Les magdalenes m'agraden molt. Sobretot, per esmorzar, perquè trobo que quan les suques a la llet aconsegueixen ser una perdició, sucoses, esponjoses i tant suaus... les magdalenes, com hagués dit el meu avi, es mengen sense dents. L'altre dia tenia ganes de magdalenes i vaig repescar el llibre que ja us he comentat alguna vegada 'PAN' del Xavier Barriga, perquè té una recepta de magdalenes sense mantega i amb oli d'unes magdalenes boníssimes. Fa temps, ja havia fet una altra versió, amb les magdalenes de quall i mel, i una altra de magdalenes de carbassa amb pipes de carbassa. Vaig versionar la recepta original de nou, perquè les del Xavier són de sucre, i en vaig variar una mica les quantitats i vaig disminuir la mida de cada magdalena, per a fer-les unes mini magdalenes. Aquí les teniu:
Ingredients:
3 ous
175 g
60 cl de llet
190 cl d'oli d'oliva
210 g de farina fluixa
10 g d'impulsor
1 pessic de sal
15 g de cacau pur
1 grapat de nous
Primer, barregem els ous i el sucre en un bol. A part, en un altre bol, barrgem la llet i l'oli. Després, incorporem aquesta segona barreja a la primera.
Hi afegim el cacau, la sal, la farina i el llevat impulsor. Ho anem batent amb la batedora elèctrica, a velocitat mitja. Finalment, també hi incorporem les nous.
Deixem reposar la massa 1 HORA a la nevera, perquè el llevat pugui fer la seva reacció química tranquil·lament, tapant el bol amb paper film.
Passat aquest temps, traivem la massa de la nevera i l'anem introduïnt dins els motlles de paper per fer magdalenes. En aquest cas, mini motlles. Mentrestant, hem posat a preescalfar el fonrn a 250 ºC.
Fornegem a 210 ºC, durant 14-16 minuts, en funció de la mida.
Les deixem refredar una mica i ja ens les podrem menjar!!
Guardeu-les tapades, en un lloc sec i que no hi toqui el sol directament.
buenas no, bueniiiiiiiisimas! bicos
ResponEliminaXocolata i nous??? no cal dir res més, boníssssssim!
ResponEliminaPetonets
Així petitones sempre fan molta il.lusió! Genials per començar la setmana!
ResponEliminaUna abraçada!
Palmira
Totalment d'acord amb tu, m'encanten les magdalenes! versàtils i delicioses, i aquestes fan molt bona fila!! petonàs
ResponEliminaUhmmmmmmmmmmm estas magdalenas te han quedado de escaparate, que cosa más rica!!
ResponEliminaMuassss
Mmmmm Marina hemos coincidido en el tipo de receta a publicar hoy lunes, me encanta tu propuesta pues soy muy fan del chocolate y pienso que con frutos secos como las nueces que has empleado ¡queda de maravilla!
ResponEliminaB7ssss i bona setmana
què reboniques t'han quedat!!! em fet servir els mateixos ingredients en diferent format! a veure si ho penjo!!! petons
ResponEliminaGuardeu-les tapades, en un lloc sec i que no hi toqui el sol directament, i lluny de la vista de fills i marits, heheheh
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Marina que portin xocolata ja son rebones però a sobre amb nous..m´encaten!!! Petonets
ResponEliminaM'encanten aquestes magdalenes Marina! Jo tinc al llibre a casa i les he fet algun cop, són boníssimes!
ResponEliminaPetons!
Aquesta versió ha de ser boníssima...i quina producció! A mi també m'agraden molt les mini magdalenes...així en pots menjar més! Petons!
ResponEliminaUauuuu! Quin apinta tant bona que t'hna quedat!!! I quina quantitat! Me n'emporto unes quantes! jejej
ResponEliminajeje a part del pa que ens posem d'acord, tambe faig magdalenes del Barriga, i divendres en vaig fer, pero les vaig voler tonejar i no em van sortir presentables pel bloc! son tan bones oi!? amb nous es genial! petons
ResponEliminaApa, cóm li treiem rendiment a la nova maquineta de pastar!! :D :D Petons!
ResponEliminaAquesta recepta del Barriga la tinc pendent. Veig que tu hi has afegit el cacau, que encara les fa més irresistibles. Les he de fer, les he de fer! Petons.
ResponEliminaMmmmmm que bones!!!! Aquesta safata devant dels Nens i no en queda ni una!!!
ResponEliminaT'han quedat precioses!
ResponEliminatremendas y un desde luego mojadas en leche o solas son sublimes¡¡
ResponEliminaPeto
El món de les magdalenes és infinit, oi?
ResponEliminaAquesta nova versió m'encanta. Si són petites, en menjaria mitja dotzena ara mateix per esmorzar ;)
Lo que daría yo por tener un par para untar en la leche....mummm. besicos
ResponEliminaTe'n queda alguna! m´encanta la combinació que hi has posat.
ResponEliminaAi si, he fet la recepta de'n Barriga una pila de vegades i no falla... La teva variant sembla una meravella! Sóc fan absoluta de les magdalenes!
ResponElimina