diumenge, 25 de novembre del 2012

Magdalenes de carbassa amb pipes de carbassa


La meva proposta pel repte d'aquest mes de Memòries d'una cuinera són unes magdalenes de carbassa amb unes pipes. De carbassa, naturalment! La idea no va venir perquè sí sinó que és fruit d'un regal que un bon amic, l'Alfonso, em va fer. Una carbassa gegant! Ja n'he fet estofats, cremes, melmelada... i encara me'n quedava un troç, que si no m'afanyava se'm faria malvé. Així que, com a cuinera d'aprofitament que em considero, de la carbassa que em quedava en vaig fer unes magdalenes que han resultat ser bones, bones. Serà qüestió de repetir-les aviat! La recepta base que vaig seguir és del Xavier Barriga. M'agradava la idea de fer-les amb oli, sense gens de mantega. Ell les presenta amb canyella i llimona, així que aquestes que us proposo aquí tenen una aroma diferent però segur que totes són bones!

Ingredients:
2 ous
175 g de sucre
60 cl de llet
190 cl d'oli d'oliva
210 g de farina
5 g de llevat en pols (impulsor)
un pessic de sal
100 g de purè de carbassa
Pipes de carbassa torrades


Comencem a prepar les magdalenes barrejant els ous i el sucre amb l'ajut d'unes barilles.


A continuació, i a poc a poc, també hi incorporem la farina i el llevat en pols.


Finalment, hi barregem la carbassa i les pipes. Prèviament, haurem preescalfat el forn a 200 ºC. 


Col·loquem la massa dins els paperets de magdalenes i les posem al forn 15 minuts, a 180 ºC. 


Passat aquest temps, la les tindrem a punt per menjar! M'he adonat que aquestes magdalenes són encara més bones si ens les mengem el dia següent! Deu ser que tot queda més reposat... bon profit!











28 comentaris:

  1. T'han quedat genials Marina i segur que amb el toc de la carbassa queden ben diferents!! Bona proposta!

    ResponElimina
  2. Els dolços amb carbassa ja va quedar demostrat pel 15 que eran uns grans triomfadors, i tu ens en portes un nou exemple! Boníssimes
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Marina, se m'acaben les paraules per expressar, ¡¡que bones són les teves receptes!!

    ResponElimina
  4. Uf, Marina, què bones! M'encanten els dolços amb carbassa...els acabo de descobrir però m'encanten!

    ResponElimina
  5. Mmmmmm, que més puc dir!!

    Han quedat precioses i de segur que boníssimes i amb pipes de carbassa!!
    Açi s'aprofita tot!!!


    B7sss

    ResponElimina
  6. T'han quedat molt bé, les pipes de carbassa només les poso a l'amanida, ja va siguent hora que les aprofiti per altres coses.
    Un abraçada

    ResponElimina
  7. Ummmm que buenas Marina, te han quedado perfectas¡¡¡ besos

    ResponElimina
  8. Estic contenta de haber-te servit d'ajuda, sé que quan et pasa que no pots pujar les fotos et dessesperes sense saber qué fer i qualsevol pista ajuda molt. D'aquesta manera podem veure les magdalenes tan bones que ens portes avui per endolcirnos la tarda.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Quina pinta! No m'extranya que fessis magdalenes amb la carbassa! A mi a l'estiu em va passar igual... Vaig estar vivint sola una temporada i tenia un kilo d'espinacs tots per a mi.
    M'hi vaig fer truites, coques, pizzes, entre moltes d'altres coses XD Al final ja no sabia què fer-ne! Hahahah
    Però sens dubte, una carbassa s'ha d'aprofitar! Està massa bona per a que es perdi i s'hagi de llençar :)

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  10. M'agrada la idea!!! Aquest mesos hem d'aprofitar la carbassa

    ResponElimina
  11. Molt bones aquestes magdalenes, segur que la carbassa i les pipes els donen un gust ben especial.

    ResponElimina
  12. Marina, es cierto con la calabaza podemos hacer infinidad de recetas, pero lo de las pipas es muy original, molt xules!!

    ResponElimina
  13. Doncs mira encara no he fet res dolç amb carbassa i les teves magdalenes m´han encantat. petonets Marina

    ResponElimina
  14. Marina, t'han quedat genials ets un crak!!!!!

    ResponElimina
  15. Marina, que bones!! M'ha encantat la idea de afegir les pipes. Un peto!

    ResponElimina
  16. Me imagino dando un mordisco a la magdalena y encontrarme con las pipas....mummmm rico,rico. besicos

    ResponElimina
  17. molt bones, i quina pinta!perfectes per esmorzar ara! petons

    ResponElimina
  18. Nena que original! I que bones segur! Petons

    ResponElimina
  19. apuntadíssimes Marina!!! m'han entrat moltes ganes de tastar-les!!! ;P molts petonets i gràcies per participar

    ResponElimina
  20. Fa dies que vull tastar una coca o magdalenes amb carbassa ara que sé que m'agrada mé en dolç que salat.
    Petons i moltíssimes gràcies per aprticipar.

    ResponElimina
  21. La carabassa tant típica d'aquest moment, jo no sé si li passa a tothom, la poso a tot arreu! felicitats per la proposta

    ResponElimina
  22. Aquestes magdalenes de carbassa han de ser boníssimes. Quin rendiment li has tret a la carbassa (per molt gegant que fos...). Això si que és una cuinera amb recursos!!! Petons!!!

    ResponElimina
  23. Hola guapa, m'he posat a fer aquestes magdalenes i he vist q vas posar 50gr de llevat químic? Jo crec q es molt x la quantitat d faria i suposo q li deu sobrar un 0 al 5. He provat ls d destapant casoles i les vaig fer amb 5gr. A veure q passa!! Besets

    ResponElimina
  24. Mmm, doncs ara si q les he provat i han quedat de muerte noia! Felicitats i gràcies x compartir-la!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...