diumenge, 9 de desembre del 2012

Dinar fantàstic al Restaurant Sant Pau de la Carme Ruscalleda

Divendres la meva mare va celebrar 60 anys. Cada any, els seus tres fills intentem oferir-li algun regal especial, d'aquells que sabem que més li agraden. Per a nosaltres, els fills, ja és prou sabut que la mare és una fan de la Carme Ruscalleda. Enguany, el regal per la nostra mare ha estat un menú degustació al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, el que regenta la cuinera de tres estrelles. Hi vam ser dimecres 5 al migdia i avui us explico una mica el resum de l'àpat, tot i que resumir un menú Ruscalleda és molt difícil. Ja d'entrada, us ben asseguro que va assolir amb escreix l'expectativa de les nostres papil·les gustatives, olfactives, visuals i tàctils... he he. 

Aquesta és l'entrada al restaurant Sant Pau, a primera línia de mar, només separat per la línia de tren.

La carta de Carme Ruscalleda. Aquest mes, a més de la carta, inclou un menú degustació dedicat al Nadal. 

La Carta (ja ho sé, la lletra és molt petita, però ja us l'aniré explicant de seguida)

BROU DE BENVINGUDA
Un brou de castanyes sorprenent, al punt tevi perfecte i molt cremós. El detall Ruscalleda: la recepta anava inclosa amb l'aperitiu!! A veure si m'hi animo, ja que ens ho posa fàcil...!

ELS QUATRE APERITIUS DEL MICRO MENÚ DE DESEMBRE
Gelatina nadalenca (que portava barreges d'enciam, talls de carambola, algun fruit del bosc i gelatina)

Pilota, pinyons i mostassa

Salmó, api-rave, pastanaga

Micuit, pa torrat, Porto

PLATS PRINCIPALS
Brandada tèbia de bacallà (ens van explicar que s'havia de menjar d'esquerra a dreta, per la intensitat de sabors dels ingredients)

Llamàntol sota verds

Dashi de calamar (aquestes boles blanques són trossets mini de calamar que, en posar-te'ls a la boca, es desfan sols. Genial el detall dels camagrocs frescos i la sopa dashi boníssima)

Cues de gamba sobre torrada de mar (Gambes cuites al punt, és a dir, poc fetes, i increíble el sabor d'aquesta torrada. Ens van dir que es cou amb la reducció dels caps de gamba i després s'enrosseix perquè quedi cruixent)

Rap i albergínies emmascarades (la salsa groga que veieu a sota és de safrà. L'albergínia i el rap estan arrebossats amb un ingredients que no vam saber descobrir... )

Les carns, per triar-ne una:
Llom de cérvol

Ànec de Challans i flor de carbassó

El pa és d'un forn d'Alella i és... exquisit! Crosta molt cruixent i gruixuda, i interior esponjós i un xic humit. Vaja, que no en va quedar ni una engruna!! ha ha ha. 

PRE POSTRES
Torta de Caprichos de la Pastora elaborat a Fuentesaúco, Zamora, amb llet crua d'ovella de les races awassi, xurra i sarda quallat amb herbacol i sal, pasta cremosa i pell natural i comestible, de dos mesos de maduració. 

En primer pla: Arrop i nous collita 2012, prunes seques.
En segon pla: Barreta d'arrop bombons de formatge amb pell de prunes seques i nous.
En tercer pla: Bescuit de nous, borratxo d'arrop, pruna seca i farcit gelat de formatge.

POSTRES
Calisay i passió

Moniato, records d'infantesa (realment, sorprenent, la capa cruixent de fora simula un moniato mentre que l'interior és cremós de moniato com si fos gelat. Fantàstic el retall de diari, que recorda els moniatos embolicats amb aquest tipus de paper i que, alhora, pica l'ullet al restaurant de Tòquio que té obert allí la Ruscalleda).

Xocolata negra, plàtan, fruits secs. (Aquest plat sí que ja era per a desmaiar-se...! La presentació, ja ho veieu, és genial! Imita un bosc i els ingredients en són les branques, els troncs, la sava... dins la muntanyeta amagada hi havia el plàtan. Els troncs eren de xocololata i les boles brillants i de colors també eren comestibles)

PETIT FOUR
Abans d'ensenyar-vos la foto, val a dir que la Ruscalleda és una amant dels trens. Només al pis de sota té 27 maquetes. Per això, la presentació dels petit four és la que veieu... he he he.

Els teniu explicats a la carta que apareix més amunt. 


I encara un petit detall. Al restaurant sabien que era l'aniversari de la nostra mare i per aquest motiu li van portar, en exclusiva, un pastisset fet a mida! Em sap greu però no vaig tenir temps de fer-hi la foto degut a l'èxtasi, però sí que vaig enxampar la nostra mare bufant les espelmes!


I, és clar, com ja acostuma a fer sempre amb els seus clients, la Carme va sortir a saludar-nos i ens vam poder fer una foto tots plegats.


I, finalment, un resum de fotos del local, del jardi i de la presentació d'alguns plats. Un aspecte que, suposo que ja es nota, em va atrapar!!! 


I bé, ja no em queda massa més per afegir. Només he de dir-vos que si mai teniu ocasió de visitar el restaurant Sant Pau ho tireu endavant. El preu, després d'aquest reguitzell de plats, és molt ajustat. Si, direu... quan? Bé, ara no toca parlar de xifres, ja que aquí hi hem de sumar el cava rosat, el vi blanc, i el vi dolç que vam beure.

