dimecres, 18 d’abril de 2012

Faves amb bacallà i tomàquet sec confitat


Suposo que amb aquesta recepta es revela la meva afició per les faves, i ara que n'és el temps ho hem d'aprofitar... no? De receptes de faves també en podeu trobar una altra versió aquí, que vaig publicar quan començava la temporada. Ara que encara en podem trobar de bones i tendres us en proposo una altra. A diferència de les primeres, aquestes es mengen calentes.

Ingredients:
200 g de faves desgranades o per a desgranar (depèn del temps que tingueu per fer-ho)
2 branques de menta fresca
1 llom de bacallà dessalat
Tomàquets secs italians confitats amb oli
Sal i oli verge extra en cru

Per preparar aquest plat caldrà que primer confiteu el bacallà (de com fer-ho ho trobareu explicat aquí). Un cop el tinguem confitat i atemperat li traurem la pell, l'esquinçarem i el reservarem. Després, bulliu les faves durant uns 10-15 minuts, en funció de si són més o menys pelludes. Ho bullirem amb la menta, perquè així ja vagi agafant l'aroma. Després les escorrerem i les reservarem a part. Seguidament, agafarem el tomàquet sec que tenim confitant-se amb oli des del dia anterior i el triturarem amb la batedora, fins que quedi una salsa força fina. No caldrà que hi afegim sal perquè els tomàquets ja tenen un gust molt potent.

I ara ja és moment de muntar el plat. Barregem les faves i el bacallà esquinçat en un bol i ho posem al fons del plat. Hi donem un cop de microones per recuperar l'escalfor que haguem perdut mentre reposaven els ingredients. Per damunt hi esquitxem la salsa de tomàquets secs confitats. Ho reguem amb una mica d'oli verge extra en cru i... ja el tindrem a punt per menjar! Ben calentó!


Aquesta recepta també la podreu veure al bloc Quins fogons! que comparteixo amb la Clara i la podreu escoltar al programa de Ràdio Castellar Quins fogons!  on, per cert, també podreu escoltar una entrevista que vam fer a la Gemma de La cuina de casa. Amb ella vam parlar, com no podia ser d'altra manera, de pastissos! Gràcies per venir, Gemma, ens va fer molta il·lusió!

24 comentaris:

  1. Amb el que m’agraden les faves i el bacallà, una recepta sensacional ara per dinar, a quina hora vinc?? Es que aquesta barreja la tinc que provar jejeje, queda anotada amb el teu permís.
    Petons

    ResponElimina
  2. Les faves i el bacallà m'encanten, hauré de tastar la teva proposta, ha de ser un plat boníssim.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Tinc unes fabetes acabades de collir de l'hort...

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostres, quina sort!!! Segur que boníssimes!

      Elimina
  4. un plato divino las fabes i el bacalla me encantan tambien,molt bon plat Marina
    peto

    ResponElimina
  5. Doncs escoltarem la entrevista, per suposat :)

    I visca les faves de tota mena i condició!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte! Va ser una entrevista guai, guai

      Elimina
  6. Qué rico, y en plena temporada que estamos. Un plato perfecto.

    Um beso

    ResponElimina
  7. Un plat complet i ben sa! De plat únic!
    A la ràdio m'ho vaig passar genial, parlant de postres, és clar! Je je je... ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ÉS clar! De postres! I ahir també va estar bé, oi? Petonet!

      Elimina
  8. Que delicia de blog y de recetas, imposible no quedarse a seguirte.
    BESITOs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per seguir-me doncs! t'espero un altre dia! petons

      Elimina
  9. El meu pare odiava les faves, però els quatre fills les devorem sense perdó, com ho fariem amb aquest plat.
    Nani

    ResponElimina
  10. ostres quin plat més original, complet i de gust ha de ser una bombaaa!! que bo! me l'apunto segur!! petons

    ResponElimina
  11. No he fet mai faves amb bacallá, peró sens dubte ha de ser bonissim

    ResponElimina
  12. Aquestes faves han de ser delicioses, queden apuntades de llarg!! petons

    ResponElimina
  13. Una recepta molt primaveral i ens serveix com a plat ùnic. Es de les que fan venir gana.
    Petons.

    ResponElimina
  14. les faves no m'acaven d'agradar pero amb el bacallà, que m'encanta, segur que les menjo sense problemes...
    Petonets.

    ResponElimina
  15. +Quin platillo mes bò !!!!!!!
    petonets i que tinguis un molt bon día guapa !!!!

    ResponElimina
  16. Per fi, la teva recepta! què bo aquest platet. M´encanta la combinació que has fet de fava amb bacallà.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...