Cada ou té rovell i clara, estem d'acord. Per fer els torrons de crema cremada em van fer falta sis rovells. Per tant, em van sobrar sis clares, que vaig aprofitar per fer el pa de pessic que ara us explico. No és complicat de fer i el resultat és espectacular perquè queda d'allò més esponjós. He agafat la idea de la Mercè de Cuina per llaminers, mentre que ella la va agafar del blog de l'Enric Samfaina d'Arts. Així, doncs, de blog en blog la recepta s'ha anat escampant... això és fantàstic, no? Aquesta és la meva proposta d'aprofitament, per no llençar clares d'ou ni res de res, i un cop modificades les quantitats i alguns ingredients.
Ingredients:
6 clares d'ou
245 g de sucre
135 g de farina fluixa
90 g mantega
pell de mitja taronja ratllada
Sucre llustre
Començarem fonent la mantega al microones.La traurem i la deixarem reposar perquè perdi temperatura.
Seguirem batent les clares a punt de neu. Cinc minuts abans d'acabar de batre hi afegirem una cullerada sopera de sucre i batrem els últims cinc minuts. El sucre ens ajudarà a obtenir una clara ben muntada i consistent.
A banda, ratllarem la pell de mitja taronja per sobre el sucre que tenim, i també ho afegirem tot a la barreja de clara d'ou.
Per no espatllar l'esponjositat que hem aconseguit amb la batedora, la resta dels ingredients els anirem remenant amb una llengua. Ara, incorporarem la farina fluixa, prèviament passada pel sedàs perquè no ens hi quedi cap grumoll.
L'última cosa que afegirem a la barreja seran els greixos. Ja ho sabeu, olis i mantegues sempre al final.
Un cop ho tenim tot ben homogeneïtzat abocarem la barreja en un motlle. En aquest cas, de silicona.
Cinc minuts abans de posar-ho al forn, el preescalfem a 180 ºC. En el moment d'introduir el pastís, abaixem la temperatura fins als 160 º C. Coem el pastís durant 30 minuts.
Passat aquest temps, apaguem el forn i deixem que el pa de pessic es refredi a poc a poc, sense treure'l del forn. Després, quan ja estigui a temperatura ambient, els desemotllarem.
Abans de servir, hi empolsinarem una mica de sucre llustre per sobre, per a decorar.I ja estarà a punt per servir! Aquest tipus de pa de pessic és ideal per farcir o bé per acompanyar una bona tassa de xocolata.
Genial manera d'aprofitar les clares! Aquest clàssic pa de pessic és un dolç per llepar-se els dits, sobretot si el suquem en xocolata desfeta ben calentona o l'acompanyem d'una presa de xocolata ben amarga! Petons!
ResponEliminaOh quina pa de pessic més bo i esponjos.
ResponEliminaBones festes !!
Petons
sabes lo q te digo??? q esto tengo q hacerlo!!! vaya pinta mas rica q tiene y q color!!!
ResponEliminaPintaza! Como siempre genial el paso a paso y la fotografía! Felices Fiestas!
ResponEliminam'encanta!! qualsevol dia, qualsevol moment!!! disfruta guapa! Petons
ResponEliminaquin pa de pessic més flonjo! seguiré la recepta! Bones festes Marina!
ResponEliminaMira, Marina, tinc unes clares a la nevera i ja sé què en faré. Un pa de pessic amb una molla súper esponjosa. Em sembla que la recepta continuarà viatjant per altres blocs. Petons.
ResponEliminaUna bona manera d'aprofitar les clares. Ara mateix n'agafaria un bon tros per esmorzar :)
ResponEliminaMolt bon Nadal i que passis unes bones festes!
Una manera genial d'aprofitar les clares, a més un pa de pessic triomfa segur!!
ResponEliminaPetonets
Molt bona idea per a aprofitar les clares!!! És com el Angel's cake no? provaré la recepta!
ResponEliminaMoltes vegades per San Josep el faig per aprofitar les clares.
ResponEliminaEs super deliciós i esponjos.
Felicitats i bones Festes
Petons
Nena, n'he sentit parlar d'aquest pa de pessic i no l'he fet mai. Veient com queda de flonjo m'agafen ganes de fer-lo aviat. Però, l'hauré de posar a la llista. Quina feinada! Per cert, estic preparant una trobada a Tarragona per al 22 de febrer. Espero que vingueu! Bona entrada d'any,
ResponEliminaNani
Wow, si que es veu esponjós ... Quines ganes de sucar-lo a la xocolata!
ResponEliminaUna recepta molt interessant.
ResponEliminaBones Festes!
Sencillo pero delicioso!!!! Felicidades!!!
ResponEliminaBuena entrada de año!!!!
B7ssss
No hi ha com un bon pa de pessic!! bon any!
ResponEliminaMolt bé per aquesta cuina d'aprofitament! En els temps que estem no es pot llençar res.
ResponEliminaBON ANY NOU i que el 2014 ens continuïs regalant aquest post tan guapos.
Josep Maria
Ahir el vaig fer, Marina, i mentre t'escric en vaig menjant. És súper suau i esponjós, m'encanta. He substituït la mantega per oli i hi he posat llimó enlloc de taronja, que no en tenia. Quin gran esmorzar! Petons i bon any.
ResponElimina