dilluns, 14 de maig del 2012

Pastís de mousse de maduixots i plàtans amb cobertura de gelatina de maduixot



Quan arriba el meu aniversari, sovint porto alguna coseta dolça per compartir amb els companys i companyes de feina. Ja és una tradició, tots ho fem, ja sigui una cosa dolça, salada, comprada o feta a casa. Enguany he volgut fer un pastís que no havia fet mai. Ja ho diuen: "Qui no arrisca no pisca" Abans de començar, aprofito per a donar les gràcies als qui, d'alguna manera, m'han ajudat a fer-la realitat: 

1. Per donar les gràcies a la cooperativa La Fageda (especialment a l'Albert i en Marc) que em va fer arribar uns iogurts, boníssims (tot s'ha de dir), perquè els tastés a casa i els en donés la meva opinió. Com a mi, de ben segur que altres blocaires també elaboraran delicioses receptes amb aquesta nova aposta de La Fageda: els iogurts grecs naturals, ensucrats i amb sabor de maduixa. Bé, segueixo. Tot i que els qui em coneixeu ja sabeu que no sóc massa partidària de publicitar marques de productes a través del bloc (tema de debat constant en els últims mesos a la gastroglobosfera) sí que reivindico fermament els productes de la nostra terra, de qualitat, sovint eclipsats per a les grans marques comercials, i menytinguts injustament, ja que són sovint de qualitat superior. I per aquest motiu m'agrada parlar de La Fageda, tal com jo l'he conegut i conec, com una cooperativa que no només té cura de la qualitat dels seus productes sinó que, a més, porta a terme una tasca social molt important. Com veieu, la meva opinió sobre els iogurts de la Fageda ja està donada, però aprofito per incloure una mica d'informació sobre aquest cooperativa de la Garrotxa, informació extreta de la seva pròpia pàgina web:


La Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot el 1982. Té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa (Girona) que pateixen discapacitat intel•lectual o trastorns mentals severs. Treballem un total de 270 persones, incloses usuaris i professionals. Mas Els Casals, la seu social, es troba a la Fageda d’en Jordà, una de les principals reserves del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En aquesta finca de 15 hectàrees, portem a terme la majoria d’activitats, tant assistencials com productives. Les activitats productives de la cooperativa són eminentment agrícoles i es desenvolupen dins el marc administratiu d’un Centre Especial de Treball: una granja de vaques per a la producció de llet, la planta d’elaboració de productes làctics, una secció de jardineria, un viver forestal i un taller de manualitats. Les activitats assistencials: un Servei de Teràpia Ocupacional, pisos assistits per als treballadors i activitats de lleure, persegueixen millorar al màxim la qualitat de vida dels seus usuaris.

A força d’anys i amb l’ajuda de molts, s’ha consolidat un projecte econòmicament viable, respectuós amb les persones, els animals i el medi ambient. La nostra marca de làctics omple d’orgull i suposa una aportació d’autoestima als més de 270 treballadors i socis de la cooperativa, 60% dels quals presenten discapacitat intel•lectual o malaltia mental severa. La redacció del “model” ha estat el resultat d’un any de treball en equip, on ha participat tota l’organització. En el mateix s’assenyalen les claus d’èxit d’una empresa social que treballa amb col•lectius de risc i al mateix temps busca la viabilitat i l’autonomia econòmica. Igualment se subratllen els valors i les creences que fonamenten el projecte. En canvi, s’han descartat aquells trets irrepetibles que es donen en tota persona o organització i que, per definició, no són modelitzables. 

2. També volia donar les gràcies a la Gemma de la Cuina de casa que m'ha fet arribar la recepta del que ella va anomenar pastís cremós de maduixa i plàtan, que després he adaptat una mica al meu gust i plaer. Gràcies Gemma! M'ho he passat molt bé, ho reconec. Tot i que ja t'enviaré els dubtes que m'han sorgit en fer-la.
3. I, finalment, no vull acabar sense donar les gràcies també a la Cristina de Bufet de postres ja que sense ella no hagués pogut finalitzar com cal amb la mousse. La teva recomanació sobre el motlle m'ha estat molt útil! Ara ja em veig capaç de tot... he he.

