dilluns, 18 de març del 2013

Revoltim de germinats


Bon dilluns! Avui us presento un revoltim molt fàcil de fer, tot i que entretingut perquè si el voleu fer des del principi fins al final us caldrà esperar... plantar les llavors, veure-les créixer i... quan hagin germinat, fer el revoltim o la truita! Us explico, en concert, el revoltim de germinats de rave, tot i que en podeu fer de qualsevol altra llavor, pràcticament (de llenties, de soja, de sèsam, d'all...). Us recomano comprar les llavors de producció ecològica en alguna cooperativa. En venen per plantar a terra però també les podeu utilitzar a la cuina. És una activitat molt fàcil de realitzar i que us donarà sorpreses!

Ingredients:
llavors de rave
1 ou
sal i oli

Aquestes són llavors de rave, tenen la mida d'un gra d'arròs petit.

Planteu les llavors al test i les deixeu créixer, regant-les i donant-los el sol necessari, a l'exterior, durant una o una setmana i o dues.

Les llavors, al cap de dues setmanes.

Un cop passat aquest temps en talleu les tiges del germinat de rave. Les arrels les discriminem. En una paella amb oli, les saltegeu. 


Un cop les teniu una mica rosses, ho notareu perquè esquitxen una mica, com el julivert, hi afegim l'ou i remeneu amb energia, fins que aquest sigui cuit. 


Quan ho tingueu tot ben remenat ja ho podeu servir al plat i menjar! Serà més bona feta al moment de menjar. Bon profit!










38 comentaris:

  1. m'agraden molt els germinats, normalment els poso a les amanides i mai m'he atrevit a fer-ne jo a casa! el teu plat m'agrada molt, és dels meus! petons i bona setmana!

    ResponElimina
  2. m'agrada aquesta paraula: revoltim.. m'agrada la combinació, m'agrada la foto.... resum: m'agrada tot d'aquesta entrada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé, Alfons! Anima't a fer-ne, no és difícil. Petons

      Elimina
  3. Jo quines fotos més xules, les dues últimes de presentació són molt maques.
    A més, demostrant que amb pocs i senzills ingredients també es fan grans plats.
    Petons!

    ResponElimina
  4. Marina, m'encanta la teva recepta. Amb els germinats no tenc sort, quan n'he plantat no m'han crescut, seguint les instruccions del sobre, que són ben diferents a les que anomenes tu. Ho hauré de provar a la teva manera. Hi poses terra?
    Enhorabona pel plat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, jo ho planto amb terra, Caterina, perquè així poden absorvir tots els minerals. Però també ho pots provar amb cotó fluix, que funciona! el secret és que sempre estigui ben humit. Depèn de llavor, triga més o menys en créixer, però no és difícil, de veritat! T'animo a tornar-ho a intentar. petons

      Elimina
    2. Ho tornaré aprovar, jo ho feia en un petit bol, humitejant-les sovint però sense terra ni cotó ni res i en un lloc fosc sense gens de claror. Js em diràs. M'has fet ganes de tornar-ho a intentar, je et contaré. Besades

      Elimina
    3. Ah, doncs necessita sol, humitat i escalforeta. Per això el cotó fluix també va bé, perquè fa d'esponja. ja em diràs! petonets

      Elimina
  5. Noia això si que és del hort a la taula! I les llavors de rave, semblen llenties!. Una bona recepta i a més els germinats son molt nutritius. Petons i que passis un bon dia.

    ResponElimina
  6. Em sembla molt bona idea això dels germinats (encara que jo no tinc molta traça amb les plantes) i el revoltim és un plat ideal.
    Muacs

    ResponElimina
  7. Ohhh 100% cultivat a casa té que ser una meravella! Que bo! petons

    ResponElimina
  8. Els germinats de rave m'encanten, tenen un punt picant molt divertit.
    I amb ous remenats (no sabia que es deia revoltim!) han de quedar molt gustosos.

    ResponElimina
  9. Marina molt bona idea l'aprofitaré.
    Un peto

    ResponElimina
  10. Em sembla que ho faré Marina, perquè m'ha encantat i ha de quedar boníssim!! I a més quan les coses les cultives tu mateix sembla que encara són més bones, oi?

    Una abraçada guapa i bona setmana!!

    ResponElimina
  11. Mai he fet un revoltim amb germinats però segur que ha de ser boníssim!! I a més a més plantant els teus propis germinats t'assegures que són fresquíssims!

    ResponElimina
  12. La pinta la fa d'estar super bo!!! bona setmana!

    ResponElimina
  13. ehmmmm, d'això, tornant al tema he de dir que mai he tastat el germinat de rave i estic encuriosit. En general m'agraden molt els germinats tot i que poques vegades els 'cuino' al foc :)

    ResponElimina
  14. Del test al plat!!! Això si que es controlar l'aliment des de l'origen!!! Jo vaig intentar cultivar algunes hortalisses al jardí, però van desaparèixer en massa!!! Potser ho provo a l'interior, amb algun germinat! Una abraçada Marina!

    ResponElimina
  15. Que ets una crak !!! mira que bona pensada la teva, i no tenim excusa de no tenir hortet, molt i molt bone idea.
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Me has dado una idea genial, mi padre siempre tiene plantel de verduras de muchas clases. Cuando le diga que le cojo las semillas pondrá el grito en el cielo, no puede entender que no las dejemos crecer, je, je. Seguro que estaba riquísimo, además me parece muy sano. Besitos, Marina.

    ResponElimina
  17. No les he tastat mai, però els revoltims m'agraden.
    Petons.

    ResponElimina
  18. M'encanten els germinats....una idea original...i segur que bonissima!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  19. Quin plat més delicat Marina!!! ara estic reparant les plantes aromàtiques i el proper podrien ser aquests germinats... quin goig que fan, i sembla fàcil de fer.. M´encanta. Petons,

    ResponElimina
  20. riquuisimo!!!! bien sencillo de hacer y sobretodo sabrosisimo.
    saludos

    ResponElimina
  21. Molt sa i senzill !!! bona idea Marina.
    Chus

    ResponElimina
  22. Que bo Marina! M'encanten aquests plats tant senzills i que mai fallen! Bueno em quedo una estoneta més per aquí ;)

    ResponElimina
  23. Els germinats m'agraden molt però sempre els comprem, no tenim espai a casa per plantar-ne, el que no els he tastat mai cuinats, sempre en cru. M'ho apunto.
    Petons.

    ResponElimina
  24. Ha d'estar boníssim Marina! M'agraden molt els revoltims, però no se m'hagués acudit mai fer-ne de germinats!
    almenys és més sa i lleuger que els que acostumem a menjar habitualment!
    ptns!!

    ResponElimina
  25. Quina bona idea això dels germinats!!! A veure si m'hi pose un dia d'aquests!! El que passa és que potser hauré de plantar-ne uns quants cossiols perquè jo sóc molt menjador i necessitaria una ració més gran... ;D

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...