divendres, 27 de juny de 2014

Arròs amb llet... de xufla o Arròs amb orxata


M'encanta l'orxata. Quan arriba la calor, ja friso per a comprar-ne a la geladeria o bé per fer-la a casa, que ara amb els concentrats i demés és molt fàcil de preparar. I, sinó, en comprem de tetrabrick o d'ampolla. N'hi ha que són massa dolces, però buscant bé sempre se'n troben de bones. Ara és temps d'orxata, la llet que surt d'aquest fruit sec dit XUFLA, que no és llet sinó suc perquè només es pot dir llet quan prové de glàndules mamàries. De l'orzata, darrerament en lloen les propietats nutricionals que té, i sense dir-ne mentida. No sé si us hi heu trobat que aquestes últimes setmanes s'han publicat força articles.

Una altra de les postres que m'agraden és l'arròs amb llet, ben fresquet. Aquell on l'arròs queda ben glutinós, no aquell que sembla una gelatina estranya i que sovint ens trobem quan comprem terrines al súper. Així és que, l'arròs amb llet, sempre me'l faig a casa, per si de cas. 

Una tarda de no fa gaire dies feia una calor que ensumava l'estiu. I tenia 1/2 litre d'orxata a la nevera. També tenia arròs, canyella, llimona... i no em calia sucre, ja que l'orxata que comprem ja en porta. Als gastrocuriosos ens agrada investigar a la cuina, i és clar, vaig intentar la barreja. El resultat va ser molt reeixit, em va encantar el gust d'aquest arròs amb llet diferent i... ja ho veureu, boníssim! 

Ingredients:
Arròs bomba
orxata
una branca de canyell
1/2 pell de llimona
canyella en pols (per a decorar)


Comencem a escalfar l'orxata amb la mitja pell de llimona i la branca de canyella. 


Quan la llet de xufla arrenqui al bull, hi aboquem l'arròs. I retirem la branca de canyella i la pell, un cop ja han aromatitzat el caldo.


Quan torni a bullir, remenem bé. Anem remenant de tant  en tant, perquè l'arròs no s'enganxi. Si ens falta líquid, afegim més orxata o una mica d'aigua, si no voleu que us quedi un arròs amb llet tan dolç.



Quan tinguem l'arròs cremós però que encara no s'hagi begut tot el suc, apaguem el foc. Ho disposem en uns vasets de vidre, ho deixem refredar a temperatura ambient i, finalment, a la nevera. Serà ben bo al cap de 2 - 3 hores, i encara més, l'endemà! Ho servim empolsinant una mica de canyella per sobre, que reforçarà el gust de l'espècie i hi quedarà estèticament bonica. 











14 comentaris:

  1. Quina bona idea substituir la llet per orxata!! i així t'estalvies el sucre ;). A mi també m'agrada molt, així que també l'haurem de provar! un petó i feliç finde!

    ResponElimina
  2. Quina bona pensada! Amb orxata ha d'estar boníssim! Una abraçada Marina!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  3. M'encanta la proposta...l'haurem de provar aquest estiu! Petons!

    ResponElimina
  4. clar que sii!! hem d'aprofitar l'orxata que tan ens ve de gust a l'estiu!!! bona idea Marina! petons

    ResponElimina
  5. Aquesta l´he de provar!!! m´encanta l´orxata!!! directe a pendents.

    ResponElimina
  6. Buena idea y si gusta la horchata gusta seguro este arroz.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  7. Amb orxata, quina bona idea! Tinc curiositat per saber quin sabor deu tenir l'orxata amb la canyella i el llimó. Una proposta molt interessant.... Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  8. Molt bona idea, sobre tot si ets xuflaaddicte, com és el meu cas. Quan fa calor, en beuria a litres!!!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Que original, no se m'hauria acudit mai, segur que ha d'estar bonissim, m'encanta la orxata de xufla, petons !!

    ResponElimina
  10. Ha de quedar molt bo l'arròs amb llet fet amb orxata, no l'he tastat, ho faré.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Ufffff quin gustet a de tenir ....semble que mi trobu !!!!....amb aquestas calor i ben fresquet.....
    Petonetssss.

    ResponElimina
  12. Ualaaaaaaaa!!!!!!!!!!
    Quina pasada no???
    Petonets.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...