I bé, si no se m'acaba l'espai us explico els ingredients i procediment, que és l'important, oi?...

Ingredients:
Per a la mousse
200 g plàtan
200 g de maduixot
8 fulls de gelatina neutra
4 iogurts grecs de maduixa de La Fageda (500 g)
80 g de sucre
1 got de llet sencera
Per a la base:
20 galetes maria
120 g de mantega pomada
Per a la cobertura de gelatina
50 g de maduixot
3 fulls de gelatina neutra
10 g de sucre
Preparació: El que farem primer serà trinxar les galetes, amb l'ajut d'una mà de morter, i barrejar-hi la mantega. Després, un cop esmicolades, les posem a la base del motlle on muntarem el pastís. Pressionem amb els dits o amb l'ajut d'una forquilla i reservem.


Seguim preparant la part important del pastís, la mousse. D'entrada, remullarem els fulls de gelatina amb aigua freda. Agafarem un bol i hi incorporarem els iogurts i el sucre i ho batrem amb la tormix. Escalfarem el got de llet al microones, que ens servirà per a desfer-hi els fulls de gelatina un cop escorreguts. Afegirem aquesta barreja de llet i gelatina a la mescla anterior de iogurt i sucre i ho batrem bé, fins que quedi una crema ben fina. A part, amb la batedora, triturarem els maduixots d'una banda i el plàtan de l'altra.

A continuació, agafarem 3/4 parts de la crema d'abans i ho barrejarem amb les maduixes. L'altre 1/4 el barrejarem amb el plàtan. I ara ja arriba el moment d'abocar-ho al motlle, damunt la base de galeta. Primer hi posarem la mousse de maduixa i ho deixarem reposar 2 hores al congelador. Després ho traurem i afegirem una fina capa a la part superior del pastís la mousse de plàtan que tinguem a punt. Ho tornarem a deixar reposar al congelador una hora més. I, finalment, elaborarem la cobertura de gelatina de maduixa. ho farem com si féssim una melmelada. Maduixes trossejades amb un mica de sucre. Ho deixem escalfar fins que gelifiqui i, només aleshores i fora del foc, incroporarem els tres fulls de gelatina que hem hidratat prèviament. Ho tornem a refredar, aquest cop a la nevera, i ja tindrem a punt el pastisset per menjar!

Aviso que encara em queden iogurts... o sigui que hi haurà una propera recepta! he he he.


I a  mig matí... i amb només 10 minuts, el pastís ja estava així... ha volat més ràpid que els bombons Blanxart!

43 comentaris:

  1. Moltes felicitats per a demà!!!!!!
    Els teus companys de feina deuen d'esperar amb ànsia que el teu cumpleanys sigui en dia laborable, no?


    Petons i feliç dia de demà!!

    ResponElimina
  2. que pinta mas buena que te ha quedado y mañana sera mas bueno todavia.
    Con la receta y consejos de la Gemma y la Cristina te ha salido brutalmente bueno
    peto

    ResponElimina
  3. Bravo Marina! No cal que em donis les gràcies...Gràcies a tu per venir a prendre el cafè quan surto de la feina, feta pols els divendres... Són fantàstiques! Has invertit molt bé els diners en el motlle i, tant!.
    Ja em diràs l´opinió dels teus companys crec que quedaran encantats amb la mousse i, sobretot, per la qualitat del producte. Jo també reivindico els productes de la terra i si són de la Fageda, ni ho dubto.
    En una altra ocasió acabarem de perfilar la mousse...I llavors els compis et coronaran!

    Ah! i moltíssimes Felicitats! i com tu avui tinc festa! olé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ok, ok, t'ho explicaré tot! I això de perfilar la mousse... em tens intrigada, hem de quedar JA!! ha ha ha. Petonet guapa

      Elimina
  4. Felicitats...
    Si vols et vinc a veure??

    reserva un "troset" per mi...

    ResponElimina
  5. Moltes, moltes felicitats, per demà. En verano visitamos mucho la zona de la garrotxa, incluida la Fageda y tengo que decir que es una zona preciosa, cada año descubrimos sitios nuevos y además tienen de las mejores cocinas que conozco. Felicitats i petons.

