dilluns, 24 de febrer de 2014

Magdalenes de xocolata i nous


Les magdalenes m'agraden molt. Sobretot, per esmorzar, perquè trobo que quan les suques a la llet aconsegueixen ser una perdició, sucoses, esponjoses i tant suaus... les magdalenes, com hagués dit el meu avi, es mengen sense dents. L'altre dia tenia ganes de magdalenes i vaig repescar el llibre que ja us he comentat alguna vegada 'PAN' del Xavier Barriga, perquè té una recepta de magdalenes sense mantega i amb oli d'unes magdalenes boníssimes. Fa temps, ja havia fet una altra versió, amb les magdalenes de quall i mel, i una altra de magdalenes de carbassa amb pipes de carbassa. Vaig versionar la recepta original de nou, perquè les del Xavier són de sucre, i en vaig variar una mica les quantitats i vaig disminuir la mida de cada magdalena, per a fer-les unes mini magdalenes. Aquí les teniu:

Ingredients:
3 ous
175 g
60 cl de llet
190 cl d'oli d'oliva
210 g de farina fluixa
10 g d'impulsor
1 pessic de sal
15 g de cacau pur
1 grapat de nous


Primer, barregem els ous i el sucre en un bol. A part, en un altre bol, barrgem la llet i l'oli. Després, incorporem aquesta segona barreja a la primera. 


Hi afegim el cacau, la sal, la farina i el llevat impulsor. Ho anem batent amb la batedora elèctrica, a velocitat mitja. Finalment, també hi incorporem les nous. 


Deixem reposar la massa 1 HORA a la nevera, perquè el llevat pugui fer la seva reacció química tranquil·lament, tapant el bol amb paper film.


Passat aquest temps, traivem la massa de la nevera i l'anem introduïnt dins els motlles de paper per fer magdalenes. En aquest cas, mini motlles. Mentrestant, hem posat a preescalfar el fonrn a 250 ºC.


Fornegem a 210 ºC, durant 14-16 minuts, en funció de la mida.


Les deixem refredar una mica i ja ens les podrem menjar!!



Guardeu-les tapades, en un lloc sec i que no hi toqui el sol directament. 






22 comentaris:

  1. Xocolata i nous??? no cal dir res més, boníssssssim!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Així petitones sempre fan molta il.lusió! Genials per començar la setmana!
    Una abraçada!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord amb tu, m'encanten les magdalenes! versàtils i delicioses, i aquestes fan molt bona fila!! petonàs

    ResponElimina
  4. Uhmmmmmmmmmmm estas magdalenas te han quedado de escaparate, que cosa más rica!!

    Muassss

    ResponElimina
  5. Mmmmm Marina hemos coincidido en el tipo de receta a publicar hoy lunes, me encanta tu propuesta pues soy muy fan del chocolate y pienso que con frutos secos como las nueces que has empleado ¡queda de maravilla!
    B7ssss i bona setmana

    ResponElimina
  6. què reboniques t'han quedat!!! em fet servir els mateixos ingredients en diferent format! a veure si ho penjo!!! petons

    ResponElimina
  7. Guardeu-les tapades, en un lloc sec i que no hi toqui el sol directament, i lluny de la vista de fills i marits, heheheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Marina que portin xocolata ja son rebones però a sobre amb nous..m´encaten!!! Petonets

    ResponElimina
  9. M'encanten aquestes magdalenes Marina! Jo tinc al llibre a casa i les he fet algun cop, són boníssimes!

    Petons!

    ResponElimina
  10. Aquesta versió ha de ser boníssima...i quina producció! A mi també m'agraden molt les mini magdalenes...així en pots menjar més! Petons!

    ResponElimina
  11. Uauuuu! Quin apinta tant bona que t'hna quedat!!! I quina quantitat! Me n'emporto unes quantes! jejej

    ResponElimina
  12. jeje a part del pa que ens posem d'acord, tambe faig magdalenes del Barriga, i divendres en vaig fer, pero les vaig voler tonejar i no em van sortir presentables pel bloc! son tan bones oi!? amb nous es genial! petons

    ResponElimina
  13. Apa, cóm li treiem rendiment a la nova maquineta de pastar!! :D :D Petons!

    ResponElimina
  14. Aquesta recepta del Barriga la tinc pendent. Veig que tu hi has afegit el cacau, que encara les fa més irresistibles. Les he de fer, les he de fer! Petons.

    ResponElimina
  15. Mmmmmm que bones!!!! Aquesta safata devant dels Nens i no en queda ni una!!!

    ResponElimina
  16. tremendas y un desde luego mojadas en leche o solas son sublimes¡¡
    Peto

    ResponElimina
  17. El món de les magdalenes és infinit, oi?
    Aquesta nova versió m'encanta. Si són petites, en menjaria mitja dotzena ara mateix per esmorzar ;)

    ResponElimina
  18. Lo que daría yo por tener un par para untar en la leche....mummm. besicos

    ResponElimina
  19. Te'n queda alguna! m´encanta la combinació que hi has posat.

    ResponElimina
  20. Ai si, he fet la recepta de'n Barriga una pila de vegades i no falla... La teva variant sembla una meravella! Sóc fan absoluta de les magdalenes!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...