dilluns, 19 de novembre del 2012

Xampinyons amb mel i pernil


La d'avui és una tapa molt fàcil de fer i de gust sorprenent. Ja fa temps vaig veure com Jordi Roca caramelitzava uns rossinyols (els bolets, s'entén) amb mel. I vaig pensar que potser sí que el bolet també accepta el dolç! Això sí, dolç però no massa. He decidit posar-ho en pràctica amb uns xampinyons i han sortit prou bons, certament. Us explico com:

Ingredients
Xampinyons
mel
sal i oli
pernil salat


D'enstrada, netegem i laminem els xampinyons, i els posem a sofregir amb oli i un pessic de sal. Quan comencin a agafar el color torradet hi afegim la mel, en cru. 


A continuació, col·loquem el pernil salat en una safata i els coem un minut al microones a màxima potència. Ens quedaran, ja ho veureu, molt cruixents. L'únic que haureu de fer serà esmicolar-lo. I col·locar-lo damunt dels xampinyons, ja cuits. Us recomano consumir-los al moment, i calents, ja que si no perdran el punt cruixent (tan el pernil  com els xampis). Bon profit!







34 comentaris:

  1. Doncs tenen molt bona pinta, i donen molt de joc amb la caramelització. Apuntat! Petons

    ResponElimina
  2. La combinació resulta sorprenent però estic segura que molt encertada, sobretot si la recepta surt d'en Jordi Roca ;)
    Ahir me mare em va donar rovellons, potser m'animo a provar-ho amb ells!

    ResponElimina
  3. Ostres! Un plat senzill i fàcil de fer... M'encanta! Me l'apunto per fer aquesta setmana. Gràcies pel teu comentari, m'ha agradat moltíssim!

    Petonets ben creatius!

    ResponElimina
  4. buena pinta tienen de esta manera un aperitivo original y de buena fuente
    peto

    ResponElimina
  5. He de tastar els bolets amb toc dolç perquè em teniu molt intrigada!
    Petons.

    ResponElimina
  6. Que rico y original, no había probado los champis con miely tiene muy buena pinta, esto lo tengo que preparar. Un beso.

    ResponElimina
  7. La combinació entre el dolç i el salat sempre és impactant. A més, si tenim en compte que els xampinyons són molt gustosos, tenim un afegit al plat. Mirarem de provar la recepta i veure quin tast tenen!

    ResponElimina
  8. Quina delícia!!! Un gran contrast de sabors, m'encanten!
    Bona setmana!!!!

    ResponElimina
  9. Tinc un quants xampinyons a la nevera i això de fer-los amb mel i pernil, m’ha cridat molt l’atenció, doncs el contrast de sabors sembla boníssim.
    Petons

    ResponElimina
  10. La combinació dolç-salat m'agrada molt, però amb bolets és ben original!!! haurem de provar!

    ResponElimina
  11. Molt original i molt bo. Se'm fa la boca aigua!
    Marta

    ResponElimina
  12. doncs si que es sorprenent si la combinació, pero com sempre, s'ha de tastar que despres ens trobem amb sorpreses aixi d'agradables! petons

    ResponElimina
  13. Per què no? La mel m'agrada per cuinar, segur que sorprenen aquests xampis.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Esta receta no puedo dejarla pasar por alto, me he encantado y me voy a comprar champis jajajjaja, besitos.

    ResponElimina
  15. Que ricos, me encanta esa combinacion, besos

    ResponElimina
  16. ¿amb toc dolç? original i de ben segur bonìssim

    ResponElimina
  17. Ondia!!! un altre tapa per Nadal!!! Me la apunto... encara que ja tindré que començar a fer una tria... Ajajajajaja
    Gracies per la recepta, Marina.
    Ptns i Salut!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
  18. Guauuuuu, quinta pintassa!!!!! quatre ingredients i una tapeta d´allò més bo... m´imagino el "crak, crak"... ho faré. Petons,

    ResponElimina
  19. Mmm...mel i pernil. Hauré de tastar-ho!

    ResponElimina
  20. Una tapa sorprenent, m'agrada el toc de la mel. Petons!

    ResponElimina
  21. Concho !!!...se m'havia passat aquesta recepta....fuassss....és total. Quina gran tapa, si senyora. Caurà avui mateix per sopar perquè ho tinc tot, jeje.

    ResponElimina
  22. Wowww, que original la combinación con miel debe estar deliciosa ¡¡. besicos

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...