dijous, 31 d’octubre del 2013

Panellets a quatre mans (pinyons, coco, xocolata, cafè i curri)


Ja els tenim a punt! Avui al vespre, segurament com molts de vosaltres, celebrem la castanyada. Evidentment, ho farem amb castanyes i moniatos i també amb aquests deliciosos panellets que hem fet a quatre mans amb el Manel. Heus aquí el motiu del títol del post "Panellets a quatre mans". Com a fet curiós, diria que és la primera vegada que cuinem junts un mateix plat. Això vol dir que no cuinem mai junts, però és que normalment un s'ocupa de preparar una part de l'àpat, mentre l'altre fa la seva. Qui ho havia de dir que els panellets unirien mans a la nostra cuina...!

Els panellets que us presentem (ja em permetreu l'ús de la primera persona del plural, doncs) són uns panellets clàssic i també una aportació que nosaltres hem fet per primer cop i que ens ha agradat: el panellet de curri!! Ens ho va dir l'altre dia el nostre amic Manel Cocinillas. I ho hem posat en pràctica, ens han agradat molt! Heus aquí el resultat.

Una altra de les característiques d'aquess panellets és que no porten patata ni moniato. Normalment, jo els feia sempre amb la fècula, perquè condeixen més i perquè el massapà no m'acaba de fer el pes. Però com que tots els panellets que hem fet són de gust intens ja no calia emmascarar-ho amb patata. 

Ingredients:
500 g d'ametlla mòlta
250 g de sucre blanc
4 ous
Condiments: Nestcafè, cola-cao, curri, coco, fideus de xocolata, sèsam negre, pinyons
1 ou per pintar

Coco, cafè, cola-cao, ametlla, pinyons, són alguns dels ingredients que ens faran falta

El que fem primer és preparar la massa base, per després deixar-la reposar una estona. Barregem ametlla mòlta, el sucre i quatre ous.

Ametlla i sucre, a part, uns ous batuts per pintar, i afegim els ous a la massa i la treballem amb les mans.

A continuació, dividim la massa en cinc parts, la més gran, serà la que farem servir pels de pinyons (en farem més). Hi afegim els condiments: cola-cao, coco, cafè, curri.


Ho treballem bé i comencem a elaborar les unitats. El Manel comença pels de pinyons, fent una bola petitona, banyada després amb ou, perquè així els pinyons se'ns enganxaran molt bé, i els col·loquem en una safata tapada amb paper de forn. Tornem a pintar una mica més, un cop tenim els pinyons a lloc. 


Fem també els de coco. Els arrodonim, i després els donem forma de bolet. Banyem la punta (el peu del bolet) amb ou perquè així se'ns enganxin bé els fideus de xocolata. Els posem a la safata del revés, amb el peu cap amunt.


Fem també els de curri, la innovació d'aquest any. Els donem forma de lingot petit o dit també os. I arrebossem els extrems. Així:


Ara, col·loquem a la mateixa fafata els de curri i els de coco, perquè són els panellets més petits i couran més o menys al mateix temps.


Seguim ara amb els de cafè. Agafarem una porció, farem una bola més aviat ovalada amb les mans, i després hi farem un tall al mig, però sense arribar a baix. Així: 


Amb els de xocolata, també vam fer servir un giny. Coneixeu l'eina amb la que s'estova la carn? Doncs també ens pot servir per fer un motllo que simuli una presa de xocolata. Així vam fer els panellets de xocolata, fent primer una bola i banyant un costat, perquè no s'enganxi l'eina, que farem servir per aixafar la bola. Així:

Quan els tinguem fets, posem junts els de xocolata i cafè, també de mida semblant.


Ja els tenim a punt per enfornar. La cocció del panellet és MOLT RÀPIDA. Només uns 5-7 minuts, a 220 ºC. Estiguem atents, doncs, que no se'ns cremin. Ja els tenim a punt! Mireu, que guapos!

PANELLETS VARIATS. EL RESULTAT





BONA CASTANYADA!!

















33 comentaris:

  1. Quina pinta!!!! curry??? ostres!!! ja ho provaré!! un ptoooooo

    ResponElimina
  2. Marina, qué bons!! Y qué curioso lo del curry, seguro que son diferentes, me lo pensare..., Bona castanyada!! Bss.

    ResponElimina
  3. Marina, que bons, macos, el color fantàstic i la recepta perfecta.
    Moltes, moltes felicitats!!!

    ResponElimina
  4. Preciossísims!!! això del curry... m'agradaria tastar un, però a casa no els puc fer...
    Petonets

    ResponElimina
  5. Molt bonics i segur que boníssims! Bona castanyada!!!

