divendres, 25 de juliol del 2014

Restaurant Les Moles, a Ulldecona

El passat 14 de juliol va ser l'aniversari del Manel. I, un any més, em va agradar fer-li un regal immaterial, però  intens en el record, a prop del Delta de l'Ebre. Cada cop m'agrada menys comprar per comprar, i sabent que ell, tant o més que jo, apreciaria aquest obsequi que no es pot agafar amb les mans però que es pot tastar amb els sentits com la vista i el gust, m'hi vaig tirar de cap. Que què li vaig regalar? Doncs un pack romàntic de MENÚ DEGUSTACIÓ al restaurant Les Moles i UNA NIT D'HOTEL a l'Hotel Lloc d'Omm, que gestionen els mateixos propietaris del restaurant, al capdavant del qual hi trobarem el xef Jeroni Castell, guardonat amb Estrella Michelin.

El restaurant es troba a la vora de la població d'Ulldecona, al Montsià. Està situat al costat d'una pedrera, un indret molt tranquil que transmet pau tan sols posar-hi els peus a terra per primer cop. Disposa de sala principal i carpa, ja que també s'hi fan casaments. Al costat de la seva dona, el Jeroni cuida tots els detalls d'aquest espai amb molta cura. A l'entrada, a més, podreu contemplar un hort ecològic del que ell mateix n'aprofita els fruits que cada any li ofereix.



El que vam fer primer, després d'arribar al restaurant, va ser topar-nos amb el xef Jeroni Castell, qui es va oferir de seguida a acompanyar-nos a l'hotel, ja que és un establiment que no té recepció fixe i queda força amagat, seguint la carretera de la Sénia. Caram, no passa cada dia que sigui el mateix xef qui, guiant-nos amb el cotxe, et condueixi fins a l'hotel...! Aquest hotel, el Lloc d'Omm, és un indret amb un aire colonial, molt ben cuidat, decorat amb escultura i ceràmica, però sense embafar. És un hotel força peculiar, perquè no s'hi veu el bullici de gent que podria haver-hi en altres hotels. A l'habitació ens esperava una ampolla de cava Oriol Rossell dins una glaçonera i dues copes, inclosa al pack que havia pactat. La cosa anava bé...! Com que hi vam arribar divendres al vespre, amb temps abans no anéssim a sopar, encara vam poder-ne degustar un parell de copes tranquilament, rodejats d'un cobrellit de vellut granate i una paret que hi feia joc.



Ara sí, ens en vam anar al restaurant, on ens esperava el Menú degustació que a continuació us resumeixo, per si mai us animeu a anar-hi.

D'entrada, presento el vi de Les Moles, elaborat amb garnatxa peluda i samsó. Molt untuós i boníssim. I també us ensenyo la cara expectant del Manel, impacient per veure quines meravelles ens cuinaria el Jeroni aquell dia. 


Un apunt, el pa.

D'anous, d'oli, de pebre i de sobrassada.

Mereix menció especial el pa, que elaboren al restaurant mateix. Us adjunto un fragment del que en diuen: 

"El pa és el gran oblidat de la restauració. Des de fa tres anys, nosaltres hem fet un esforç molt gran per a que a "Les Moles" el pa tingui un valor afegit i no sigui només un acompanyament sense més importància.
Tots els dies, a casa nostra, es fan cinc tipus de pa de diferents sabors. Això, com dèiem abans, ha suposat un important esforç a tots els nivells; ha suposat fer cursets per tal de començar a aprendre com es fa el pa i els seus "secrets", que no són pocs. Hem comprat tots aquells llibres que hem considerat d'interès per avançar cada dia més, hem hagut de fer, també, un important esforç en inversió per tal de tenir la maquinària adequada i, finalment i el més important, un esforç humà per a dedicar una persona que cada matí estigui, només, per fer el pa. Començant per l'amassat, fermentació, precocció i finalment cocció, durant el servei, per a que durant tot el servei hi hagi pa acabat de sortir del forn.

I ara sí, vam començar a tastar els plats del menú degustació, inspirats en les tapes de bar.
Va-de-bar reduït és com es titulava el menú que vam degustar. 

LES TAPES

Olives (unes falses olives, és clar)

Bosseta de cotna de porc (tot comestible, bossa i tot!)

Xips de gambes (vam deduïr, xips de patata violeta, un xic massa salades)

bunyol d'abadejo (altrament dit, bacallà, de textura impressionant i amb autèntic gust de bunyol)

Ensaladilla russa (dins un cornet dolç i amb tonyina, força bo!)

