Suposo que amb aquesta recepta es revela la meva afició per les faves, i ara que n'és el temps ho hem d'aprofitar... no? De receptes de faves també en podeu trobar una altra versió aquí, que vaig publicar quan començava la temporada. Ara que encara en podem trobar de bones i tendres us en proposo una altra. A diferència de les primeres, aquestes es mengen calentes.
Ingredients:
200 g de faves desgranades o per a desgranar (depèn del temps que tingueu per fer-ho)
2 branques de menta fresca
1 llom de bacallà dessalat
Tomàquets secs italians confitats amb oli
Sal i oli verge extra en cru
Per preparar aquest plat caldrà que primer confiteu el bacallà (de com fer-ho ho trobareu explicat aquí). Un cop el tinguem confitat i atemperat li traurem la pell, l'esquinçarem i el reservarem. Després, bulliu les faves durant uns 10-15 minuts, en funció de si són més o menys pelludes. Ho bullirem amb la menta, perquè així ja vagi agafant l'aroma. Després les escorrerem i les reservarem a part. Seguidament, agafarem el tomàquet sec que tenim confitant-se amb oli des del dia anterior i el triturarem amb la batedora, fins que quedi una salsa força fina. No caldrà que hi afegim sal perquè els tomàquets ja tenen un gust molt potent.
I ara ja és moment de muntar el plat. Barregem les faves i el bacallà esquinçat en un bol i ho posem al fons del plat. Hi donem un cop de microones per recuperar l'escalfor que haguem perdut mentre reposaven els ingredients. Per damunt hi esquitxem la salsa de tomàquets secs confitats. Ho reguem amb una mica d'oli verge extra en cru i... ja el tindrem a punt per menjar! Ben calentó!
Aquesta recepta també la podreu veure al bloc Quins fogons! que comparteixo amb la Clara i la podreu escoltar al programa de Ràdio Castellar Quins fogons! on, per cert, també podreu escoltar una entrevista que vam fer a la Gemma de La cuina de casa. Amb ella vam parlar, com no podia ser d'altra manera, de pastissos! Gràcies per venir, Gemma, ens va fer molta il·lusió!
Amb el que m’agraden les faves i el bacallà, una recepta sensacional ara per dinar, a quina hora vinc?? Es que aquesta barreja la tinc que provar jejeje, queda anotada amb el teu permís.
ResponEliminaPetons
Doncs ja em dirà! Petons
EliminaLes faves i el bacallà m'encanten, hauré de tastar la teva proposta, ha de ser un plat boníssim.
ResponEliminaPetons.
Boníssimes, ja veuràs!
EliminaTinc unes fabetes acabades de collir de l'hort...
ResponEliminaPetonets
ostres, quina sort!!! Segur que boníssimes!
Eliminaun plato divino las fabes i el bacalla me encantan tambien,molt bon plat Marina
ResponEliminapeto
Gràcies Miquel. Petonet!
EliminaDoncs escoltarem la entrevista, per suposat :)
ResponEliminaI visca les faves de tota mena i condició!!
Perfecte! Va ser una entrevista guai, guai
EliminaQué rico, y en plena temporada que estamos. Un plato perfecto.
ResponEliminaUm beso
Un plat complet i ben sa! De plat únic!
ResponEliminaA la ràdio m'ho vaig passar genial, parlant de postres, és clar! Je je je... ;)
ÉS clar! De postres! I ahir també va estar bé, oi? Petonet!
EliminaQue delicia de blog y de recetas, imposible no quedarse a seguirte.
ResponEliminaBESITOs
Gràcies per seguir-me doncs! t'espero un altre dia! petons
EliminaEl meu pare odiava les faves, però els quatre fills les devorem sense perdó, com ho fariem amb aquest plat.
ResponEliminaNani
ostres quin plat més original, complet i de gust ha de ser una bombaaa!! que bo! me l'apunto segur!! petons
ResponEliminaDeliciós!
ResponEliminaNo he fet mai faves amb bacallá, peró sens dubte ha de ser bonissim
ResponEliminaAquestes faves han de ser delicioses, queden apuntades de llarg!! petons
ResponEliminaUna recepta molt primaveral i ens serveix com a plat ùnic. Es de les que fan venir gana.
ResponEliminaPetons.
les faves no m'acaven d'agradar pero amb el bacallà, que m'encanta, segur que les menjo sense problemes...
ResponEliminaPetonets.
+Quin platillo mes bò !!!!!!!
ResponEliminapetonets i que tinguis un molt bon día guapa !!!!
Per fi, la teva recepta! què bo aquest platet. M´encanta la combinació que has fet de fava amb bacallà.
ResponElimina