    ResponElimina
  6. hola bonita, mira yo siempre le he puesto patata pero no huevo a la masa, este año ya no haré más pero el año que viene a ver si me acuerdo y pruebo la mitad como tú lo haces. Bona Castanyada!! un besoteeeeeeeee

    ResponElimina
  7. Jo nena, quina pinta més bona! I de curry! molt original, m'imagino que deurien quedar boníssims.! Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Sort que ja el tinc fets! al veure els teus veig que sóc un aprenent! Nosaltres fem tan de ametlla com de sucre. Els de bolets en molt llocs, li donen forma cònica i l’aixafen amb la boca d'una ampolla de cava.
    Bona castanyada Marina!
    Josep Maria

    ResponElimina
  9. Marian un assortit molt maco i segur que molt i molt bo !! . A mi hem toca demà fer-ne uns quants més:
    petons i bona castanyada

    ResponElimina
  10. Com són de macos i de variats aquests panellets.
    Bona castanyada per a tots
    Petons

    ResponElimina
  11. Maquíssims Marina! Us van quedar genial, ja li pots dir a en Manel! ;) Aquests de curri m'han cridat molt l'atenció i amb el toc del sèsam negre... fan molt bona pinta! I els de xocolata, amb aquesta forma, m'han agradat molt!

    Que passeu una feliç Castanyada!! Petonets!

    ResponElimina
  12. T'han quedat de pastisseria, Marina! I els de curri, súper originals. M'apunto la idea per l'any vinent, aquest ja no hi estic a temps. Bona castanyada!

    ResponElimina
  13. Quin goig que fan Marina!!!! els de curri han de saber ben bons.. Bona Castanyada!! petons,

    ResponElimina
  14. Tui sempre innovant ehh m'encanta!!! I la forma dels de café m'agrada molt com t'ha quedat, t'han quedat genial! petons

    ResponElimina
  15. Sens dubte la recepta clau del día! Nosaltres aquest any també hem eliminat la patata. M'ha fet patxoca el de curri, s'han de provar coses no es. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  16. bonics, variats i boníssims, panellets.

    BONA castanyada

    ResponElimina
  17. M'han encuriosit molt aquests panellets de curry, Marina!!! Segur que han de ser boníssims!!! Feliç Castanyada.

    ResponElimina
  18. Respostes
    1. aix! Vas ser tu qui ens va dir això dels panellets de curri, oi? M'havia embolicat, em pensava que era l'Òscar! Ens van encantar, Manel! Ara ho poso al post, que quedi constància... gràcies!

      Elimina
  19. Fan una pinta magnifica et felicito, tinc una dubte jo faig els panellets sense ou, segons la teva opinió queden millor amb ou???
    un peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la barreja d'ametlla mòlta i sucre, vols dir? Doncs sí, sempre hi poso ou, és que sinó no es barregen perquè són ingredients secs. Com ho fas, tu? Petons

      Elimina
  20. Quina bona cara que fan heu fet una bona feina. Jo ara ja no tinc tanta paciència i no faig més que els bàsics, això sí no hi he posat mai fècula i el que faig per què quedin més amorosits és una gema amb el sucre, una mica d'aigua i les gemes d'ou. Abans els feia de vegades de coco, que li agradaven molt al meu pare i en faien sempre a Flix, i també de cacao per a les nenes i els de pinyons. Però bé, potser un altre any m'animo en veure els teus tan bons.
    Bon Pont!
    Petons.

    ResponElimina
  21. Quina bona pinta!!! Espero que passessis una bona castanyada! M'encanta que us unissin els panellets jeje, així els heu fet junts que no hi ha res millor. L'aportació de panellet de curri t'he de dir que m'ha sorprès molt, caram!! S'haurà de provar jeje. Petons

    ResponElimina
  22. Molt bons tots i els de curri molt innovadors.
    A casa jo faig el massapà, enganxem el pinyons a quatre mans i els mengem a tres boques.
    Petons.

    ResponElimina
  23. ja,ja a cuatro manos mejor que solo a dos.Un reportorio bien bueno
    peto

    ResponElimina
  24. Marina, jo poso aigua per fer la barreja... un 10 per cent del pes total (ametlla més sucre): aquest any 1,6 kgs de massa i 160 grams d´aigua.

    ResponElimina
  25. Hola Marina,
    Quin assortit de panellets!
    Jo aquest any només els he fet de pinyons.
    Salutacions.

    Kui_Netes

    ResponElimina
  26. M'encanten les utilitats panelleres d'alguns estris culinaris que has descobert...i això de fer-ne de curri és genial!!!

    ResponElimina
  27. Després de tant temps ja tocava cuinar junts, no???? :)
    Sensacionals els panellets, els meus preferits sempre són els de pinyons :)

    ResponElimina
  28. Perfectes! I si els vareu fer a quatre mans segur que en vareu fer molts, no? Tenen molt bona pinta, pinta de que eren boníssims! Jo aquest any no n'he fet, però sempre s'hi és a temps, no?
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  29. Panellets de curry, d'això s'en diu ser ben agoserada :o))

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...