Llauna d'anxoves (molt ben feta la conserva)

Un vermut (amb escuma de musclos en escabetx, gelat d'oli d'oliva i vermut, gust sorprenent i intens)

LES RACIONS

Gambes en amanida, verdures i tomàquets (l'escuma és de tomàquet, els purès, de verdura, la gamba, crua)

Moll de roca cuit a baixa temperatura amb purè de citronella i brou d'algues (sublim!)

Ou d'ànec criat al Delta de l'Ebre amb botifarra d'arròs (crema de botifarra excessivament salada però un ou cuit magistralment)

Caneló de corder (xai) cuit a baixa temperatura amb tocs de romer (romaní)
(atenció, que el caneló està fet amb oli de girasol!) Segurament, el millor plat del menú!

LES POSTRES

Cafè del temps (un cafè en diferents textures i acompanyat amb escuma de llimona) 

Xupito de licor d'arròs del Delta (constrastos ben trobats: la mousse, el gelat, el cruixent de neula)

PETITS FOURS

No és comestible, és un joc de llums que la dona del xef ens va portar per a fer-nos creure que hi havia unes pedres (verda i vermella) que en realitat eren un reflex. Una mostra de com amb una mica d'imaginació podem jugar enganyant la vista...

Cacaus, pipes, kikos (sense sorprendre en gust, però delicadament presentats per a finalitzar l'àpat)

Aquesta és la proposta que ens van servir a Les Moles, i que ens va agradar de veritat. Però, si us ve de gust, podeu triar una altra de les propostes que podreu consultar a la seva pàgina web. El que vam trobar més fluix va ser l'apartat de tapes, excepte el vermut, que ens va sorprendre enormement. Dels plats principals, el que a mi menys em va fer el pes va ser l'ou d'ànec amb botifarra d'arròs, excessivament salat pel meu gust. De les postres, hi vaig trobar a faltar dues coses: la fruita i la xocolata, que si no en un mateix plat, si hi haguessin tingut acte de presència m'haguessin satisfet força! 

Per molts anys, Manel, espero que aquest obsequi el guardis, guardem, ben endins al cor i per molt temps!

I a tota la resta de seguidors, a tots vosaltres, us desitjo un molt bon estiu, perquè ara aquest blog reposa durant el mes d'agost per tornar amb força energia el mes de setembre. I amb novetats, segurament!

BON ESTIU A TOTHOM! 






















12 comentaris:

  1. Moltes felicitats al Manel!! un bon regal, aquesta escapada! aprofiteu...que se us gira feina...!! M'apunto el lloc, m'ha agradat molt, i quin menú..! a veure si em sorprenen o sorprenc a algú! Que passeu molt bon estiu!!! Marina, descansa molt!! petons!

    ResponElimina
  2. Per molts anys Manel, els bons records gaudits són els millor regal!

    ResponElimina
  3. a mi també m'encanta fer regals no materials! i aquest me l'apunto!! quina bona estada! petons

    ResponElimina
  4. Felicitats Manel, un regal mol bonic i romantic.
    Passeu un molt bon estiu
    Petons

    ResponElimina
  5. Bon estiu! Marina,
    Per molts anys, Felicitats:))

    ResponElimina
  6. Segur que va ser un regal molt apreciat pel Manel.
    Que passeu un bon estiu, ja estem esperant les novetats pel setembre. Enhorabona!!!!

    ResponElimina
  7. Bon estiu guapa!!!! I quan veig aquestes fotos i aquests reportatges culinaris... si ho tingués més a prop... ☺

    ResponElimina
  8. Bon estiu Marina! que descansis i t'ho passis molt bé guapa! Un petó.

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  9. Caraiiiiiii....quina entrada mes interesant, un molt bon lloc desde luego pero estic amb tu i a algunas coses que poden millorar...crec que aurian de pujar una mica mes el nivell.
    Petonetssss i molt bon estiu bonica.

    ResponElimina
  10. Un molt bon regal, aquests que es poden compartir encara que siguin intangibles són molt més especials! Felicitats al Manel i que passeu els dos un molt bon estiu! un petó!

    ResponElimina
  11. Un gran regal! En Manel devia estar molt content! I una gran recomanació per acabar el curs! Bon estiu Marina!

    ResponElimina
  12. Hola, soy Francesca y yo soy italiano. También tengo un blog y me gusta probar nuevas recetas en la web, que pertenecen a diferentes culturas. Me gusta mucho tu blog, hay tantas cosas interesantes. a partir de ahora te voy a seguir con el placer. Si usted quiere ver que me vaya. Gracias.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...