Cava rosat Titiana
Vi blanc Galàctica, celler Marquès d'Alella 2011
Dolç Mataró, celler Alta Alella



 Si voleu saber-ne més us enllaço la pàgina web del restaurant Sant Pau.































24 comentaris:

  1. Ostres, quin regalàs!!!!!!!!!!!!!! Una gran experiència. Moltes felicitats a tots per poder-ho viure tots junts. ah! esteu guapíssims!

    ResponElimina
  2. Apa Marina, et puc dir que no hi havia un lloc millor per anar a celebrar una data tan important. Jo crec que ara per ara és del millors restaurants que he anat. Moltes felicitats a la teva mare.
    Nani

    ResponElimina
  3. ala quin super regal, felictats!!!!bsts

    ResponElimina
  4. Ostres!! Quina envjeaa! M'encanta la cuina creativa i d'autor..però esclar ens hem de ccontrolar!! que la meva economiaaa jajaj, pateix les conseqÜències!
    Me'n vaig directe a la web!!!!

    ResponElimina
  5. M'encantaaaa, tens una mare molt afortunada. Quin goig!!!

    ResponElimina
  6. un menu degustacion a la altura de las estrellas¡¡ un buen regalo sin lugar a dudas
    peto

    ResponElimina
  7. Regalasu!!!! Quina passada! L'any passat mon pare en va fer 60 i el vam portar a Can Roca, es nota que venim de família gastrònoma, eh? Impressionant! Val la pena viure experiències així de tant en tant, eh?
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Quin regal més maco! Moltes felicitats per a la mare!

    ResponElimina
  9. Marina, felicitats a la teva mare i a tu també per fer totes aquestes coses tan ben fetes que fas.

    ResponElimina
  10. FELICITATS A LA TEVA MARE!!!!!

    DE BÉN SEGUR QUE EL MENJAR VA ESTAR SUPER-GENIAL

    ResponElimina
  11. Us felicitem per aquest regal tant encertat. Segur que la teva mare i tots vosaltres veu quedar encantats amb aquesta visita a Sant Pol de Mar.
    Enhorabona i sobre tot... Salut!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
  12. Felicitats a la teva mare, esteu tots molt guapos a la foto.
    Un menú per "flipar" comn diuen els nanos de vui en dia.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Marina se'm fa la boca aigua!! jo hi vaig anar aquest setembre i vaig disfrutar com una nena petita! si no fos pels diners, hi aniria cada cap de setmana! m'encantaaaaa!! i saps el que més em va agradar i al·luciar?! el pa!!! quin pa, quina crosta! mun pare i jo ens el voliem endur a casa pero se'l van endur abans no ens adonèssim (ma mare volia fer un "tierra trágame!). Un regal fantàstic! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a mi també. Roser!! El pa em va deixar flipant. Aquí a la publicació he tret la foto perquè veia que n'hi havia massa, però és cert, un pa de luxe! Es veu que és d'un forn d'Alella. I la crosta és gruixuda, i súper cruixent, i la molla humida, boníssim!!! Guai, guai, oi? Jo també hi aniria cada setmana, com tu! ;-) Petonets, guapa.

      Elimina
  14. Marina guapa, quin regalàs!!! :) que contenta que deuria estar. Anar al Sant Pau és una experiència inolvidable, i a més en una ocasió tan especial com aquesta. Quina sort que vingués la Carme a saludar-vos! Coincideixo amb lo del pa, a mi també em va encantar!!!
    Petons i bona setmana!!

    ResponElimina
  15. Felicitats a la Mare!!! I quin regal, per gaudir-ho en familia, fatàstic!!! Jo algun dia prometo perdrem per Sant Pol de Mar i deixar-me atrapar pel Sant Pau!!! Ptnts

    ResponElimina
  16. Ostres Marina!! quina enveja que em fas!
    a mi és a un dels restaurants que m'agradaria molt anar, junt al Celler de Can Roca! Haurem d'estalviar una micona i animar-nos d'una vegada!
    Gràcies x explicar-ho tant detallat i tant bé!
    ptns!!

    ResponElimina
  17. Quina passada!! I quina enveja!! Ja m'agradaria a mi probar una cuina 3* Michelin, a més amb aquesta presentació, l'entorn i tot plegat.. no se si que dir...

    Bé, sí, una cosa, Per molts anys a la teva mare!! i que ho pogueu celebrar moltes vegades!!

    petons!!

    ResponElimina
  18. Ostres, quin regalàs, la teva mare recordarà aquest aniversari tota la vida! Què li fareu pels 70? je je je...
    Segur que el menú era esepctacular, jo tinc moltíssimes ganes d'anar-hi!!

    ResponElimina
  19. Carai noia, quina entrada i quines saliveres!! Felicitats a la teva mare! Ara ha estalviar un xic per poder-hi anar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Muchisimas a tu madre por el cumpleaños y un sitio perfecto para un día tan especial, besos.

    ResponElimina
  21. Wow, quin regal tan fantàstic. Moltes felicitats a la mare!!! M'encanta la crònica que has fet, molt detallada. Gràcies i petons

    ResponElimina
  22. Uauuuu! Quina super entrada. T'he de dir que hi he passat molts cops per davant, però mai hi he entrat. Ara ja puc dir, que tot i que no hagi pogut gaudir d'aquests magnífics i suculents plats, que ho he conegut. Moltes gràcies. M'ha encantat la publicació. MUak. Quin bon regal!!!

    ResponElimina
  23. Ostres Marina, quina enveja!!! Un regal fantàstic. Petons,

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...