dijous, 8 de març del 2012

Xarrup de crema de carbassa amb entrebancs de crispetes

Xarrup de crema de carbassa amb entrebancs de crispetes - Tapa -

Aquesta setmana vaig preparar sopar a casa. Bé, de sopar en preparo cada dia. Però normalment ho faig per mi. Quan tens convidats, en canvi, sempre s'acostuma a seguir aquella premissa de fer allò que ja-sé-que-em-surt-bé. Però a mi, no sé perquè, sempre m'agrada allò de fer-alguna-cosa-nova. I aquest cop va sortir bé!

Tot té una raó de ser, i en aquest plat d'avui això també passa. I és que amb la crema de carbassa que faig a casa no m'agrada gaire posar-hi els entrebancs (picatostes, en castellà). Si bé m'agrada força el contrast salat que hi donen, barrejats amb la dolçor de la carbassa, no m'acaba d'agradar el gust de fregit que també s'incorpora al plat. Així que vaig temptar la sort. Tenia unes llavors de blat de moro guardades per algun dia de cine+crispetes i vaig decidir fer-les servir. M'agrada més fer-me-les a casa, perquè així puc controlar la quantitat de sal que hi afegeixo, i les puc torrar amb oli d'oliva, que això no té preu. Però bé, d'entrada caldrà explicar els ingredients de la crema, que no té secret.

Ingredients:
1 carbassa sencera
1 ceba de figueres
brou vegetal
1/2 got de llet
nou moscada
oli i sal
50 g de llavors de blat de moro crues


Per a fer la crema, sofregeixo un xic la ceba i la carbassa, trossejades. Quan ja estan un xic torradetes hi afegeixo aigua o brou vegetal (aquest cop va ser el suc de la verdura del dia anterior). ho deixo bullir uns 15 minuts i hi ratllo una mica de nou moscada (però n'hi ratllo poca, que és molt aromàtica i pot aclaparar). Finalment, trituro les verdures amb la batedora i hi afegeixo mig got de llet (m'hi agrada més que la nata). I llestos.

A part, en una paella ben calenta amb una mica d'oli (però no gaire), tirem les llavors de blat de moro i les salem al gust. I tapem! Sobretot, perquè sínó acabarem amb la cuina plena de crispetes per aquí-per allà. I ja quasi hem acabat. Ho podem servir amb plats de sopa i deixar el bol de crispetes al mig perquè cadascú se n'hi posi tantes com vulgui o fer-ho com jo, en forma de xarrup, perquè cada comensal tingui el seu petit gotet de crema.

23 comentaris:

  1. Marina, ¡qué original! sobre todo lo de las crispetas, feliz día.

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Gràcies! Les teves albergínies també molt bones! Petons

      Elimina
  3. Fantàstic, una combinació novedosa amb el que quasi tots tenim a casa: això no té preu :)

    ResponElimina
  4. Fantàstic, una combinació novedosa amb el que quasi tots tenim a casa: això no té preu :)

    ResponElimina
  5. Les crisoetes em semblen uns picatostes sensacionals, una idea molt bona que penso provar ;)
    I la crema de carbassa és la meva preferida ;)

    ResponElimina
  6. M'ha agradat molt la idea de les crispetes. Jo també m'estimo més les que es fan a la sartén, però les altres son molt pràctiques perque se les fagin els jovenets.
    La crema de carbassa la faig molt sovint.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Quina tapa més original i cridanera, jo estaria rossegant crispetes i xarrupant la cremeta tota l'estona en silenci, quin gust! Aquests aperitius els trobo genials per sorprendre als comensals. ;)

    ResponElimina
  8. quina idea més bona les crispetes!!! la propera vegada ho faig! molts petonets reina

    ResponElimina
  9. Tot un encert...que bona y que divertida !!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. M'encanta el toc de les crispetes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Hola ...holaaaa
    M'agradat parlar amb tu una estoneta, esperem q ens poguem trobar en un altre lloc. I q haguis gaudit de l'obra i arrivat a temps jajajaj

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment guapa! Encantada de conèixer-te! Sí, tot arxivat! he he he. Petonet

      Elimina
  12. Quina originalitat!, a mi em passa el que dius, quan hi ha gent, acostumo a fer coses que sé que em surten bé, però si vull fer quelcom nou el que faig és que uns dies abans faig una prova... Pel que fa als "entrebancs" de la crema jo tampoc hi poso fregits... Normalment poso o un rajolí de nata fent un dibuix o una mica de sèsam. Tens una creativitat brutal!..crispetes, crispetes, crispetes...Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita, Mercè! Prova-hi i ja em diràs! Petonet

      Elimina
  13. Quina combinació més original!!!ha de quedar ben bona!!!! petonets! :)

    ResponElimina
  14. Mmmm la crema de carbassa té un acompanyament molt especial!! l'última vegada que vaig fer crispetes manualment em vaig cremar un dit.....a partir d'aquell dia només existeixen les crispetes de microones per mi! jaja! petons

    ResponElimina
  15. Cada any quan es la temporada de carbassa m'en faig un fart de crema, m'agrada molt, però amb crispetes!!! M'has deixat ben parada, això ho tinc que provar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. otras Marina no se me habia ocurrido nunca poner crispetes en una crema,creo que es muy buena idea
    peto

    ResponElimina
  17. Marina!!! el tema cripsetes un puntas!!!!petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...