dissabte, 12 de maig del 2012

La sopa i la Mafalda. Enfogona't amb els còmics


Ecs!!! Diria la Mafalda... avui toca sopa i això, a la Mafalda, no li agrada gens ni mica, gens!!! La proposta de l'Enfogona't d'aquest mes de maig és sobre els còmics. Ja fa uns dies que hem engegat el repte en el qual us convidem la Clara de Quins fogons! i jo mateixa (tapa't de tapes).

Doncs bé, aquest personatge de còmic, d'origen argentí, i parit per Quino, odia la sopa. És curiós perquè la dita diu "Qui menja sopes se les pensa totes!" i la Mafalda es caracteritza, sobretot, per pensar... i molt! És un personatge que, amb només sis anys, és capaç de reflexionar sobre les injustícies, els desequilibris nord-sud, la democràcia, la humanitat i la pau mundial... vaja, típica conversa d'una ment d'infant! he he.

En tot cas, la Mafalda i els seus amics i germà (Guille, Felipe, Manolito, Susanita, Miguelito) són una colla que, si encara no heu llegit mai, us recomano. Quino sap com arribar a tocar els temes més delicats i actuals, fica el dit a la llaga i, molts cops, despulla les nostres vergonyes, a través dels ulls d'un infant. MAFALDA ÉS GRAN!


Pobreta, la Mafalda s'havia hagut d'encarar moltes vegades davant de la sopa. Trobem diverses tires còmiques on Quino s'hi recrea. Aquesta sopa d'avui és de verdures i pollastre. I és... una SOPA DE LLETRES! Potser, d'aquesta manera, agradarà una mica a la Mafalda, ja que és una nena sàvia, sàvia...

Ingredients:
1 l d'aigua
1 porro
1 patata
1 pastanaga
1 ceba
1 branca d'api
2 cuixes de pollastre
sal, oli i pebre
Pasta de sopa de lletres


No ho sé, potser sí que hagués estat més contenta, la Mafalda, amb una sopa com aquesta. En tot cas, a casa sí que ens agrada, té aquell afegit de "divertimento" perquè pots buscar-hi les lletres que vulguis i construir el teu nom, el nom del germà, el del veí, o escriure un poema!!!  Us deixo amb una tira còmica de Mafalda, perquè ens entretinguem una estona. Recorda que pots penjar la teva recepta al bloc i enllaçar-nos el link a l'Enfogona't 2: els còmics del facebook. T'hi esperem!



29 comentaris:

  1. Que grande mi MAfalda!!Está ligada a mis más entrañables recuerdos.QUe lindo MArina:...cuantos niños nos solidarizamos con ella :))

    Un saludo.

    ResponElimina
  2. Ostres, a la que penso un personatge, algú se m'avança ! M'ha passat amb el Haddock, el Doraimon i ara la Mafalda ! (jo que havia pensat en els panqueques vist l'odi vers la sopa de la Mafalda....). N'haure de pensar un altre ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Serà qüestió de no esperar-te gaire, he he. I no passa res si repeteixes! Com més serem més riurem!!!

      Elimina
  3. que rica, seguro que esta le encanta hasta a mafalda ! besitos

    ResponElimina
  4. Aiiiiiiiiiii que poquet que preparo una cosa amb la Mafalda i la pasta!!!!.
    Bé, confeso que tindré ajuda perquè encara no puc cuinar però hi donaré el toc del còmic.
    Fins aviat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria! pots presentar la recepta fins l'últim dilluns de mes. Però em sembla que ens vam equivocar i vam crear l'esdeveniment pel dia 20 de maig (com que tot just comencem som una mica novates). Tu envia que tranquil·la que la publicarem!!! Petonet

      Elimina
  5. M'encanten les fotos que has fet per il·lustrar le recepta! Són genials!! Molt bona pensada!!

    ResponElimina
  6. Que bona la Mafalda!! jo la vaig seguir quan era moolt i moolt petita, no me'n recordo gaire, tenia ninots d'ella per pintar o no sé què....pero si que recordo que m'agradava, era simpatica!! jejej aquesta sopa potser no la vol ella....pero jo si que me la menjaria!! amb lo sopera que soc...jeje petons

    ResponElimina
  7. Caram, quan penso en alguna recepta,surt algu i la fa...espinacs, ara la sopa...ahggggg
    A seguir donant voltes al cap !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... segueix rumiant, Gemma! T'esperem amb il·lusíó!

      Elimina
  8. Quina monada...! i mira, si no se la menja la Mafalda ja ens la menjarem nosaltres ;)

    ResponElimina
  9. Maina, hem tingut telapatia, jo també he fet una sopa en honor a la Mafalda! La meva una mica diferent, ja veuràs quan faci el post ;)
    M'encanta el detall de les lletres amb el nom, queda molt xulo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstic! Esperem el teu post amb moltes ganes! Gràcies pel piropo... vaig pensar que si feia sopa de lletres calia buscar-hi el nom, va ser divertit! ;-)

      Elimina
  10. Marina, una sopita siempre viene bien, aunque yo con estos calores...

    ResponElimina
  11. Jo sóc sopera de mena. No em sobra mai i aquesta me la menjaria ara mateix.
    Nani

    ResponElimina
  12. Aquesta és la sopa perfecta que em prenc per sopar quan fa una mica de fred. De petita m'encantava buscar els noms dels meus germans i el meu dins la sopa de lletres, suposo que tots feiem el mateix, je, je...
    Petons

    ResponElimina
  13. una sopa muy buena para Mafalda y para mi tambien.
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  14. Quina bona idea per a seguir el joc del còmic!, jaja, recordo efectivament buscar les lletres del meu nom cada cop que la mare em feia sopa de lletres!, exactament igual que ara fan les meves filles!...Visca la sopa i la Mafalda!

    ResponElimina
  15. Molt bona la Mafalda i també la sopa de lletres.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Pobreta Mafalda, quin patiment té amb les sopes... bé, i amb el món sencer. En la qüestió de sopes no lligo gens amb ella perquè, a l'inrevés dels seus gustos culinaris, a mi les sopes m'entusiasmen, me les menjaria en tots els àpats, variades, això si.

    Una abraçada.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...