dilluns, 7 de juliol del 2014

Cassola de bacallà amb bledes i cigrons


Ja fa dies que, a casa, anem ben atabalats. Ens estem traslladant de pis i això, per a gairebé tothom, suposa un trasbals. Se t'alteren les rutines i no tens temps per a res del que feies abans. La cuina també se'n ressent, i tot i que tant al Manel com a mi ens encanten els fogons, ja ho sabeu, aquestes dues últimes setmanes anem a mig gas, ja que ens trobem que els estris de cuina són al lloc on no haurien, dins les caixes, i les ganes es gasten carregant caixes... Ara ja només ens falta una setmana per a finalitzar i ja en tenim ganes... 

Malgrat tot, no tenir massa temps no comporta haver de menjar malament. Aquesta vegada, us proposo una cassoleta de bacallà fresc, que vaig anar a comprar al mercat divendres i que ens vam menjar dissabte per dinar. Vam aprofitar que havíem descongelats uns cigrons dels que cuinem a casa, i també vaig comprar unes bledes per a completar la cassoleta. La resta, us l'explico ara. 

Ingredients:
Bacallà fresc, a rodanxes
Cigrons cuits
bledes fresques
Branca de farigola
salsa de xató
1 ceba de figueres
2 grans d'all
Sal i pebre
farina per arrebossar
farigola o una altra aromàtica


Escaldem part de les bledes amb aigua i sal, només escaldades. No les escaldem totes, però, la resta les afegirem en cru a la cassola. Aquestes, les escaldem més que res perquè ens perdin volum i ens siguin fàcils d'introduir a la cassola, quan ja la tinguem en marxa.


També tenim els cigrons a punt...


Comencem, sofregint una ceba i dos grans d'all, tallats fins, a la cassola.


A continuació, arrebossem el bacallà amb farina, i el salem. Recordeu que aquest bacallà és fresc, i que per tant, no té gens de sal incorporada.


L'afegim a la cassola, juntament amb unes branques de farigola.


Ara, girem els talls de bacallà i hi afegim pebre molt per sobre.


També hi posem els cigrons...


Les bledes, amb una mica d'aigua perquè no se'ns enganxin els ingredients.


I, finalent, el toc de gràcia. Un parell de cullerades de xató, que ens funcionarà com una picada i ens espessirà una mica el suc.


Deixem que la cassola faci xup - xup durant 10 minuts i apaguem el foc. Que reposi uns 2-3 minuts.


I ja el tindrem a punt per servir! Així, doncs, un trasllat és pesat, sí però ja ho veieu, entre carregada de caixa i caixa, un àpat per a sucar-hi pa! (que és el que vam fer, he he he)







18 comentaris:

  1. Ostres no sap com t'entenc, un canvi de pis es tot un enrenou. La combinació de bacallà, cigrons i bledes es perfecte.
    Un peto
    Emilia el caliu de la cuina
    .

    ResponElimina
  2. hola preciosa! tu plato sencillo y tradicional me encanta!! ni le quito ni le pongo nada :)
    besotes!!

    ResponElimina
  3. Ummmmm, m'encanta la combinació, és la mateixa que el 'potage de quaresma', però amb un toc diferent, petons !!

    ResponElimina
  4. En veure la recepta m'ha recordat Setmana Santa, i els plats de Divendres Sant. Sempre és bon momento, per això, per menjar bacallà!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Una mudança amb un dinar com aquest es porta millor, no? I a més tens un plat únic i complet. Ànims!!

    ResponElimina
  6. Un plat boníssim Marina, per reposar forces, que una mudança sempre es un enrenou! una abraçada maca!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  7. Una mol bona recepta per el meu blog de receptes de bacallà , queda pendent, tenint amb compta fins arribar a 1000 queden moltes receptes pendents.
    Petons

    ResponElimina
  8. Marina, sempre ho dic,..... el bacallà en un dels meus peixos preferits.
    Aquest plat que has preparat, està per llepar-se els dits.

    ResponElimina
  9. Un altra cop canvi de pis?? bé a gra...una super recepta...que amb el temps que fa encara me la menjaria amb ganes....peix, verdura i llegum, un trio d´ingredients imprescindibles en la piràmide alimentícia.

    ResponElimina
  10. que bona aquesta cassoleta!! jo demà dino una cosa semblant, amanida de llenties amb tomàquet, pebrot i bacallà escaldat!! m'encanten aqeusts plats de peix i llegum!! i verdures!! petons

    ResponElimina
  11. Con esta deliciosa,sabrosa y sana combinacion tendreis fuerzas para acabar el traslado del piso,Animo que ya falta menos.
    peto

    ResponElimina
  12. No cal que et digui que les bledes m'agraden i combinades amb cigrons també. Amb bacallà fresc no he fet aquest plat, però ja veig que es bo i sà.
    Ànims amb la mudança!!

    ResponElimina
  13. OOOoohhh!!! Què bo!!! M'encanta aquesta combinació!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. Una cassoleta boníssima, i afegir el romesco m'ha semblat una idea genial, a més de gustosa!! molts ànims amb el trasllat, jo el vaig fer fa un any i mig i espero que sigui l'últim de la meva vida ;). Un petó!

    ResponElimina
  15. Ostres quin pas a pas!! Amb cada foto et venen més ganes de menjar bledes i això que jo i les bledes... però amb el bacallà i els cigrons no dubto que les faria passar :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Tens raó...això de canviar de casa esgota...però amb aquesta cassolassa segur que vau recuperar forces! Petons i ànims per acabar l'aventura!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...