diumenge, 29 de juny de 2014

Polos de gaspatxo


Sóc més de gelats cremosos que no pas de polos de gel. Potser per aquest motiu, em va costar trobar una recepta que em fes el pes per a poder participar al repte Memòries d'una cuinera, dedicat aquest mes als polos. El que sí que, en canvi, m'entusiasme a l'estiu, és el gaspatxo. Seria capaç de veure'n litres i litres sense cansar-me'n. Tot i que avui dia és fàcil trobar gaspatxos força bons i naturals als supermercats i mercats, el que més m'agrada és el que faig a casa. I això deu ser perquè, fent-lo jo, hi puc posar les quantitats que més m'agraden, i afegir-hi un punt més de vinagre, que m'hi encanta. Aquest cop, doncs, us explico el gaspatxo que faig a casa, i que per convertir en polos he congelat.

Ingredients
Tomàquets madurs
1 pebrot vermell
1 i 1/2 pebrot verd
1/2 cogombre
1 ceba tendra
1/2 got de vinagre de xerès
1 got d'oli d'oliva verge
2 - 3 pessics de sal
2 grans d'all
1 molla de pa i la seva crosta


Perquè pelar els tomàquets ens sigui fàcil, els escaldarem, fent una creu al cul de cada tomàquet.


A continuació, tallarem les verdures a trossos. No cal que siguin trossos iguals, ja que posteriorment ja les triturarem. 


Quan les tenim trossejades, les introduïm en un vas americà. Si no en tenim, fem servir una olla i una batedora. També hi afegeim el pa, l'oli, el vinagre i la sal. 


I ho batem bé. 


Quan ja tenim la crema quasi a punt, la passarem pel colador xinès, de manera que si ens hi ha quedat alguna pell, l'eliminarem. Ara, ja només ens falta omplir uns vasets de xarrup amb el gaspatxo. Hi col·loquem, a dins, un parell d'escuradents que ens faran de pal de polo a l'hora de menjar. I posar-ho al congelador. Jo ho vaig fer d'un dia per l'altre.


L'endemà, traiem els gotets del congelador i els deixem a temperatura ambient durant una mitja hora, perquè poguem desemotllar els polos. Els podrem consumir tal qual o bé acompanyar-los amb un oli d'alfàbrega, que hi quedarà ben bo!

Aquí teniu, doncs, els meus polos salats i gelats, espero que us agradin!













28 comentaris:

  1. El gaspatxo ja es molt refrescant de per si, en forma de polos ha de ser superior!!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Marina, Marina...ja pots estar patentant l´invent! Veig que properament..."se llevará el polo de gaspatxo"...je, je. je...Fabulosos!!

    ResponElimina
  3. t'han quedat fantàstics.... aquest cop coincidim, no pot haver un gaspatxo més fed que transformat en polo!!
    petons

    ResponElimina
  4. menuda idea, jaja!! tu si que sabes!! tienen que estar riquisimos, bicos

    ResponElimina
  5. aquest gazpacho si que és fresc!! que divertit menjar-lo aixií! petons

    ResponElimina
  6. Que bons aquests polos de gaspatxo! m'encanten! Una abraçada Marina

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  7. Benvingudes les idees refrescants, que l'estiu ja s'ha instal.lat. A casa serà difícil que el gaspatxo arribi a congelar-se, segur que se'l prensant abans :)
    petons,
    Pilar

    ResponElimina
  8. Muy buena idea, unos polos super sanos y deliciosos.
    peto

    ResponElimina
  9. A l'estiu sempre tinc gaspatxo a la nevera. mai se m'ha ocorregut fer polos, quina idea més genial.

    ResponElimina
  10. Quin gotets més macos, i els polos boníssims! petons

    ResponElimina
  11. Molt original! Perfecte per quan tornes de la platja :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Fantástico el gazpacho en cualquier versión, incluida en formato polo ¡Me apunto!

    B7ssss

    ResponElimina
  13. Originals!!! Sempre relacionem polos amb dolç...oi????
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. Gelats i gaspatxo, has ajuntat les dues coses que m'apassionen més a l'estiu, mmm...

    ResponElimina
  15. Genials...a casa meva el gaspatxo entusiasma...un dia d'aquests els hi presentaré així i al·lucinaran! Gran aportació! Petons!

    ResponElimina
  16. M'encanta el gaspatxo, així no ho he provat mai però segur que esta bonissim, petons !!

    ResponElimina
  17. a casa també ens encanta el gaspatxo!!!! ;) Uns polos ben refrescants per començar un àpat. Moltes gràcies per participar guapa. Molts petonets

    ResponElimina
  18. A mi también me van más los helados cremosos pero el gazpacho me vuelve loca, así que toca probar tus polos. besotes preciosa.

    ResponElimina
  19. Que original y bien fresquito, te ha quedado este gaspacho, me gusta, es una forma muy divertida de tomarlo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  20. Un color fantàstic.. quins polos saladets més bons!!!

    ResponElimina
  21. !! Super originales, frescos y la mar de ricos!! me tomaba ya un par de ellos :)

    Besinesssss

    ResponElimina
  22. Ja ho sé que dec ser rareta però no m'entusiame el gaspatxo, però clarísimament ´´es una recepta estupendisima pels amants d'aquesta sopa tan estiuenca.
    petonets

    ResponElimina
  23. Pero qué ricos! Son ideales para los que nos gusta el gazpacho muy frio! Jejeje..m

    ResponElimina
  24. así mas fresquito si cabe! si señora! buena receta! muy original ante todo!!

    ResponElimina
  25. Ostres quina bona idea! Tens raó, a l'estiu el gaspatxo ve molt de gust i aquesta és una manera original, divertida i molt refrescant de prendre'l.

    ResponElimina
  26. Bona idea Marina, gelats y gaspatxo boníssims! Petons.

    ResponElimina
  27. curiosa receta, si señora, de lo más refrescante para el verano

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...