dijous, 12 de juliol del 2012

Gelat exprés de kiwi


Si voleu fer un gelat ràpid, gustós i nutritiu, sense greixos i natural, avui us presento una de les receptes que vam aprendre al Curs de Pastisseria Bàsica del Vapor Llonch. Es tracta d'un iogurt exprés perquè no s'elabora de la manera tradicional. I perquè no calen gaire ingredients, només escollir aquella fruita que us agradi i ja tindreu a punt un gelat per als convidats que es presenten improvisadament a casa. Speed, speed!

Ingredients:
500 g de kiwis
75 g de sucre glaç
1 iogurt natural La Fageda
Xarop i fideuets de xocolata (per a decorar)

El que farem primer serà posar la fruita sense pelar al congelador. Intentarem que no siguin fruites amb poca aigua, com el plàtan, ni tampoc la poma o la pera, que s'oxiden fàcilment. Seran ideals les maduixes, el kiwi, la síndria, la taronja, el meló, la pruna, etc... La tindrem unes 2 hores al congelador. Mitja hora abans de fer el gelat posarem el iogurt també al congelador.


Un cop ens posem a elaborar el gelat, traurem la fruita del congelador, la pelarem, la trossejarem i la ficarem en un bol per a triturar. Farem el mateix amb el iogurt, el traurem i l'abocarem i el posarem en un bol. Incorporarem el sucre glaç, que és millor que el sucre refinat perquè així no notarem els granets de sucre quan mengem el gelat. O també hi podeu posar edulcorant líquid, però menys quantitat. Ho triturarem tot ben fi amb l'ajut de la batedora.


I, finalment, farem les boles de gelat que volguem per a cada començal i les regarem amb xarop de xocolata i amb fideuets escampades per sobre. Compte perquè el gelat es fon depressa, més que el gelat tradicional amb ou. Però el que ens sobri el podem congelar, i per un altre dia ja el tindrem a punt!




I després d'aquest gelat que ens refresca, també us diré que el blog torna a fer una pausa de tres dies, només un cap de setmana, per anar a descobrir nous sabors. Ja ho notareu a la tornada, de moment només deixo dit que en aquest lloc hi fan unes calderetes boníssimes...

Bon cap de setmana a tothom!

21 comentaris:

  1. Super fresquet i molt bo!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Així ens endolcim una mica, perquè amb les notícies que sentim últimament... ! petons

      Elimina
  3. Molt bo!!! ara mateix trec la geladora de l'altell per fer gelats, encara no he començat la temporada, ja,ja,ja...
    La decoració de la mousse són confetis de la casa Vahiné!
    Petonets

    ResponElimina
  4. segur que està boníssim! bon cap de setmana guapa

    ResponElimina
  5. Menuda pinta mas rica y refrescante! Me lo comeria todo!

    ResponElimina
  6. Confesso que el gelat de kiwi m'ha sorpès, però es veu tan cremoset i bo a les fotos...
    Disfruta d'aquestes futures calderetes! ;)

    ResponElimina
  7. oish! que bo!
    Mai havia pensat en fer un gelat de kiwi! segur que està bonissim!! :D

    un petonet

    ResponElimina
  8. Oooh, de kiwi, que bo!
    Marina, que avui t'hem vist de lluny i després no t'hem pogut saludar (érem els que estàvem amb el Miquel!!), quina ràbia!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què dius, Sandra!! Ereu vosaltres? Òndia!! Quina ràbia. Ja m'ho he pensat que ereu blocaires quan el Miquel m'ha mirat rient i us ha assenyalat. Després he mirat si veia el Miquel per la sala però ha estat impossible... quanta gent, oi? M'ho he passat bé, però massa temps d'espera... a veure si tenim sort i ens tornem a trobar un dia que poguem parlar!!! Petons

      Elimina
  9. Amb aquesta calor !!! ens be molt de gust aquet gelat !!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Marina que mala suerte que no nos ha dado tiempo de estar ni 5 minutos,si estaba con Sandra,Xavi y tambien con Carmen de Dulces Bocados,y tambien hemos visto a Dolores de migrandiversión,Demasiada gente y ademas me he quedado sin sitio,suerte que la hija de la Carmen se ha sentado a su falda.Y al final al picnic cuando he llegado ya casi no quedaba nada y tampòco te visto,he supuesto que te has tenido que ir por la hora.
    Bueno buen helado y asi de brutas mas bueno
    bon cap de setmana y esperamos el lunes las novedades
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs que raro, Miquel. nosaltres també vam estar força estona per allà fora, fins que la gent ja marxava, cap a les 20.45 h. Vam sortir d'hora al jardí i vam tenir més sort, sí que vam provar entrepanets, croissanets, pastetes de pa de motlle i cava! Després, la feina va ser conduir... he he. Aix! A veure si un altre dia us torno a veure, m'hagués agradat conèixer-les!!! petons

      Elimina
  11. Una bona idea per improvitzar un gelat!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. m'agrada la idea!! crec que mai he tastat un gelat amb aquest sabor!!! petons

    ResponElimina
  13. Qué fàcil de fer es veu amb les teves explicacions i queda molt cremós.
    Disfruta d'aquests dies menjant caldereta, vas a Menorca?
    Petons.

    ResponElimina
  14. Doncs molt bon cap de setmana guapa! m'ha encantat aquest gelat exprés, el faré amb préssec, crec que quedarà bo, ja t'ho explicaré ;) petons!

    ResponElimina
  15. Marina, estic veient gelats i mira que són fàcils, però és de les coses que em fan més peresa de fer, potser perquè tinc una geladeria italiana a prop de casa...Hauré de fer un cop de cap i posar-m'hi.
    Nani

    ResponElimina
  16. Un xic tard, però ja l'hem publicada! Excel·lent recepta Marina! Una abraçada :)

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...