Per acomiadar l'any i, sobretot, per celebrar que ja fa dos anys que estem junts, la setmana passada vam sopar al restaurant TOPIK de Barcelona, inaugurat l'any 2009 i que trobareu al carrer València, 199, a Barcelona. El Manel ja en tenia bones referències i, tot i que jo no, sabíem que hi trobaríem bon peix, un aliment que ens agrada, i força!
Aquesta entrada no em serveix només per a recomanar-vos aquest lloc sinó que, a més, potser us pot ajudar a materialitzar idees d'aperitius per cap d'any, ja que la cosa va d'això, de platets. I és que vam escollir un menú degustació que ofereixen al restaurant, de 30 euros. Que no els podríem gastar gaire sovint però que per fer honor a l'aniversari bé s'ho valen, no?
El local del TOPIK és molt acollidor. Només en entrar ja s'albiren unes caixes de vi i ampolles, fet que indica que els "caldos" són un dels punts forts del restaurant. Així ho vam comprovar quan ens van dur la carta de vins, que més que una carta és un àlbum. També impacta la zona de freds on s'hi exposen alguns dels peixos, a l'entrada.
El xef és l'Adelf Morales, És un dels representants de la nova generació de cuiners que, després d'un llarg aprenentatge, s'estan independitzant. Ha treballat com a cuiner a Martín Berasategui a Lasarte, Bodegó d'Alejandro a Sant Sebastià, Ca'Sento a València, Arzak a Sant Sebastià, i també en alguns dels millors restaurants italians com Antica Osteria del Ponte a Milano, Pierino Penati en Leco i més tard com a cap de cuina al Casino de San Remo a la Ligúria on va dur a terme la cuina d'Enzio Santin d'Antica Osteria del Ponte Milano. Finalment va donar el salt al Japó on va treballar en l'empresa de Tomoyuki Inoue en Maebashi, Gumma i amb Imai al seu restaurant de cuina tradicional japonesa a Kuzuha-Hirakata Osaka. Més tard va tornar a Barcelona on al costat de Yoshizumi Yamashita va obrir Cinc Plats al novembre del 2007 al carrer París.
En el menú que vam demanar, ens van servir 6 tapes, segons i postres.
Broqueta de ventresca de tonyina a la brasa amb allioli fi de wasabi.
Boníssim, sobretot el gust de llenya de la cocció.
Ostra al forn amb alga wakame i oli de sèsam.
Bona, només lleugerament escalfada, conservant el gust de mar.
Broqueta de presa ibèrica amb salsa coreana agredolça
Turbot fregit
Tartar de tonyina amb guacamole, cítrics, alga wakame i oli de sèsam, acompanyat de torradetes especiades
Tataki de salmó amb ous de salmó i ruca
Sant Pere al forn amb patates (el que vaig demanar jo)
Arròs caldós amb nècores (el que va demanar el Manel)
Coulant de xocolata i avellanes amb gelat de torró
Tatin de poma amb gelat de canyella
El vi
+ copa de Tokagi de tres puttonyos
Valoracions personals
*** Cal destacar, també boníssim, el pa de pagès moreno i molt torradet, crosta gruixuda i molla molt esponjosa.
*** Hi vaig trobar a faltar una mica més de verd o algun acompanyant més a les tapes.
*** L'ordre dels primers plats no acaba d'anar bé, massa brasa al principi i poca després.
*** Les tapes tenen quantitats un pèl excessives perquè n'hi ha moltes i gairebé costa arribar al final...
*** El servei és força bo, tot i que a cuina treuen les tapes massa seguides i s'empalmen sense repòs entre plat i plat.
Bon any 2014!!!
Qué envidia! Eso sí es una buena comida... Feliz año wapa!
ResponEliminaOstres, quina pena descobrir aquest restaurant ara... la setmana passada vam estar per Barcelona, i te una pinta genial!!
ResponEliminaBon any nou!!
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
He estado varias veces en el Topik y se come de maravilla como has podido comprobar.Me alegro mucho por los 2 años y a seguir.
ResponEliminaBon Any Nou Marina
peto
Felicidades por estos dos años llenos de tantas y ricas recetas.
ResponEliminaBlanca de JUEGO DE SABORES
Un bon dinar, per una bona celebració .
ResponEliminaBon any nou !!!!
petons
Felicitats pels dos anys i enveja sana d'aquest esplèndid dinar, una passada! Bon any nou.
ResponEliminaAixò és un menú ben complet! M'apunto el nom del restaurant!!! I Bona Entrada d'Any!!!
ResponEliminaQuina enveja de menú!!! Bona entrada d'any!!
ResponEliminaGräcies per la recomanació. Bon any
ResponEliminaNosaltres no fa massa varem anar-hi i també ens va agradar.
ResponEliminaFelicitats per els dos anys.
Que tingueu molt bona entrada d’any!!!
Petons
Bon Any 2014 i molts petons.
ResponEliminaCom ens cuidem! molt bon restaurant. Veig que canvien molt el menú degustació, no te res a veure amb el de fa un mes. En recordo unes boletes de croquetes molt bones i el abundant arròs final.
ResponEliminaBona sortida i entrada d'any!!!
Josep Maria
Bon Any!!!! Fa dies que no m'he pogut passar, i veig que has penjat moltes coses bones. I aquesta degustació nyam si que val la pena pagar un bon menú de tant en tant.
ResponEliminaUna abraçada
Bon Any, Marina!!! I moltes felicitats per aquests dos anys de parella :)
ResponEliminaTinc ganes d'anar-hi un dia al Tòpic, no sé si al menú de tapes però potser sí al menú migdia que també m'han dit que està molt bé.
Moltes gràcies per aquesta crònica i fins aviat, una abraçada!!!
El peix era molt bo, però no va ser el millor del menú, el millor ja venia amb mi i espero que hi sigui per molts anys 😘
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMoltes felicitats a tots dos!! està molt bé l'article que has fet. Bon any! Marta
ResponEliminaJo sempre i he anat a fer el menú migdia i ès un veritable escàndol.Boníssim.
ResponElimina