dilluns, 3 de juny del 2013

Pa i corda a Sant Cugat


La setmana passada vam ser convidats al forn de pa Serrajòrdia de Sant Cugat del Vallès, en un acte en el qual  hi van tenir cabuda la música clàssica i el pa. En concret, la música de Bach i el pa de sègol, combinació que els responsable de l'establiment van voler lligar durant la jornada. 

L'establiment és al carrer de Valldoreix, 70, al nucli antic de la ciutat. Destaca per les seves dimensions i per la lluminositat de l'espai interior. 




Hi van ser convidats Iban Yarza, divulgador del pa i ex bloguer,

I Pep Gorgori, musicòleg:

Ambdós van parlar llargament de les propietats i característiques del pa, en el primer cas, i de la música de Bach, en el cas de Gorgori. L'acte va intercalar les explicacions amb la música de Bach interpretada per Mariona Pallach (soprano)i  Júlia Pérez (violoncel).



Les peces que vam poder escoltar van ser: 
Prelude de la Suite n.1 BWV 1007
Bist du bei mir BWV 508
Sarabande de la Suit n.5 BWV
Quia respexit BWV 243

Abans de finalitzar l'acte se'ns va oferir un petit refriger, però no del pa sinó d'altres tastets. Una llàstima, crec jo, ja que Iban Yarza ens n'havia parlat força estona, del pa, i ja teníem ganes d'assaborir-lo. 


Això sí, ens vam emportar cap a casa un pa elaborat especialment per la ocasió que han batejat com Pa BACH i que porta farina de sègol, massa mare de sègol, llavors de fonol, cireres deshidratades i grans de sègol cuits. Segons el meu parer, un pa que podria ser molt gustós i bo, que ja ho és, si no fos perquè els grans de sègol cuits són molestos en boca.



En general, vam passar una vetllada agradable però que no destaca per la cosa enriquidora, ja que la vaig trobar excessivament ambiciosa i amb poca substància. M'hagués agradat aprendre més coses sobre el pa, sobre com s'elabora, els tipus de farina que podem utilitzar, etd. I, evidentment, tastar-lo. Per contra, aperitius sofisticats de formatge, croquetes i canapès que diluïen la màgia del pa, la que en un principi ens volien vendre (simbòlicament parlant, és clar). 






20 comentaris:

  1. Tot un luxe!
    Em sembla una combinació molt original, música clàsica i forn de pa. Sembla estrany però a qui no li agrada el pa? I la música... un plaer a l'abast de tothom.
    Muacs

    ResponElimina
  2. sin lugar a dudas una experiencia muy original y en un sitio encantador,gratificante y una selección de pan de categoría¡¡
    Peto

    ResponElimina
  3. Una gran vetllada, tot i que potser va faltar una bona degustació de pa... Tot i així, la proposta em sembla molt original i interessant!

    ResponElimina
  4. Desde luego más original imposible. Se ve un sitio precioso. Besos.

    ResponElimina
  5. T'hagués agradat més anar per feina... de totes maneres, vaja inauguració de luxe!!! Els panets de foto petita de la dreta se semblen als teus panets que vas fer l'altre dia, ;) Petons.

    ResponElimina
  6. què bé que et cuides Marina, en tots els sentits, bsts

    ResponElimina
  7. Ya me hubiera gustado ir, que maravilla. Buena música, un ambiente magnifico y acogedor, y mejor no comento las viandas que me da hambre jejejeje

    besiness

    ResponElimina
  8. Marina, ya me tienes aquí, de nuevo leyendo tus fantásticas entradas, ésta en especial me parece de lo más interesante, qué maravilla, por eso me encanta leerte!
    Un besito y feliz semana

    ResponElimina
  9. llàstima que no t'acabés de convèncer l'acte... Aquest forn de pa és dels millors de St. Cugat, tinc entès. I la idea de l'acte és prou bona!
    Marta

    ResponElimina
  10. Què xulo Marina!!

    Una pena si tal com dius no van acabar de transmetre en un event de pa i música amb l'ingredient que tocava, el pa...

    Petons!

    ResponElimina
  11. Quan vaig a l´estació o surto del tren vaig a aquest forn.... tu quedaries tot!!!!! si tot!!!! Petonets

    ResponElimina
  12. Una bona crítica... s'ha de dir tot, el bo i el dolent
    Ptns
    Lourdes

    ResponElimina
  13. Popularment podriem dir que se'n van anar per les branques!!! Pa, pa i més pa, que era l'objecte de la trobada...i un univers culinari crec que inesgotable!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Les fotos ho diuen tot. Bach forever.....i pa per a sucar.
    Nani

    ResponElimina
  15. Marina, mira que arriba a ser bo tot el que fan el el forn Serrajòrdia
    De ben segur que vas passar una tarda genial

    ResponElimina
  16. Que xulo! El lloc es veu preciós i l'acte segur que va valer molt la pena!!

    Petons Marina!

    ResponElimina
  17. UN lloc preciós i el pa ha de ser deliciós.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...