dimarts, 12 de novembre del 2013

Dues propostes gastronòmiques a la Garrotxa

No fa gaire dies vam anar a passar un cap de setmana a la Garrotxa. Allí vam celebrar la Castanyada, vam fer excursions i vam passejar per algunes de les poblacions d'aquesta bonica comarca. Entre d'altres coses, vam fer dos descobriments gastronòmics. Dos restaurants que us resumeixo breument perquè ens van agradar força i perquè valen la pena també perquè no es disparen de preu, ans al contrari, cosa que avui encara els fa més llaminers. 




És un restaurant petit, situat al centre d'aquest municipi conegut, sobretot, pels fesols. A Santa Pau tot sembla del segle passat, carrerons estrets, llambordes, plantes ufanoses... i si hi aneu de nit semblarà que estigueu ben bé dins un pessebre. Emplaçat al centre històric de Santa Pau, a la Vila Vella, el restaurant forma part d’una vivenda (Can Daina) que temps ha va ser part d’una muralla medieval.
En un revolt pausat d’aquesta vila, allà on els cotxes no hi arriben, envoltat del Portal del Mar (antany una de les dues portes d’accés a la població) i del mirador de Vila Vella trobareu el nostre espai que us obre les portes.Dos petits menjadors ambientats perquè us sentiu com a casa amb una capacitat total per a 40 persones. 



La carta està cuidada, no massa llarga però que inclou plats imprescindibles. Per exemple, els fesols.


I ara ve al que vam demanar nosaltres:

Formatge curat

Coca xucada amb tomata 

Escalivada amb rul·lo de cabra

Fesols de Santa Pau amb brandada de bacallà i alls tendres

Creppe de farina de fajol amb pernil dolç, formatge i poma

Nosaltres no vam fer postres. Però us recomanem, si hi aneu, de reservar per telèfon abans perquè podreu gaudir, gentilesa del restaurant, d'una fondue de xocolata amb fruita. Regal de la casa!




A la zona volcànica de la Garrotxa, Restaurant Santa Margarida

A tocar de la carretera, i seguint per una pista que arriba al volcà Croscat, hi podràs trobar un restaurant familiar on degustar els productes de la terra. L'especialitat és "Oca amb escarlets", criada pels propietaris del restaurant a la seva explotació familiar. Trobaràs un ambient acollidor on mai et sentiràs un estrany. El tipus de carta és tradicional i molt elaborada, i boníssima! Aquí una mostra:

Fesols de Santa Pau amb botifarra de perol

Capó amb prunes i pinyons

Ànec amb taronja

Mel i mató












15 comentaris:

  1. Quines dues propostes més bones Marina. Mira que hem queda a prop i no he estat mai a cap dels dos, serà questió d'apuntar-los als pendents.
    petons

    ResponElimina
  2. Les dues propostes són boníssimes! Vam anar de vacances a la garrotxa i la farina de fajol ens va encantar!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta tots els plats! m'encanta la vostra elecció, i m'apunto els restaurants per si acàs ;-)

    ResponElimina
  4. Molt bona pinta aquets fesols amb botifarra de perol, no cal anar-hi a cal Sastre. Com et cuides Marina!!!
    Salutacions,
    Josep Maria

    ResponElimina
  5. La Garrotxa és terra de bons productes i bons restaurants! Tindrem en compte les teves recomanacions! Quin cap de setmana més xulo! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. A la Garrotxa se come bien en casi todos sus restaurantes, además de ser una zona preciosa para visitar. Dos propuestas muy buenas, Marina, Petons!

    ResponElimina
  7. anotado en la agenda gracias Marina por compartirlo
    Peto

    ResponElimina
  8. La coca xucada és el nostre pa de vidre?????

    M'ho apunto per quan deixem la Cerdanya i fem una mica de Garrotxa.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Quina vidorra!! Són d´aquells plats que han d´existir.

    ResponElimina
  10. Ostres, Marina, quin cap de setmana més ben aprofitat. M'apunto aquests dos restaurants, els plats que presentes tenen un aspecte deliciós. Gràcies per compartir-ho. Petons.

    ResponElimina
  11. uhmm un menu de lujo ! gracias por compartirlo bicos

    ResponElimina
  12. Marina, jo de petita estiuejava a Santa Pau, ¡¡que records!!
    A més sóc una enamorada de la Garrotxa, almenys un parell de cops l'any he d'anar a passar un cap de setmana en alguna de les seves cases rurals.
    Quins plats mes bons i tradicionals.

    ResponElimina
  13. Fan venir gana aquests plats tant ben elaborats i al hora tan cassolans.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Ja veig que us cuideu molt bé amb el Manel, eh?
    Fa temps que no vaig a la Garrotza, periò realment és una comarca amb una oferta gastronòmica molt interessant!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...