Comença a ser hora de desengreixar-nos dels excessos nadalencs. Però, ai las, ens costa oblidar aquells sabors tan temptadors, sobretot, de la dolçor d'aquests dies festius que hem passat la majoria. Per alleugerir l'amargor que suposa reprendre la rutina avui us proposo unes postres lleugeres, digestives i dolces, dolces de debò... Per a fer-les, he seguit les instruccions de la crema pastissera del Xavier Barriga. Un cop més, un èxit!
Ingredients:
L'elaboració és fàcil, tot i que hem de vigilar molt les temperatures amb les que treballem la crema. Sobretot, a l'hora de fer la incorporació d'ingredients i en el moment de la cocció. Com veieu, als ingredients se separen dues quantitats de llet. Respecteu-ho, perquè això vol dir que l'una la treballem al principi. L'altra, més tard.
Bullim 750 ml de llet i deixem infusionar-hi la pell d'una llimona i un canó de canyella. Al cap d'una hora (el Xavier Barriga ho deixa 24 hores) ho passem pel colador i hi afegim el sucre.
En un altre bol (a la foto, part superior dreta), hi aboquem la llet que faltava (250 ml), la maizena i els rovells d'ou. Ho batem bé.
Posem al foc la llet aromatitzada amb la llimona i la canyella i ensucrada. Quan comenci a bullir, hi afegim la barreja d'ous, llet i maizena que teníem a l'altre bol. Ho traiem del foc i ho remenem sense foc, al principi. Després, ho incorporem al fogó altre cop. Ho anem remenant fins que la crema espesseixi. Un cop espessida, apaguem el foc, la deixem refredar a temperatura ambient i la cobrim amb paper de plata perquè no ens faci crosta. La guardem a la nevera fins que l'haguem d'utilitzar.
Ara, agafem la pinya i la partim de través. Tallem una rodanxa i en traiem la pell. Si voleu, també traiem el cor, tot i que a mi m'hi agrada molt, també. I és la part que ajuda més a la digestió!
Traiem la crema pastissera de la nevera i l'introduïm en una mànega pastissera. I comencem a decorar la pinya, al nostre gust, si n'hi volem més o menys, de crema.
Ja quasi ho tenim a punt. Només us falta decorar les postres amb el que volgueu. Com que jo tenia unes perles de xocolata cruixent les hi vaig posar per sobre. Però també podeu cremar la crema amb sucre, si teniu cremador. O posar-hi altres fruites per sobre. Això ja només depèn de la vostra imaginació!
Bon profit! I ben dolç...
Que bona aquesta combinació, m'encanta!!! petons
ResponEliminaCrema amb pinya sense cremar....és un crim !!!, jeje....
ResponEliminauna combinacion de lo mas rica. y ademas facil de hacer.
ResponEliminaM'encanta aquesta recepta . La combiancio pinya i crema sempre funciona.
ResponEliminaPetons
Nos lo has puesto fácil Marina, hay que aprovechar que ahora las piñas están en su mejor momento.
ResponEliminaPetons.
Blanca deJUEGO DE SABORES
Què bo!! la pinya ja m'agrada, però amb aquest "topping" més! un petó!
ResponEliminaUn clàssic sensacional!
ResponEliminaNo se m'acut una manera més bona d'oblidar les festes de Nadal :)
Marina, quin ritme que portes!!! No pares!!!! Has fet un postre....mmmmm...deliciós!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Mmmm un postre delicios!! M'encanta la decoració, t'ha quedat molt i molt bé! Petons,
ResponEliminaQuina bona pinta....amb lo que agrade la pinya a casa......tinc les postre perfectes per diumenge....petonetssss.
ResponEliminaOstres Marina, quins records. En un restaurant que anava de petita amb els avis, que ja no existeix, les servien com a postres estrella, dins la pinya, i amb la crema cremada! Trobo que és una manera de presentar la fruita genial! Petons i bona tornada a la normalitat!
ResponEliminaque buena pinta! que rico postre!
ResponEliminame quedo de seguidora desde ya! y ya sabes, si te apetece conocerme, estan las puertas abiertas para cuando quieras!
mmmm que bo!! A casa meva aqusta combinació ens encanta!! Unes postres faciletes i boníssimes!
ResponEliminam'apasiona la pinya amb crema!!! bonissim postre! petons
ResponEliminaQuina bona combinació! Sempre m´ha agradat la pinya amb crema...és deliciosa. però si es crema millor!
ResponEliminaCaram noia, quina pinta que te aquesta pinya!!! El meu nen fa poc que ha descobert que la pinya li encanta, aixi que probare aquesta recepta que segur que sera un éxit! Petons i bon any!!
ResponEliminaDeliciosa aquesta crema, si és del Xavier Barriga és garantia d'èxit. Ara que tu fas com jo, Marina, començo amb verdura I planxa però a l'hora de les postres m'he cruspit un trosset de tortell I torrons. Ai, com patirem! Petons.
ResponEliminaUnes postres boníssimes, a mi m'agraden amb la crema cremada. Per endolcir la setmana, encara que aquesta es més curta.
ResponEliminaPetons.
Ummm m’apunto aquests postres, un altre molt bon manera de presentar la pinya
ResponEliminaPetons
Deliciosa combinació!
ResponEliminaI una forma d'aprofitar la pinya que sempre queda. Petons.
ResponElimina