    ResponElimina
  6. Ja veus, els teus companys de feina deuen estar esperant amb candeletes! jejej Felicitats adelantades i un pastís genial per l'ocasió. Els platans i les maduixes son un autentic vici...jo me'ls faig en batuts!! petons

    ResponElimina
  7. Per molts anys, Marina!! Si cada any et llueixes així, els teus companys deuen estar desitjant que arribi el teu aniversari!!! T'ha quedat una mousse fantàstica!

    ResponElimina
  8. Una recepta fantàstica, que pasis un gran dia demà. Moltes felicitats!
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Marina quina recepta més bona . Amb aquest llegurs sgur que ha quedat el doble de bons:
    petons

    ResponElimina
  10. Moltíssimes felicitats Marina! Que tinguis un dia ben maco!! Per començar segur que triomfaràs a la feina amb aquest pastís. A part de ser preciós visualment parlant estic segura que ha de ser deliciós.
    Que el disfruteu molt!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva! Avui és un dia especial, suposo... he he. Petons

      Elimina
  11. Al final vas triar aquest, je je je...
    Quina casualitat, dissabte vinent haig de fer un pastís per una festa d'aniversari i tinc pensat fer-ne un també de plàtan i maduixa, tot i que absolutament diferent a aquest!
    El motlle de lekué va molt bé oi? ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va molt bé, sí! Gràcies per la recepta. Vaig fer-ho una mica diferent de l'original teu, però espero que sigui bo també! Ja esperaré el teu de la setmana que ve! Avui anem al Blanxart a veure les xocolates. Ja t'ho explicaré! Petonet guapa

      Elimina
  12. Primer dir-te... Uiiiiiiii què bo!
    Segon que sí que si vols pots penjar l'enllaç de l'apunt de l'enfogona't d'aquest més al facebook com m'has dit.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Quina coincidència! Nosaltres avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, proposem un pastís mousse de llimona! Ens apuntem el teu també, que fa una pinta excepcional! I et convidem a veure el nostre: www.esfruita.com/assessorem/pastis-mousse-de-llimona

    ResponElimina
  14. Marina, estem encantats amb la publicació i la recepta! Una abraçada ben forta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies nois! Jo també m'he sorprès, ha quedat bo, sí!!

      Elimina
  15. Respostes
    1. Gràaaacies! Mira que no en tenia gaire ganes, de fer anys, però amb felicitacions així per força te'n venen! he he. Petonet

      Elimina
  16. M'agrade molt, es refrescant, sempre hi ha un lloc a la panxa per un troç de pastís tan suau. La capa de mousse es veu tant i tant esponjosa que de ganes pasaría el dit per la pantalla.
    Eld de La Fageda tenen uns productes de molta qualitat, hi han moltes empreses petites que sense ser tan conegudes estàn fent una bona feina.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, són iogurts bons, de qualitat, i fan feliç a les persones que ho tenen més difícil que nosaltres. El pastís... no porta ni una gota de greix tipus mantega, nates, només iogurts grecs!

      Elimina
  17. Per molts anys!
    Aquests pastissos em fan molt de respecte i no m'acabo d'animar.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em feia cosa, fins que ho he provat i ja no em para ningú!! he he

      Elimina
  18. Wow! Pedazo de tarta! Me ha encantado el blog! Genial paso a paso y fotografía! Enhorabuena!

    ResponElimina
  19. Per molts anys!!! els companys segur que van llepar-se'n els dits!!! El iogourts de La Fagena són boníssims, i tant!!!!

    ResponElimina
  20. Felicitats Marina, del proper pastís en vull un tros!
    Nani

    ResponElimina
  21. Moltes felicitats!!!! T´ha quedat un pastís fantàstic, aquest iogurt son boníssims!!!

    ResponElimina
  22. Ens encanten els pastissos, i aquest té una pinta brutal. Deu estar boníssim!!!
    T'enviem una felicitació pel teu aniversari una mica endarrerida (hem estat fora uns dies), i segur que si cuides així als teus companys de feina, aquests deuen estar desitjant sempre que s'apropi la data dels teus aniversaris.
    Manel & Cristina

    ResponElimina
  23. Ha de ser boníssima, Marina. Les tartes de mousse de maduixa surten suaus i delicioses, oi? bon invent el iogur grec de maduixa ;-)

    Petonets!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...