanació per una futura escapada a Barcelona ;)
    M'encanta provar cuines diferents, i la de l'Índia és per mi molt desconeguda.

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta té tot, gràcies per la recomanació. Els momos farcits han d'estar boníssims.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...